Ga naar de inhoud

Knoflookbroodjes

Een lekker broodje bij de soep. Dat vinden we allemaal lekker toch? Nou deze knoflookbroodjes zijn lekker hoor. Súper lekker zelfs. Je moet ze maken. Zeker als je van knoflookbroodjes houdt. ‘Vroeger’ toen we met een groep vrienden op vakantie gingen naar Albufeira en soortgelijke vakantiebestemmingen namen we als voorgerecht vaak een portie ‘garlicbread’. Dit
Delen op

Knoflookbroodjes

Knoflookbrood txt

Een lekker broodje bij de soep. Dat vinden we allemaal lekker toch?

Nou deze knoflookbroodjes zijn lekker hoor. Súper lekker zelfs. Je moet ze maken. Zeker als je van knoflookbroodjes houdt.

‘Vroeger’ toen we met een groep vrienden op vakantie gingen naar Albufeira en soortgelijke vakantiebestemmingen namen we als voorgerecht vaak een portie ‘garlicbread’. Dit stond zo’n beetje bij iedere ‘tent’ op de kaart (ik at in die tijd voornamelijk kip en garlicbread in het buitenland ;)). Het is niet te veel en iedereen lust het. Ideaal als je met een grote groep bent. En blijkbaar hoefden we daarna niet meer te zoenen 😉

De knoflookbroodjes zijn extra lekker bij champignonsoep (klik voor mijn recept), maar eigenlijk bij iedere soep. Ook zonder soep vliegen deze knoflookbroodjes van tafel. Dus sla dit recept op, en maak ze.

Knoflookbrood 02

Knoflookbroodjes

Bereidingstijd: 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten:

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 5 tenen knoflook
  • halve theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • snuf cayennepeper
  • snuf zout
  • stokbrood of ander brood

Bereiding:

Pers de teentjes knoflook en plaats dit samen met de boter in een pannetje. Laat de boter op medium vuur smelten, let er op dat het niet kleurt. Voeg de gedroogde kruiden, zout en cayennepeper er bij en roer door. Laat dit mengsel een beetje afkoelen zodat het minder vloeibaar wordt.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snijd een stokbrood of ander type brood in plakjes. Besmeer ieder plakje brood met het boter-kruidenmengsel en leg het weer tegen elkaar aan. Alsof je het brood niet gesneden hebt. Pak het brood in aluminiumfolie en verwarm 20 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin en licht krokant is. Als het na 20 minuten nog niet het geval is kun je het nog heel even verwarmen zonder aluminiumfolie.

 

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

13 reacties

Keyane

Hallo Brenda, Kan ik het stokbrood ook in de diepvries bewaren nadat ik het in plakjes heb gesneden en heb besmeerd met het boterkruidenmengsel, om het op een later moment af te bakken? En kan dit dan ook gewoon in aluminiumfolie? Groetjes,

Laat een bericht achter

tanja

Zo'n soort kruidenboter maakte ik al wel eens maar het kwam niet in me op het brood met de boter in de oven te bakken, heel fijn recept!

Laat een bericht achter

Iris

Dit is een hele gevaarlijke, zo lekker, broodjes waren zo op! Ideaal voor onze 'meiden-film-klets-eet-avonden' ;)

Laat een bericht achter

Mariette

Hoi Brenda, Wil van de week soep maken en dit lijkt me er heel erg lekker erbij. Bij het lezen van het recept viel mij echter iets op. In de lijst met ingrediënten staat dat er 5 tenen knoflook in dit recept verwerkt worden. Echter bij de bereiding schrijf je pres het teentje knoflook, wat zou inhouden dat er 1 teentje knoflook zou worden gebruikt. Kun je aangeven hoeveel knoflook erin gaat ? Alvast bedankt.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Mariette, bedankt voor je oplettendheid. Het moet inderdaad zijn: 'pers de teentjes knoflook'. Ik heb er 5 gebruikt.

Linda Delichef

Ik ben gek op knoflookbrood, zeker bij soep inderdaad. Ik heb het recept gelijk opgeslagen, want dit klinkt goed!

Laat een bericht achter

Corinne

Mmmmm, lijkt me lekker. Snel maar weer eens een aan soep maken en dan natuurlijk deze broodjes erbij. Heb er nu al zin in.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik ook!

Rosalie

Hoi brenda, kan dit ook met afbakbrood of moet ik hem eerst afbakken? Groetjes rosalie

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Rosalie, je kunt ook afbakbrood gebruiken. Ik vermoed dat het brood dan iets langer gebakken moet worden voor het goudbruin en een beetje krokant is.

Sarah

Heerlijk! Knoflookbrood doet mij zo denken aan vroeger, gauw weer eens maken!

Laat een bericht achter

Andrea - 4pure

Herkenbaar! Ik at vroeger inderdaad ook overal knoflookbrood vooraf en dat stond inderdaad overal op de kaart. En jou recept ziet er helemaal uit zoals ik het me kan herinneren. Ik krijg er zin in!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! Ik zou zeggen snel maken die knoflookbroodjes :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op