Pasta Pesto el Tonno

Pasta Pesto al Tonno txt

Dit pasta-gerecht heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer wordt me naar het recept gevraagd. Tijd om het online te zetten!

Dit zijn van die recepten waarvan je er eigenlijk nooit genoeg hebt (ja, alweer ;)). Handig als je een restje pasta over hebt, opzoek bent naar een makkelijke maaltijd of een recept voor een grote groep eters. Soep met goed belegde broodjes en een goede pastasalade kan bijna iedereen wel waarderen toch?

Deze salade is super makkelijk, en super lekker. Een combi van pasta met pesto en tonijn. Een topper als je even snel voor je zelf kookt, maar ook op menig feestje. De volgende keer ook op die van jou?

Pasta Pesto al Tonno 03

Pasta Pesto el Tonno

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 180 gram pasta (ik nam fussili maar penne is ook erg geschikt voor dit gerecht)
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 6 halve zongedroogde tomaatjes
  • flinke hand rucola
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie.

Bereiding

Kook de pasta al dente, of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Laat het even uitstomen en meng er een eetlepel extra vergine olijfolie door.

Giet de tonijn af en haal het uit elkaar (niet te fijn). Snijd de tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitjes.
Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola erdoor.

Dit pastagerecht kun je lauw-warm serveren, maar ook koud als pastasalade.

 

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tamara says

    Ooh deze gaat op het lijstje een keer te maken

  2. nicole says

    Het lijkt me super. Pastagerechten heb je nooit genoeg!

  3. Dorien says

    Een lekkere variatie is de tonijn door gerookte kip vervangen. Dat recept is bij ons een klassieker. Leuk om hem hier iets anders te zien. Ga ik zeker eens proberen!

  4. Ilona says

    Klinkt goed! Ik maak deze salade zelf altijd met rode pesto;)

  5. an laenen says

    mmmmm! net gemaakt … helemaal je recept gevolgd en ’t was perfect!
    dankjewel!

  6. carola says

    net gemaakt voor bij de bbq en heerlijk! de salade is ruim goedgekeurd en gaan we zeker vaker maken! dankjewel

  7. Marleen says

    Ik heb de salade net gemaakt en gelijk een flinke bak gemaakt :) Ik heb er nog een klein beetje gesnupperde ui bij gedaan en een paar kappertjes. Heeerlijk! Super lekkere pasta salade! Bedankt voor het recept.

  8. Michelle says

    Zou parmezaanse kaas hier doorheen ook lekker zijn? Ga de salade dit paasweekend maken ☺️

  9. Antoinette says

    Bij ons inmiddels ook een topper op feestjes, op zondag als we niet weten wat we moeten koken :-)

  10. Rene says

    Lekker recept. Vanavond gemaakt. Aangevuld met feta kaas.

    Ik heb de tonijn vervangen door kipfilet en deze gebakken met Italiaanse kruiden.

    Heerlijk…..

  11. Marlieke says

    Vanavond gegeten was heerlijk

  12. Inge Helmig says

    Klinkt heerlijk! Kun je de salade ook een avond van tevoren maken of is het dan niet meer lekker?

    • Brenda Kookt says

      Bij deze salade is het geen probleem om hem eerder klaar te maken, hij blijft lekker :)

  13. Yvonne says

    Echt een heerlijk recept. Ik heb het klaargemaakt en iedereen was lovend. Een blijvertje!