Ga naar de inhoud

Havermoutje Kookboek (review, recept + win!)

Havermoutje 01

Vandaag heb ik een drie-in-eentje voor jullie. Ik geef je een snelle review van het boek Havermoutje, het recept dat ik als eerste uit dit boek gemaakt heb en als kers op de taart geef ik ook nog 3 boeken weg! Ik zou zeggen, lees snel verder!

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok zijn al jaren dol op havermout. Tijdens hun eerste date werd er zelfs havermout gegeten. Thuis experimenteerden ze door in hun Havermoutlab, de keuken 😉 Steeds meer familieleden, vrienden en collega’s vroegen om recepten waarna werd besloten op Instagram onder de naam @havermoutje recepten te delen. Later kwam er een website, en nu een heus Havermoutje kookboek met 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek!

Havermoutje 05

Havermoutje 04

Het boek is helemaal in de stijl van het Instagramprofiel en de website, helemaal Havermoutje. De recepten zijn onderverdeeld in 5 categorieën, namelijk basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks en diner. Voor met havermout wordt geëxperimenteerd wordt de basis uitgelegd, havermout voor dummies. Alles wat je moet weten over havermout staat hier beschreven. Daarna worden een aantal basisrecepten gegeven. Niet alleen om havermout te maken maar ook om zelf amandelmelk, havermelk en notenmelk te maken.

Daarna is het tijd voor de echte havermoutrecepten. Recepten voor ‘gewone’ havermoutpap bij het ontbijt worden opgevolgd door haverbroodjes, haverpannenkoeken, havercakejes, havermoutbonbons, paaseitjes, pepernoten, chips… noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met havermout.

Het havermoutje kookboek is een aanrader als je meer met havermout wilt doen dan het maken van saaie havermoutpap, als je lekker wilt experimenteren!

Havermoutje 02

Door naar het eerste recept dat ik heb gemaakt uit het Havermoutje kookboek. Ik weet het wel uit te kiezen hoor, mezelf verwennen doe ik namelijk graag. Ik heb de havermout snickers van pagina 152 gemaakt. Het recept is voor 10 repen, echter kon ik er maar 4 maken. Dit komt waarschijnlijk doordat ik geen Aspikan dadels heb gebruikt. Mijn repen waren daardoor extra nutty en chocoladeachtig. Mij hoor je niet klagen.. 😉

Healthy Havermout Snickers

Ingrediënten voor 10 repen:

  • 1,5 eetlepel havermout
  • 10 Asphikan dadels
  • 10 walnoten
  • 10 pinda’s
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding:

Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Doe de havermout met de dadels in een kom en prak het geheel tot een stevig mengsel ontstaat. Hak de walnoten en de pinda’s grof en meng dit door de dadelmengsel.

Rol het deeg met de deegroller uit op een vel bakpapier tot een plak van ongeveer 2 cm overhoudt.

Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd het hierna in repen. Bewaar de havermout snickers in bakpapier zodat ze niet aan elkaar blijven kleven.

Havermoutje 03

Win!

Ik kan me voorstellen dat dit voor jullie het leukste gedeelte van het artikel is. Ik mag namelijk 2 Havermoutje Kookboeken weggeven! Transformeer jij je keuken straks ook tot een waar havermoutlab?

Doe het volgende om kans te maken op het kookboek:

  • Laat een reactie achter onder dit bericht: wat zou jij met havermout willen maken?
  • Like de Facebook-pagina van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder hebt gedaan)

Deze win-actie is gesloten, de winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen,

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op