Sinterklaastaart – MonChou

Sinterklaastaart monchou txt

Na de sinterklaascake is het tijd voor het volgende sinterklaasrecept. Een heuse sinterklaastaart! En ik zeg je: als je een taart wilt maken, dan moet je deze sinterklaastaart maken! Hij is MEGA lekker. Om je vingers bij af te likken.

Omdat ik voor het blog soms een beetje op voor werk heb ik eind oktober met de verjaardag van Joost deze sinterklaastaart al op tafel gezet. En ik kan je zeggen, hij vloog weg. Iedereen wilde deze taart proeven. En terecht.

MonChou met kruidnoten, Nutella en truffelkruidnoten… need I say more?

De taart ziet er spectaculair uit. Maar schijn bedriegt, het is echt niet moeilijk om deze taart te maken. Dus zet deze taart op tafel tijdens jouw heerlijk avondje!

Sinterklaastaart monchou 02

Sinterklaastaart – MonChou

Bereidingstijd 45 minuten, exclusief wachttijd om de bodem en het MonChou-mengsel op te laten stijven  (minimaal 3 uur)
Tip: maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven

Ingrediënten voor 10-12 personen:

  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou (ik gebruik 2 van deze pakjes)
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels nutella
  • truffelkruidnoten
  • voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding:

Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.

Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast)

Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.

Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

Tips:

  • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.
  • Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Meng daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
  • Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen. Als je je vinger hebt afgeslikt mag deze niet meer in het mengsel komen. Anders stijft de taart niet goed uit.

———————————————

Meer sinterklaasrecepten vind je op deze pagina.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Simone says

    Ziet er lekker uit. Ben sowieso een fan van monchou taarten… En ik zit me te bedenken dat ik echt nooit een Sinterklaas dingetje maak… Tijd om daar eens verandering in te brengen… :)

  2. Karin says

    Hij lijkt me heerlijk! Leuk om te maken met Sinterklaasavond!

  3. Marijke says

    Woa, ziet er spectaculair lekker uit! Als hiermee de standaard voor de sinterklaasweek gezet is, ga ik nog genieten ;-) Ik moet bekennen dat ik nog nooit een monchou taart gegeten heb, dus ik zal daar dringend eens mee moeten beginnen!

    • Brenda Kookt says

      Dan is dit wel een hele lekkere MonChoutaart om mee te beginnen :) Hoop niet dat alle andere MonChoutaarten die je hierna gaat eten tegenvallen… ;)

  4. Heidi Sour says

    Klinkt lekker. Ga ik eens maken. Alleen lust mijn jongste geen melk of pure chocolade dus ik doe er witte chocolade op of Fluff. Dat lijkt me ook lekker.

  5. Nathalie says

    Wow! Dit moet echt één van de lekkerste taarten zijn… I love monchou taart en I love truffelkruidnoten… Deze taart gaat snel op mijn baklijstje. Dankjewel voor het delen!!!

  6. Bente says

    Die truffelkruidnoten zijn echt groot favoriet bij mij, deze taart klinkt dan ook echt goddelijk (en ziet er ook zo uit!).

  7. Diede says

    Oh.my.god. You don’t need to say more!;)

  8. yolanda says

    Ziet er geweldig lekker uit! Ben de 25e jarig…. denk dat ik dan alvast een voorproefje ga nemen…;)

  9. Marja says

    Ohhhh wauw….het ziet er echt lekker uit Brenda! En ik ben gek op kruidnoten en mijn man op Nutella, nou ja…ik ook wel hoor! Dus dat komt heel erg goed uit in dit geval!
    Maar kan ik hem ook met Philidephia maken? Dat heb ik nog in huis en dan is die ook gelijk op. Het zal mischien iets zwaarder zijn, mar verder maakt het toch niet zoveel verschil? Bij voorbaat dank!
    Groetjes, Marja. :-D

  10. Denise says

    Dit klinkt lekker!! Ik denk dat ik hem zelfs met een bodem van chocoladepepernoten ga maken. Lijkt me ook wel erg lekker!

  11. Annemiek says

    Ziet er heerlijk uit! Alleen….waar koop je truffelkruidnoten???

    • Brenda Kookt says

      Bij de supermarkt. O.a. Deen, Dekamarkt, Albert Heijn en die van mij haalde ik zelfs bij de Lidl :)

  12. monique Krastman says

    Hij was goed gelukt en zag er ook spectaculair uit! Naar mijn zin was ‘ie iets te zoet. Morgen je PepernotenTiramisu uitproberen ;-)

  13. Anne says

    Helaas mislukt. Smaak is prima, maar mijn taart wil niet goed opstijven, wat heb ik verkeerd gedaan? :) ik had een klein zakje klop fix.. Is dat niet goed?

    • Brenda Kookt says

      Wat vervelend Anne. Heb je de slagroom samen met de klopfix gemengd? Misschien dat de slagroom niet stijf genoeg was opgeklopt?

  14. Mirjam says

    Het leek me heerlijk maar heb hem weg kunnen gooien. Ik heb precies het recept gevolgd maarde bodem was nog helemaal zacht

    • Brenda Kookt says

      Hoi Mirjam, bedoel je de kruidnootjesbodem, of het MonChoumengsel? Als het MonChoumengsel te slap was kan dit aan de slagroom liggen.

