Ga naar de inhoud

Brownie in a mug

Vriendinnen vroegen me vorige week waar de gezondere recepten blijven op Brenda Kookt. Ik moet toegeven dat de gezonde recepten het de laatste tijd een beetje laten afweten hier op het blog. De sinterklaasgerechten en snoepgerechten voeren de boventoon op Brenda Kookt, en ook in mijn dagelijkse eetpatroon. Daarnaast eet...
5 minuten Voorbereidingstijd
3 minuten Bereidingstijd
Delen op

Brownie in a mug

Brownie in a mug txtVriendinnen vroegen me vorige week waar de gezondere recepten blijven op Brenda Kookt. Ik moet toegeven dat de gezonde recepten het de laatste tijd een beetje laten afweten hier op het blog. De sinterklaasgerechten en snoepgerechten voeren de boventoon op Brenda Kookt, en ook in mijn dagelijkse eetpatroon. Daarnaast eet ik ook heus nog wel gezond, maar blijkbaar maak ik daar geen foto’s van. In 2015 ga ik dat weer helemaal goed maken met jullie, I promise. Eerst deze heerlijke brownie in a mug, hihi.

Tip: Iedereen die op zoek is naar een gezonder gerecht, neem eens een kijkje op deze pagina. Iedereen die zichzelf zo nu en dan mag verwennen met iets fouts. Lees dan vooral doorrr!

Het is soms zo lekker om even niet op te letten gewoon iets lekkers voor jezelf klaar te maken. Iets lekker fouts. Als je iets lekkers hebt verdiend (misschien dit weekend al?) dan moet je voor deze brownie in a mug gaan. Het recept is van Yvette van Boven, ik heb het al ontelbaar keren gemaakt. Meestal als ik alleen thuis ben en mezelf wil trakteren op iets lekkers.

Deze brownie in a mug is niet alleen mega lekker, maar ook nog eens mega simpel. Je kwakt de ingrediënten in een beker. Daarna zet je het in de magnetron en voor je het weet zit je op de bank onder een dekentje naar je favoriete serie of film te kijken terwijl je al lepelend deze yummy brownie in a mug eet. Heaven!

Dé verwennerij voor als je alleen thuis bent, of samen met vriendinnen wilt genieten van iets lekkers. De porties zijn vrij groot (persoonlijk heb ik daar geen probleem mee) maar eventueel kun je het ook delen.

Brownie in a mug 02

 

 Brownie in a mug

Bron: Yvette van Boven

Ingrediënten

Extra benodigd: een grote mok/beker

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze brownie in a mug

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 3 minuten
Stap 1
Mix de droge ingrediënten (alles behalve de chocolade en noten) in een grote mok en en meng dit met de melk en zonnebloemolie. Voeg het ei er bij en roer dit goed door. Doe de chocolade en gehakte noten er bij en meng dit ook goed door.
2
Stap 2
Zet de beker 3minuten in de magnetron, op de hoogste stand.
3
Stap 3
Waarschijnlijk loopt de cake over de rand van de mok. Maar dat is niet erg.
4
Stap 4
Laat de brownie even afkoelen als hij uit de magnetron komt.
5
Stap 5
Serveer het eventueel met een beetje honing of maple syrup, likeur of een bol vanille ijs.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op