Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Hartige banketletter

Na de lekkere zoete sinterklaasrecepten (klik, en klik) van de afgelopen dagen gaan we vandaag voor een hartige banketletter. Want hartig is net zo lekker! Banketletters zijn er in overvloed deze tijd van het jaar, maar deze is net even anders. In plaats van zoet amandelspijs heb ik hem gevuld...
20 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hartige banketletter

Hartige banketletter txtNa de lekkere zoete sinterklaasrecepten (klik, en klik) van de afgelopen dagen gaan we vandaag voor een hartige banketletter. Want hartig is net zo lekker!

Banketletters zijn er in overvloed deze tijd van het jaar, maar deze is net even anders. In plaats van zoet amandelspijs heb ik hem gevuld met een hartig pepernoot-gehaktmengsel. En ja, het is weer een toppertje! Als je niet van taart en cake houdt, of gewoon alles tegelijk wilt dan is dit jouw recept!

De hartige banketletter is multifunctioneel, eigenlijk is er geen excuus want dit receptje komt zo’n beetje de gehele dag van pas. Je kunt hem serveren bij de sinterklaaslunch, als onderdeel van een sinterklaasmaaltijd (vergeet dan niet de pepernoten tiramisu als toetje te serveren), bij de sinterklaaskoffie of bij de sinterklaasborrel.

Hartige banketletter 02

Hartige Banketletter

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige banketletter

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snipper de sjalotjes en hak de kruidnootjes fijn.
3
Stap 3
Meng het gehakt met de gesnipperde sjalotjes, kruidnootjes, mosterd, tomatenpuree, ei, speculaaskruiden, peper en zout.
4
Stap 4
Leg het gehaktmengsel in een sliert op het bladerdeeg en rol het deeg op zodat er een lange rol ontstaat.
5
Stap 5
Vouw de letter 'S' van de rol gehaktdeeg en plaats het op het bakpapier.
6
Stap 6
Bestrijk de banketletter met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
7
Stap 7
Bak de hartige banketletter 35 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling gaar.
8
Stap 8
Serveer de hartige banketletter als lunch,  onderdeel van de maaltijd of bij de koffie of borrel.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

23 reacties

Sanne

Is het ook mogelijk om de banketletter in de ochtend te maken en later pas af te bakken? Of in de ochtend afbakken en later nog eens opwarmen?

Laat een bericht achter

Nathalie De Jongh
5/5 sterren

Ik heb uw banketletter bereid, was erg lekker! De kruiden die u eraan heeft toegevoegd geven dit gerecht een echt winterse smaak. Ik had niet verwacht dat een gerecht met rundergehakt zo bijzonder kon smaken. Dat wilde ik even melden.. een super gerecht! Ik ga hem volgend jaar weer maken!!

Laat een bericht achter

Nathalie De Jongh

hoi Brenda, Ik heb uw banketletter vandaag bereid. hij was heel erg lekker, goed gekruid!!, echt voor de feestdagen. Volgend jaar maak ik hem weer. een topper!! groetjes Nathalie

Laat een bericht achter

jan

dit lijkt me heel erg lekker en zal deze ook echt uitprinten en gaan maken. maar wat mij echt nooit lukt s sauzijzen staaf of broodjes . heb je hier misschien wel een recept van zodat ik het niet meer weg hoef te gooien en mijn kids het niet hoeven ter proeven . mvg jan

Laat een bericht achter

Bianca

Hoi Brenda, Wij hebben een verlaten sinterklaasviering en er zijn geen pepernoten meer, kan ik deze vervangen voor speculaasjes?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Bianca, dat is geen probleem.

Marina

Hallo Brenda, Na een paar recepten van jou geprobeerd te hebben zou ik dit recept en de Sinterklaas crumble vandaag willen maken want zondag gaan we Sinterklaas houden. Mijn vraag is: kan ik deze recepten een dag van tevoren maken en volgend jaar 2 dagen van te voren? Alvast bedankt voor jouw reactie en een makkelijke bevalling toegewenst! Groetjes, Marina

Laat een bericht achter

carolina

hoi is zo graag willen weten wat de grootte van de S is,.... voor hoeveel personen is dit? en indien ik voor meer mensen moet kan ik dan ALLE ingrediënten , vermenigvuldigen? als bijv 700 gr gehakt, de rest ALLES DUBBEL? ik hoop dat je nog zult reageren, aangezien dit al van vorig jaar is,.... mijn dank alvast carolina

Laat een bericht achter

carolina

...is zo,..... moet zijn : IK ZOU sorry

annelies

Vorig jaar gemaakt en hij is verrassend lekker en het is zo simpel te maken. Hij ging tot de laatste kruimel helemaal op. Dit jaar gaat hij op zeker weer gemaakt worden!

Laat een bericht achter

Nicole Parmentier

Soep en Snoep was ons vaste pakjesavond menu, vanaf nu is dat Soep en deze banketstaaf geworden (en snoepen blijft natuurlijk). Erg leuk, deze nieuwe traditie!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Nicole, een toptraditie! :)

Marianne

Zojuist gemaakt en hij was verrassend lekker! De kinderen vonden het ook lekker. Gemakkelijk recept, heb vers bladerdeeg van AH gebruikt, supersimpel te gebruiken ( dat uitrollen van plakjes diepvriesdeeg is mij nog nooit goed gelukt) Ik vond het eerst een vreemde combinatie met tomaat en pepernoten maar inderdaad normaal gaat er ook beschuit in en diverse kruiden in gehakt en dat combineer je nu in de vorm van pepernoten, dus zo vreemd is het eigenlijk niet. Het is wel machtig (maar ik had omdat ik niet wist wat ik anders met het restje rauwe gehakt moest doen dan ook 500 gram gehakt gebruikt, 350 gram geeft waarschijnlijk ook een mooiere lettervorm maar met 500 gr zag het er ook goed uit, en nu heb ik een stukje gebakken staaf over:-))

Laat een bericht achter

petra

en maakt het uit wat voor gehakt je gebruikt?

Laat een bericht achter

Rianne

Is het ook lekker om deze koud te serveren?

Laat een bericht achter

Stephanie | Kookles Thuis

Mooie foto, Brenda! En hele leuke combi zo..

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je Stephanie. En lekker ;)

annemiek

Dat lijkt me ook een heel gedurfde combinatie, ben benieuwd. Koop je dat tante Fanny bladerdeeg bij de gewone supermarkt? En welke zwarte zaadjes heb je er nog meer op gestrooid?

Laat een bericht achter

Els

Ik denk dat deze hier wel in de smaakt zal vallen

Laat een bericht achter

karin

Super lekker! Was een van de gelukkige die mocht testen! Heel verrassend, aanrader dus!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, je had een hele belangrijke taak! ;)

Linda Delichef

Wat bijzonder, kruidnootjes door het gehakt. Ik ben heel nieuwsgierig, dus ik denk dat ik dit ga maken als we sinterklaas vieren. Het bladerdeeg van Tante Fanny is goed he? Ik gebruik die tegenwoordig altijd.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit zijn blanke en zwarte sesamzaadjes. Tante Fanny bladerdeeg is bij de meeste supermarkten verkrijgbaar. Het ligt in het koelvak.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op