  15. Annelijn says

    Hoe lang moet de bodem in de koelkast alvorens je het Monchoumengsel er op doet?

    Gr Annelijn

  16. Roos says

    Heerlijke taart, wel zoet en machtig maar daar houd ik van. Het uitsmeren van de nutella op de monchou ging niet heel makkelijk. Volgende keer maar ik de nuta echt heel goed warm voordat ik m uitsmeer.

  17. ingrid says

    Waar kan ik truffelkruidnootjes kopen?Ik heb er nl nog nooit van gehoord…

    • Brenda Kookt says

      Bij de supermarkt, zelfs de lidl verkoopt ze. Het zijn kruidnootjes met een poederig bruin laagje er om heen.

  18. olga says

    Ik heb gisteren deze taart gemaakt. Smaakt lekker maar ik ben van mening dat de verhouding slagroom – monchou niet goed is waardoor hij niet goed opstijft. Ik maak de monchou taart altijd met 250 ml slagroom en 200 gr. Monchou en dat lukt altijd. Ik vond nu ook de slagroom erg overheersen

  19. angela says

    ik heb hem ook gemaalt zoals het moest maar word niet stijf genoeg :(

    • Brenda Kookt says

      Wat vervelend Angela. Heb je de slagroom wel goed opgeklopt? Ik heb hem gister weer gemaakt, precies volgens recept. Hij was mooi opgesteven, precies goed.

  20. esther says

    Welke monchou gebruik je de harde of de zachte variant?

  21. Elly says

    Ik heb hem vandaag gemaakt, zonder nutella omdat mijn (klein)kinderen allergisch zijn voor noten. Ik heb tijdens het kloppen van de slagroom een theelepeltje speculaaskruiden en een theelepeltje cacao toegevoegd. Ik vond het heel lekker want ik heb natuurlijk de lepel afgelikt. Ik denk dat hij goed opstijft want het was al meteen heel dik.

    • Brenda Kookt says

      Lijkt me lekker met speculaaskruiden en cacao door de slagroom. Bedankt voor de tip Elly

  22. Anthe says

    Jeeeej! Wat was die erg lekker! :-)

    Door mijn mochou- en kwarttaart doe ik altijd gelatine om te voorkomen dat ‘ie niet opstijft.
    Bij dit recept ook gedaan in plaats van klopfix.
    Misschien een tip voor anderen.

    • Miranca Schooneman says

      Ik heb ‘m gisteren gemaakt voor mijn vriendinnen die kwamen. We hebben er met z’n tienen heel smaakvol van gegeten. Hij was ook goed gelukt! Bedankt buurvrouw!

  23. Saskia says

    Recept zag er super leuk uit, iets dat ik op 5 december wil maken voor mijn kleine nichtjes. Ik heb ‘m ook maar uitgeprobeerd vandaag, gezien de reacties over het niet op willen stijven. En hier hetzelfde probleem: erg slap van binnen, het loopt naar beneden als ik de springvorm weghaal. Het nutella smeren ging ook niet goed, waarschijnlijk omdat het mengsel te zacht was en het dus vermengde met de nutella. Ik heb ook precies gedaan wat in het recept stond, de slagroom was heel heel stijf toen ik het monchou mengsel erbij deed. Heel jammer! Ik ga het nog een keer proberen deze week maar dan met 2 zakjes klopfix (er staat ook op: 1 zakje per 250 ml slagroom), en dezelfde monchou als jij gebruikt (nu een bakje monchou gebruikt, die volgens mij wat smeuiger is).

    • Brenda Kookt says

      Hi Saskia, ik denk dat het ook aan het soort monchou ligt. Zal bij het recept vermelden welke monchou ik gebruik.

  24. Lieke says

    Het is een hele lekkere taart, maar je recept mist een ingrediënt. Er moet nog gelatine door, de taart zakt nu namelijk in als de bakvorm weg gaat. Het is nu een pudding. Dit is een puntje om te verbeteren. Verder echt een super leuk en lekker recept.

    • Brenda Kookt says

      Hoi Lieke, ik gebruik nooit gelatine in de MonChoutaart. Afgelopen week heb ik de taart precies volgens recept gemaakt, hij was niet slap.
      Jammer dat het bij jou niet gelukt is. Voor de zekerheid kun je het de volgende keer misschien beter wel met gelatine doen, of 2 zakjes klopfix.

  25. Eveline says

    Ik heb de taart vorige week gemaakt en we hebben er van gesmuld. Taart heb ik volgens het recept gemaakt en was prima (niet ingezakt en prima te snijden in punten).
    Denk dat ik de taart voor 5 december nog een keer ga maken!

    Bedankt voor dit recept.

  26. Judith says

    Hij is heerlijk! Mijn taart was helaas ook nog wat aan de zachte/slappe kant. Ondanks 2 zakjes Klopfix en jou tips.. Maar de smaak is er niet minder om :)

  27. Cindy says

    Heerlijke taart..
    Maar heb hem nu 2x gemaakt maar zodra ik de rand van de springvorm eraf haal stort hij meteen in..

