Tapas Recepten overzicht

Tapas recepten 01

Het kan je niet ontgaan zijn dat het tapasweek was op Brenda Kookt. De afgelopen week heb ik recepten gedeeld voor smeerseltjes voor op brood, koude en warme tapas gerechten.

In deze blogpost geef ik je een overzicht alle recepten die je nodig hebt voor een complete tapasavond. Zo kun je met dit artikel als leidraad je eigen tapasavond organiseren. Je stelt je ideale selectie van tapas samen zodat je kunt genieten van een heerlijke tapasavond thuis.

Voordat je gaat bepalen welke hapjes je gaat maken is het handig dat je bedenkt hoe je wilt dat je tapas avond eruit gaat zien. Wil je meerdere gangen serveren, of zet je alles in één keer op tafel, in een soort buffetvorm? Zelf serveerde ik eerst een koude tapasgang en daarna twee keer een warme gang. Iedere gang bestond uit 4-5 gerechtjes.
Lees ook dit artikel met tips voor het organiseren van een etentje

Klik op de naam van het gerecht om het recept te bekijken

Koude tapas

Tapas recepten 02

Warme tapas

Tapas recepten 03

Toetje

Na de tapas zit je waarschijnlijk bijna vol, maar voor een toetje is natuurlijk altijd plaats. Want ook bij een heerlijke tapasavond mag een lekker toetje niet ontbreken. Omdat er met tapas vaak best veel gegeten wordt (vaak meer dan je op kan) kun je er het beste voor zorgen dat het toetje niet te machtig is zodat je gasten hem nog wel op kunnen eten. Zelf ben ik fan van brownies na tapas. Maar ik geef je nog een paar tips:

Tapas recepten 04

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Elize says

  Krijg zin in lange warme Spaanse zomeravonden van je artikel, in een knus straatje in Sevilla of Madrid of zo..

  Maar goed, de Nederlandse herfst is natuurlijk ook érg charmant.. ;-)

  • Brenda Kookt says

   Óntzettend.. ;) De kachel extra hoog zetten en doen alsof we in Sevilla bij een tapasbar zitten?

 2. Gitta says

  Klinkt allemaal heerlijk!….Wat mij betreft volgende keer ook een echt Spaans toetje om de tapas mee af te sluiten, in plaats van Amerikaans of Italiaans…Crema Catalana bijvoorbeeeld.

 3. Dieuwke says

  Had je voor iedereen een apart gerecht gedaan? Of kon een tapas gerecht voor meer personen?

  • Brenda Kookt says

   Een tapasgerecht kan voor meerdere personen. Ik maak dan bijvoorbeeld 8 kroketjes voor 4 personen. En bijvoorbeeld 4 gevulde champignons voor 4 personen. Afhankelijk van de grootte en het type hapje.