Ga naar de inhoud

Nachosalade BBQ Chicken

Een salade, maar dan anders. Deze nachtsalade BBQ chicken is een topper! Met nacho's, kip en barbecuesaus! Zet jij hem op tafel deze zomer?
Delen op

Nachosalade BBQ Chicken

Nachosalade met kip txt

Sommige recepten blijven favoriet, maakt niet uit hoe vaak je ze al gegeten hebt. Dit hebben wij met dé nachoschotel. Ik kan je niet zeggen hoe vaak ik die het afgelopen 1,5 jaar heb gegeten. In ieder geval heel heel héél erg vaak! Niet iedere keer precies hetzelfde, maar het lijkt nog verdacht vaak op het recept dat ik destijds plaatste. Afgelopen zomer werd het tijd voor een variatie met nacho’s. Even iets anders.

Het werd deze nachosalade..

Nachosalade BBQ Chicken.

Niet uit de oven, zonder gehakt en ook zonder kaas. Maar minstens net zo lekker, en veel sneller klaar.
Snel maken dus!

Nachosalade met kip 02

 Nachosalade BBQ Chicken

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • nachochips
  • 1 (grote) kipfilet
  • 2 theelepels kipkruiden
  • 3 bladeren ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • halve avocado
  • 3 eetlepels zure room
  • barbecuesaus
  • olijfolie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes, en bestrooi ze met de kipkruiden. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipblikjes gaar.

Snijd de ijsbergsla medium-fijn (of zo fijn als je zelf wilt), snijd de avocado en tomaat in blokjes.
Verdeel de ijsbergsla over een schaal. Verdeel hierover een laagje nachochips, als je de punten van de chips naar buiten laat steken geeft het een leuk effect.
Verdeel de helft van de tomaat, avocado en kipblokjes over de nacho’s. Verdeel nog een kleiner laagjes nacho’s over de salade en strooi hier de laatste blokjes tomaat, avocado en kipfilet over.
Besprenkel de salade voor het serveren met barbecuesaus en zure room.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

9 reacties

Leny

Echt heerlijk Brenda! Voor herhaling vatbaar. Iedereen vond het lekker.

Laat een bericht achter

Suus

Heeeerlijk recept. Keer iets anders. De bbq-saus maakt het af. Ik heb met Griekse yoghurt gemaakt ipv zure room en zelfgemaakte guacamole ipv de advocado. Ik ben inmiddels fan geworden van jouw blogs Brenda. Ga zo door

Laat een bericht achter

marielle

Hoiiii,de lekkerste aardappeltjes staan weer in de oven...en nu zie ik dit lekkere recept voorbij komen,njum...2 vraagjes: welk merk nachochips gebruik je en heb je ook een recept voor eigen gemaakte bbq saus (zonder suiker e.d...)Ga nu mijn neus achterna..mmm op naar de gebakken aardappeltjes!Fijne avond.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ahh lekker, hoop dat je van de aardappeltjes hebt genoten. Ik gebruik meestal een naturel nachochips, huismerk van de supermarkt (Deen in mijn geval). Ik heb nog een eigen gemaakte barbecuesaus, afgelopen zomer was ik fan van Heinz barbecuesaus.

nicole

Hij ziet er super uit!

Laat een bericht achter

Stephanie

Wat een mooie foto's! Ik krijg er gelijk trek in. Ik zou er wel een beetje kaas bij doen.. even de nacho's in de oven met wat geraspte kaas. Dat zou hier wel heel lekker bij zijn. Snel gerecht als je niet zo'n zin hebt om te koken. Bedankt voor de inspiratie!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nacho's en gesmolten kaas zijn al-tijd goed natuurlijk. Met dit recept probeerde ik dat eens niet te doen, maar het kan natuurlijk wel.

Desiree

Ziet er heel lekker uit! Ik heb nacho's nog nooit in een salade gegeten, maar als ik dit zo zie ga ik dat snel proberen!

Laat een bericht achter

Marieke

Mmmm lijkt me echt heerlijk! Leuke variant op de nachoschotel, die maak ik ook heel vaak. :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op