    • Brenda Kookt says

      Hi Cindy. Ik vind dat zo vervelend om te horen. Omdat ik meerdere reacties kreeg heb ik de taart afgelopen week ook weer gemaakt. Bij mij was ie mooi stijf geworden. Ook bij mensen in mijn omgeving gaat het goed. Vervelend dat het blijkbaar niet bij iedereen goed gaat.
      Welke monchou heb je gebruikt? En was de slagroom goed stijf?

  28. Karin eertman says

    De pepernoten monchou was qua smaak heerlijk, maar ondanks alle tips om hem wel stijf te krijgen zakte hij helemaal in toen ik de rand eraf haalde….
    Denk dat er 2 zakjes klopfix door de slagroom moeten als ik daar de verpakking van lees…. Jammer, maar in een toetjesbakje is alles toch nog op gegaan….

  29. patricia says

    Hoi Brenda,

    Wow wat was die taart lkkr zeg!! Viel erg in de smaak bij iedereen.Was opzich goed gelukt,de taart was niet super stijf maar liep ook niet uit. De nutella was wel ff een dingetje,stolde weer veel te snel terug,waardoor mn taart wel op een slagveld leek ;) Dit mooi kunnen verdoezelen door een laagje v kruidnotenkruim (gezeefd) over de taart te strooien en daar boven op wat grovere stukjes chocolade en truffelnoten…het was echt smullen!

  30. Cornelia says

    Jammie, dat klinkt heerlijk en ziet er goed uit. Toevallig ook al geprobeerd met de straciatella monchou??

    Groetjes!

  31. Maja says

    Hoi Brenda,
    Zaterdag gemaakt, dubbele hoeveelheid…. als traktatie zondag bij Ronald mcDonald huiskamer. De vierkantje pakjes monchou, goed romig gemaakt, verder helemaal volgens je recept…. Top! Heerlijk! Vierkantjes gesneden…. perfect! Hele goeie reacties!

    • Brenda Kookt says

      Wat tof om te horen Maja! Fijn dat er zoveel mensen van hebben kunnen genieten.

  32. Miranda says

    O, o ik heb lidl monchou gekocht, ivm erg klein budget, maar als ik zo lees over de mensen waar het niet is gelukt, kan ik beter alsnog echte monchou kopen…
    Ik heb maar 1 kans en dat is zaterdag ;) . Hij lijkt me echt super super lekker!

    • Brenda Kookt says

      Na de reactie zou ik dat inderdaad ook niet aandurven ;) En ik wist niet dat de Lidl ook monchou verkoopt, haal daar regelmatig boodschappen. Ga deze week eens kijken wat het verschil is.

  33. Dien says

    Wil de taart ook maken voor sinterklaas,maar wordt een beetje bang van al die reactie’s.
    Vindt het heel sneu voor m’n kleinkinderen,als het mislukt.
    Maar ik probeer het wel.

    • Brenda Kookt says

      Dat kan ik me wel een beetje voorstellen. Stoer dat je het toch probeert

      • Ella says

        hoi misschien een hele domme vraag maar moet die taartmix er ook bij in?

        • Brenda Kookt says

          Hoi Ella, je koopt niet de monchou-taartmix, maar alleen de pakjes monchou-roomkaas uit het koelvak. De taartmix heb je bij dit recept niet nodig

  34. Dien says

    is klop-klop het zelfde als klop-fix?

    • Brenda Kookt says

      Nee dat is niet hetzelfde. Klop klop is een soort instant slagroom en klop fix is een slagroomversteviger. In dit geval kun je de klop fix niet vervangen door klop klop.

  35. Marja says

    Hoi Brenda, hij lijkt zo gemakkelijk maar toen ik alle reactie’s dacht ik: pfff toch maar proberen maar wordt spannend. Hij is goed gelukt én heerlijk! Dank voor het delen ! Groetjes Marja

    • Brenda Kookt says

      Goed om te horen Marja. Kan me voorstellen dat het even spannend was. Er zijn gelukkig ook heel veel mensen waar het goed bij gaat. En die laten niet allemaal een reactie achter ;)

  36. renee says

    Moet de bodem appart stijven of mag het mengsel er al op? Mag de nutella er dan ook gelijk op?

    Ik wil hem graag morgen maken dus hoop dat je me kan helpen.

    • Brenda Kookt says

      Hi Renee, de bodem moet even in de koelkast koud worden en opstijven (zie in het recept: Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.)
      De nutella mag er pas op als het monchoumengsel is opgesteven. Anders wordt de taart niet mooi stijf maar blijft hij slap.

  37. Inge says

    Hij staat nu in de koelkast op te stijven! Hopelijk ziet hij er morgen net zo lekker uit als hierboven!! Ik heb op de bodem nog een verse karamellaag toegevoegd m.b.v. gepasteuriseerde melk en donkere basterdsuiker. Ben benieuwd! :)
    Groetjes!

  38. alja says

    Zo deel staat in de koelkast van de taart. Morgen ga ik hem afmaken. Ik heb nog eens zitten nadenken over het niet opstijven van de taart. Waarschijnlijk zetten ze de taart afgedekt in de koelkast. Dit kan wel maar dan even gaatjes in de folie prikken,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Dit doe ik nl ook. En bij slagroom taart ook. Altijd wat gaatjes in de deksel van de doos prikken anders wordt je slagroom slap.

    • Brenda Kookt says

      Bedankt voor de tip Alja, dit zou inderdaad heel goed kunnen. Zelf dek ik de taart ook altijd af, maar dit zou wel een deel van de oorzaak kunnen zijn.

  39. alja says

    Hallo Allemaal.
    Ik heb deel nu in koelkast staan. Morgen ga ik hem verder afmaken. Ik heb nog even na zitten denken over het niet stijf worden van de taart. Jullie zetten hem waarschijnlijk afgedekt in de koelkast om op te stijven. Dit kan wel, maar dan even gaatjes prikken in de folie,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Doordat er vocht onder folie blijft zitten wordt de slagroom slap. Hetzelfde doe je ook met een slagroomtaart. Even wat gaatjes in de deksel van de doos prikken en je slagroom blijft mooi stevig.

  40. Gitte says

    Dit is de perfecte taart voor het Sinterklaas avondje morgen. Het “onderstel”staat nu in de koelkast, kan het nog ff een nacht opstijven en dan morgen fijn versieren! Ben heel benieuwd, het monchou mengsel was hartstikke mooi en stevig toen ’t de springvorm inging, dus ben benieuwd of het stand houdt qua stevigheid. Heb goede hoop ;-) Fingers crossed, heb 2 pakjes monchou gebruikt en 1 zakje klopfix voor de slagroom

    • Fieneke says

      Beste Gitte,

      Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

  41. Tess says

    Briljante taart en zo’n makkelijk recept! Nummer twee van deze week staat al op te stijven in de koelkast.

  42. Thea says

    Deze Sinterklaastaart ziet er heerlijk uit. Hij staat nu klaar in de koelkast. Dat wordt smullen vanavond!

  43. Gerda says

    Hij is klaar! De monchou is idd niet heel erg stevig, maar ik ben blij dat ik de reacties niet had gelezen, want dan had ik het niet aangedurfd. Het is denk ik ook mijn eigen fout, ik heb de slagroom niet helemaal stijf geklopt, bij het kant-en-klare pakket hoeft dat namelijk niet. Maar ik weet bijna zeker dat hij goed smaakt, dat laat ik nog weten…. Hij is wel mooi geworden, maar je kunt geen foto’s plaatsen?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Gerda, je kunt hier geen foto’s plaatsen maar wel op facebook.com/brendakookt. Ik ontvang graag foto’s van jullie baksels :)

      • Gerda says

        Hij is echt super lekker! Ik zal je toevoegen op Facebook dan kun je de foto’s zien, heb al veel reacties erop ontvangen, bedankt voor het recept!

  44. Annelijn says

    Nog een klein vraagje, moet er suiker door de slagroom als je deze gaat kloppen? Of echt alleen die klopfix?

    Gr Annelijn

  45. Hanneke says

    Nog nooit zo’n mooie stijve monchou taart gehad! Perfect gelukt! Gistermiddag gemaakt, slagroom goed geklopt en een zakje klopfix gebruikt, die gebruik ik voortaan altijd maar! Ben benieuwd of ‘ie in de smaak valt vanavond! :)

    • Teunie says

      .. Ik heb de taart ook gemaakt!
      Precies het recept gevolgd. Ik was best wel een beetje huiverig voor een slappe vulling door een aantal reacties maar hij is helemaal gelukt!!
      Hij ziet er prachtig uit!!
      Dank voor het recept!

  46. Annelijn says

    Mijne staat nu net een halfuur in de koelkast :) mengsel was al aardig stijf toen ik het in de vorm deed.
    Nutella ga ik weglaten. Voor de smaak heb ik een beetje kaneel en speculaaskruiden door het mengsel gedaan. En er boven op doe ik pure chocolade krullen. Ik wel laat weten of het smaakt :)

  47. Dien says

    Taart is gelukt,ik heb 400 gr. slagroom gebruikt en 2 zakjes fix.
    Het ziet er heel gaaf uit.

  48. Danielle says

    Dit recept is door vele collega ’s gekopieerd! Mijn taart is perfect gelukt met hulp van mijn 2 kinderen. Geen probleem met opstijven hoor!!

  49. Wendy says

    Ik heb de taart gisteren ook gemaakt en hij was heel goed gelukt. Hij was heerlijk!

  50. Pernelle says

    Net mijn taart klaar..
    Niet ingezakt en dat wat ik al geproefd heb was super lekker!
    Vanavond gezellig na alle cadeautjes mijn mooie en lekkere taart eten :D

    Bedankt voor de tip!

  51. sabine says

    Hoi brenda,
    Heb m gisteren gemaakt maar wel aangepast aan Lactose vrij dieet. Zalige smaak maar ook bij mij ingestort.

    Ik heb m daarom in de vriezer gezet. Werd t een ijstaart maar daardoor erg goed aan te snijden en op de schoteltjes werd ie vanzelf zachter.!

    Heerlijk! Met speculaas bodem ga ik m ook gebruiken voor kerst ;)

    Bedankt!

  52. inge says

    Ik heb hem gisteravond ook gemaakt (wij vieren vanmiddag sinterklaas), op voorhand al een extra zakje klopfix toegevoegd, verder netjes het recept gevolgd (en met een ijzeren discipline niet mijn vingers afgelikt), slagroom goed stijf geklopt, hele nacht in de koelkast laten opstijven… en toch is hij niet opgestijfd :'( hopelijk kan ik hem nog redden met een diepvriesbehandeling! Echt jammer, hij lijkt me zo lekker!

  53. Linda says

    Na alle reacties was ik erg benieuwd hoe de taart zou gaan worden….maar hij was helemaal perfect en echt ongelofelijk lekker!
    Heb voor de zekerheid 2 zakjes klopfix gebruikt én een hele nacht laten opstijven in de koelkast (niet afgedekt) en hij was echt helemaal goed! Nutella goed warm gemaakt in de magnetron. Ouders en schoonouders vonden hem ook enorm lekker!
    Dank voor dit heerlijke recept :-)

  54. Eveline says

    Ik heb de taart volgens het recept gemaakt voor pakjesavond en deze was prima gelukt. Omdat de taart bij iedereen enorm in de smaak viel (en ik nog een hele zak kruidnootjes had liggen) heb ik hem net nog een keer
    gemaakt voor Oudjaarsavond. Ben benieuwd of het deze keer weer zo goed lukt.

  55. Mieke says

    wat zijn eigenlijk Monchou’s, eerlijk, ik heb daar nog nooit van gehoord

  56. AnneMare says

    Heb hem van het weekend gemaakt.
    Mega lekker, niet moeilijk te maken en goed opgesteven. Heb wel in de slagroom 1 theelepel cacao en 1 theelepel koekkruiden gedaan, was erg lekker. Geen pasta gebruikt.

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je hem al gemaakt hebt, je bent er vroeg bij dit jaar ;)
      Leuke tips om cacao en koekkruiden door de slagroom te mengen.

  57. Roos says

    Lijkt me superlekker, maar kan het ook met gewone kruidnoten?

  58. Jolanda says

    Hoi! Waar kan ik de Nutella door vervangen? Dat vind ik écht niet lekker ?

    • Brenda Kookt says

      Wat jammer dat je geen Nutella lust. Je kunt bijvoorbeeld ook een jam gebruiken als topping. Hierdoor wordt de Sinterklaas monchou taart fruitiger. In dat geval zou ik gaan voor een kersen- of bosbessenjam.

    • Lobke says

      Je zou dan ook speculoos kunnen gebruiken of een andere chocopasta als je die wel lekker vind. Dan blijf je iets meer in de sint sfeer dan met jam.

      • Brenda Kookt says

        De speculoos lijkt me een hele goede vervanger inderdaad, wat een goed idee Lobke

        • Jolanda says

          Dank jullie voor de tips! Speculoos of witte chocopasta maar proberen!

  59. Anita zwartjes says

    Waar kan ik de klopfix halen.

    • Brenda Kookt says

      Dit is te koop bij de supermarkt, je vind het bij de bakartikelen zoals bloem en zelfrijzend bakmeel.

  60. anna says

    Ziet er heerlijk uit ga hem ook maken

  61. MamaBecks says

    Oooow die wil ik zeker proberen! Ziet er erg lekker uit!
    Maar heb wel een vraagje…. (Ja zal vast bekennen ik ben van de makkelijk ?) Als ik een pak voor monchou taart gebruik van bijv. Dr. Oetker moet ik dan ook de klopfix, vanillesuiker en witte basterdsuiker gebruiken? Of kan ik deze ingrediënten dan weglaten? Alvast bedankt!
    Groetjes

  62. Karin workel says

    de taart stijft niet goed op !!!! Na enig speurwerk op internet blijkt dat de verhouding Mon Chou en slagroom niet goed is.

    • Brenda Kookt says

      Wat vervelend dat de taart niet goed is opgestijfd bij je. Is de slagroom goed opgeklopt? Bij mij (en ook bij anderen) gaat het met deze verhoudingen wel goed.

  63. Gea says

    Hoi Brenda

    Ik heb hem gemaakt en gelijk verzoeken gekregen om er veel meer te maken voor anderen.
    Hij is zo makkelijk te maken en zooooooo lekker

    Gr. Gea

  64. Sylvia says

    Gisteravond deze monchoutaart gemaakt. Geheel gewerkt volgens het recept. Ik had al een naar gevoel bij het monchou-mengsel… . Veel te dun…. maar goed, niet direct te negatief zijn en een hele nacht in de koelkast laten staan. Net gekeken en inderdaad, mijn gevoel was terecht. Bij verwijderen van de springvorm zakt de taart in. Nu de bovenkant opgemaakt met kruimels en chocoladeschaafsel en de truffelnoten er tegenaan gedrukt en toch maar weer even in de koelkast gezet totdat de verjaardagsvisite komt…. ik ga het straks echt proeven!

    • Brenda Kookt says

      Wat vervelend Sylvia, ik kan er zo van balen als iets niet goed lukt. Ik hoop dat het na de tweede keer opstijven toch gelukt is. Misschien was de slagroom niet stevig genoeg? Had je ook de klopfix gebruikt?

  65. Marga says

    Ik ga deze taart zeker maken, jk heb nog nooit een MonChou taart gemaakt.
    Het wordt dus tijd,

  66. Janny says

    Deze taart vorige week gemaakt, super gelukt en heerlijke smaak!
    Je kunt inderdaad voor taarten absoluut niet de Monchou zacht en luchtig gebruiken, dat stijft totaal niet op (ervaring helaas). De gewone monchou wel, of, zoaks ik altijd gebruik: roomkaas vd Aldi (veel goedkoper, minstens net zo lekker). Als je de slagroom en monchou apart opklopt en dan mengt, kan er mijns inziens niet veel misgaan!
    Bedankt voor dit recept. Groeten, Janny

    • Brenda Kookt says

      Bedankt voor je reactie Janny. Ik gebruik inderdaad gewone monchou, niet zacht en luchtig. Roomkaas heb ik nog nooit geprobeerd, maar vermoed dat de smaak dan wel anders is. Minder zoet denk ik.

  67. Jolien says

    Helemaal t recept gevolgd, wel 2 zakjes klopfix gedaan om t inzakken te voorkomen. Hij staat nu onafgedekt in de koelkast. Hij is voor morgenmiddag dus laat m mooi n tijd opstijven. Had wel moeite om de kruidnoten klein te krijgen. Maar is gelukt uiteindelijk in theedoek en erop slaan :) wordt vervolgd..

  68. marion says

    Hallo Brenda, ik ga deze sinterklaastaart beslist maken.
    Heb alleen nog een vraagje. Heb je nog andere ideeën om de bovenlaag te garneren, iets vrolijks of kleurrijk?
    Ik hoor heel graag van jou,

    vriendelijke groet,
    Marion

  69. Astrid Loos says

    Wat een leuke recepten zijn dat van Sinterklaas ,
    Zoals pepernoten maken en een lekkere speculaas caké ,
    Of een Gevulde speculaaskoeken .
    En ik zie ook een andere recept dat is macaroni stroganoff .
    En een Hartige Banketletter .

  70. Fieneke says

    Beste Brenda,

    Kan ik de taart ook een dag van tevoren maken en laten opstijven in de koelkast en daarna afmaken?

      • Fieneke says

        Beste Gitte,

        Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

        • Brenda Kookt says

          Ik heb de taart zelf ook een dag van te voren gemaakt. Bij mij ging het goed. Wel heb ik de boden een uur laten ‘opstijven’ in de koelkast voor ik het monchou mengsel er op stortte.

    • Fieneke says

      Ik heb de taart gemaakt, alleen wel met gelatine. De taart zag er prachtig uit, heerlijk van smaak en ook nog leuk om te zien.
      Voor sinterklaasavond wordt de taart nog een keer gemaakt, maar dan voor de hele familie!
      Bedankt voor dit heerlijke recept!

  71. barbara says

    lekkere taart!
    1 dag van te voren gemaakt met 2 zakjes klop fix en verse slagroom. prima stijf geworden.
    aanrader!

  72. Heleen says

    Deze taart ziet er heerlijk uit en ik wil hem ook gaan maken voor op sinterklaasavond.
    Ik vind het wel spannend als ik de reacties lees over ingezakte taarten.
    Hoe zit het precies met de verhouding MonChou en slagroom? Ik maak elk jaar monchoutaart maar dan is de verhouding zo: 200 gram monchou en 250 ml slagroom. In dit recept gaat het om het dubbele, dus ik kan mij best voorstellen dat het dan niet goed opstijft….Maakt het voor de smaak heel erg uit als ik evt. toch voor 250 ml slagroom kies?

    • Brenda Kookt says

      Als je de verhoudingen uit het recept gebruikt, de slagroom goed opklopt en de juiste monchou gebruikt (dus niet de zachte luchtige variant) moet het helemaal lukken.

      Als je in dit geval voor minder slagroom kiest is de smaak zoeter. De taart wordt minder hoog omdat je in dat geval minder slagroom gebruikt.

      • Heleen says

        Oké, ik ga het gewoon proberen! Zou ik voor de zekerheid een extra zakje klop-fix doorheen kunnen doen?

      • Heleen says

        Ik heb de taart gemaakt en hij is helemaal gelukt en hij was heerlijk!! 2 zakjes klopfix gebruikt.

  73. Marlies Krauth-de Bock says

    ik heb deze week de Sinterklaastaart gemaakt,makkelijk te maken en heerlijk van smaak,maar mijn advies is om zeker 2 zakjes klopfix te gebruiken,ik heb er 1 gebruikt en de taart was niet stevig genoeg en zakte voor de helft in.

  74. Anneke says

    Super lekkere taart. Echt een aanrader!!!

  75. Marjolein says

    Bedankt voor het recept! Is prima gelukt met 2 zakjes klopfix. Is een cadeautje voor mijn zwager, dus vanavond pas proeven. De vulling heb ik stiekem al wel geproefd, heerlijk?.

  76. Suus Reep says

    Ik heb deze gisteren gemaakt en we vonden het allemaal super lekker. En inderdaad, je hoeft maar een klein stukje te nemen. Dus je kan er veel mensen in één keer blij mee maken.

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk om te horen Suus. Zelf heb ik hem afgelopen week ook weer gemaakt, hij viel weer goed in de smaak

  77. manuela says

    hallo brenda

    ik wil dinsdag deze heerlijke taart maken voor woensdag avond
    hoeveel zakjes klopfix heb ik precies nodig om garantie te krijgen dat mijn taart goed opstijft en niet inzakt
    normaal probeer ik altijd eerst iets uit voor ik het aan mijn visite geef maar helaas ontbreekt daar nu even de tijd voor

    ik hoor heel graag van je terug

    Groetjes Manuela

    • Brenda Kookt says

      Hi Manuela, dan zou ik in dit geval voor de zekerheid 2 zakjes gebruiken.

      • manuela says

        Hallo Brenda

        ik wilde nog even een reactie geven op je sinterklaastaart.
        We hebben de slagroom en 2 zakjes klopfix heel goed opgeklopt tot hij niet meer uit de kom viel en daarna de monchou er doorgeoerd dit ging super doordat de monchou op kamertemperatuur was.
        vervolgens 1 nacht in de koelkast gezet en gisteren eind van de dag uit de koelkast gehaald
        hij was helemaal goed opgestijfd vervolgens heb ik tofa chocoladesaus er overheen gedaaan en daarna de chocoladestukjes en gebroken kruidnootjes

        SAVONDS VAN GEGETEN EN WAT WAS HIJ SUPER LEKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRR

        de visite vond hem ook erg lekker

        Het belangrijkste is dat de slagroom goed opgeklopt word met de klopfix dit is het belangrijkste van heel je taart om stijf te worden.

  78. Olga says

    De taart is heerlijk. Ik heb donkere basterd suiker gebruikt en daardoor kleurt de taart iets donkerder. Voor herhaling vatbaar.

  79. Tjallien says

    Afgelopen zondag met ons kookclubje gemaakt… heerlijk!!! Als gevolg daarvan ga ik ‘m aankomend weekend voor de sinterklaasviering met de familie nogmaals maken.

  80. wendy says

    hoe maak je de truffelnootjes aan de zijkant vast?

    • Brenda Kookt says

      Dit plakt aan het monchou mengsel vast, het blijft hierdoor hangen aan de taart.

  81. Maris says

    Net gemaakt voor morgen. Erg lekker. Bedankt voor het recept

    • Karin says

      Hoi Brenda, jouw taart ziet er fantastisch uit.
      Heb hem gemaakt,staat nog op te stijven in de koelkast.Ik lees nu net pas de reacties….
      Dom dom..heb me vergist, kocht 2 pakjes zacht en luchtig Monchou. Dus veel te veel in verhouding.
      Als dát maar goed komt straks….

  82. Jordy says

    Hij was super!!! Mmmm we hebben gesmuld!

  83. Joke says

    De taart smaakte prima!
    Wat moet ik doen om de taart hoger te krijgen.
    De truffelkruidnoten paste ee maar net tegenaan.

  84. Leontien says

    Vanmiddag de taart gemaakt en vanavond als toetje gegeten tijdens het heerlijke avondje :) Hij was goed gelukt en erg lekker!!

  85. Kitty says

    Dit moest ik maken wat ziet het er lekker uit! Voor de zekerheid na het lezen vd reacties voor 2 taarten ingrediënten gehaald want Moet er 1 hebben voor vanmiddag!
    De eerste poging netjes de stappen gevolgd maar bij 1 stap zag ik het fout gaan en idd de taart vulling te dun en stijft niet op! Omdat ikzelf het vermoede had waar het fout ging, nogmaals geprobeerd gisteravond en deze ziet er perfect uit!!!
    Ipv de slagroom en de monchou door elkaar de ‘kloppen’ ( waar ik als onervaren bakster de mixer voor gebruikte, oeps)
    rustig de twee bij elkaar scheppen en goed maar ‘rustig’ roeren?!?!

    Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak, maar aan de reacties te lezen moet dat sowieso goed komen!

    Bedankt voor het recept!!!

  86. Gerda says

    Ik heb hem gisteren gemaakt en ik moet zeggen dat hij gelukt WAS. Twee zakjes klopfix erin gedaan en toen ik hem uit de koelkast haalde was hij stijf. Maar het snijden was een ramp en hij zakte toen ook al wat in elkaar. Als ik hem al ooit weer een keer ga maken (viel wel in de smaak bij een boel mensen hier) dan doe ik het met gelatine i.p.v. klopfix en wat minder suiker. Ik vond hem veel te zoet.

  87. Mirjan says

    Heerlijk! Met zelf gebakken kruidnoten en in plaats van nutella cacao poeder erover gezeefd. Hij leek me anders erg machtig. Zag er mooi uit en smaakte perfect.

  88. Corina says

    Vorige week gemaakt. De hele familie was enthousiast! Ik heb het recept exact gevolgd. En de smaak is verrukkelijk! Ik was blij dit recept te vinden. Heel erg bedankt Brenda!

  89. lotje says

    Kan je deze taart ook laclactosevrij maken?
    Het is een super lekkere taart maar ben op zoek naar een taart die we allemaal in ons gezin kunnen eten.

    • Brenda Kookt says

      Dat kan wel, onderaan kun je op print-vriendelijke versie klikken. Vervolgens kun je zelf bepalen wat je uitprint door weg te klikken wat je overbodig vind. Bv de inleidende tekst of foto’s.

  90. V. says

    Hi, klop je de slagroom met een mixer of gewoon met de garde? thanks!

  91. hanneke says

    ik heb hem gemaakt, super makkelijk en heel lekker.

  92. Suzanne says

    Vandaag gemaakt met een beetje eigen twist erin. Ik heb er stukjes stoofpeer aan toegevoegd. Bij het slagroom mengsel. En de nutella vervangen voor pure chocolade rasp. Was super lekker en goed gelukt. Slagroom mengsel was goed opgesteven. Wel twee zakjes klopfix toegevoegd. Voor herhaling vatbaar!

  93. Dyonne says

    Ondanks sommige negatieve reacties, vandaag toch deze taart voor mijn verjaardagsfeest durven te maken. Wat was hij heerlijk! Ik kreeg alleen maar positieve reacties! Als je het recept gewoon volgt kan er na mijn inziens weinig mis gaan. Ik heb de taart wel een hele nacht (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes erin) in de koelkast laten staan.
    Deze ga ik zeker vaker maken!!

    • Brenda Kookt says

      Super dat jullie er zo van genoten hebben Dyonne, en leuk van je te horen. Ik laat de monchou taart ook altijd een nachtje in de koelkast staan.

  94. linda says

    Vanmiddag om 14.00uur gemaakt en om 19.00uur heerlijk opgegeten. Klopfix 2 zakjes en de slagroom & monchou apart kloppen waren echt goede tips! (Nog nooit eerder gedaan bij monchoutaarten, maar nu echt stevige taart). Heb bodem van speculaas gemaakt en versierd met chocoladepepernoten. Ben helemaal fan van je recepten :)

      • Heidi Sour says

        Breda, heb jij alle tips en opmerkingen van de taartenbaksters in jouw artikel verwerkt? Ik wil de taart zondag maken als we sinterklaas vieren en ik zag dat al een hoop nuttige ervaringen gedeeld zijn. Zo niet dan ga ik met pen en papier erbij alle reacties doornemen.

        • Brenda Kookt says

          Ja alle tips zijn verwerkt. Veel plezier (en eet smakelijk) komend weekend :)

  95. Sanny Groenewold says

    Dit lijkt me een heerlijke taart vind monchou taarten heerlijk.
    Leuk weer eens iets anders met monchou voor Sinterklaas avond.

  96. Ina van der Ploeg says

    ik ga het maken, lijkt me erg lekker. nog een vraag: heb jij recepten voor allerlei koekjes enz zonder ei erin, daar ben ik nl allergisch voor. vast bedankt

  97. Annemiek says

    Ha ha, wat leuk.
    Krijg ik van mijn schoondochter en haar zus een recept via zelfmaakideetjes die ik voor a.s. zondag moet maken, kom ik hier uit :)
    Tussen mijn deadline van een opdracht door nog even een Sinterklaastaart maken, nu weet ik tenminste zeker dat hij lekker is.

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk! En ja dit is het origineel :) En lekker is ie zeker hoor Annemiek. Succes en eet smakelijk

  98. Suzan says

    Deze taart is echt verrukkelijk!!! Heel gemakkelijk te maken en iedereen vind hem lekker. Persoonlijk heb ik er 15gram minder suiker in gedaan want ik vond hem wat zoet.
    Deze taart is zeker een aanrader!

  99. Hennie says

    Hallo,

    Ik heb een vraag over de sinterklaastaart,
    Als je de slagroom met de klopvast heb gemixt doe je dan het monchou mengsel ook weer met de mixer erdoor of spatel je het erdoor.
    Heel graag een reactie ga hem morgen maken.

    Hennie

    • Brenda Kookt says

      De monchou meng ik er ook met de mixer door. Succes, en geniet er van!

  100. Patricia says

    Hoi Brenda,

    Na een jaar twijfelen en moed verzamelen heb ik uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en de taart gemaakt. Ik heb er voor gekozen om de tip op te volgen van een eetlepel cacao en een eetlepel speculaaskruiden door de slagroom en het resultaat was super, iedereen was laaiend enthousiast! Verder heb ik het recept gewoon gevolgd, de slagroom met 2 zakjes klopfix geklopt, de taart een nachtje in de koelkast op laten stijven (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes) en ’s ochtends versierd met de truffel pepernoten.

    Dit weekend wordt de taart in ieder geval weer gemaakt :)

  101. anita says

    Wat een overheerlijke en makkelijke taart. We hebben er zelfs twee keer van genoten. Echt een aanrader!!!

  102. Nikki says

    Voor degenen waarbij het niet werkt/lukt: 600 g monchou en 300 ml slagroom werkt voor mij altijd perfect (hoef je geen klopfix bij te gebruiken). Zorgt ook voor een redelijk stevige cheesecake.

  103. Loes says

    Wat een heerlijk recept. We hebben er van gesmuld. Dank je wel!

  104. Charissa says

    Kan je de taart ook met gewone kwark maken?

    • Brenda Kookt says

      Daar heb ik geen ervaring mee. Ik vermoed dat je dan ook gelatine nodig hebt.

  105. Marijke Kokke says

    Wat een heerlijke monchou Sinterklaastaart was het.
    Ik moet hem van de kinderen ook met de Kerst maken.
    Bedankt voor het recept

  106. Renate says

    Lekkere taart! Voor onze smaak mocht er iets meer monchou in in verhouding met de slagroom. Morgen nog een sinter-kerst feestje dus dan ga ik dat eens proberen. Dank voor t recept!