Dutch Baby Strawberry Pancake

Dutch Pancake Strawberry txt

Vanochtend geniet ik in Oostenrijk tijdens een heerlijke persreis van een royaal ontbijt buffet in een luxe hotel. Omdat niet alleen ik vanmorgen mag genieten van het ontbijt heb ik voor jullie een heerlijke ontbijttip, maak deze Dutch baby strawberry pancake! Het is een mond vol, maar dan wel een hele lekkere!

De Dutch Baby Pancake kwam ik tegen op het blog van Maura (Yellowlemontree), aangezien ik gek ben op pannenkoeken moest ik deze afgeleide daarvan natuurlijk ook maken. Dit is een pannenkoek die je bakt in de oven. Hij is lekker zacht, luchtig en fluffy, ideaal dus! En ook handig: deze pannenkoek hoef je dus niet te keren. Als de pannenkoek in de oven staat kun je lekker de krant of een tijdschrift lezen en alvast genieten van je zondagochtend..

Dutch Pancake Strawberry 01

 Dutch Baby strawberry pancake

Bereidingstijd: 10 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels maple syrup (of honing)
  • snuf zout
  • kaneel naar smaak
  • 150 gram aardbeien plus meer voor straks er boven op
  • poedersuiker
  • olie om in te bakken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºc.

Mix met de mixer de bloem met de melk, eieren, snufje zout, maple syrup, en kaneel tot een mooi luchtig beslag.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd grote aardbeien tweeën of vieren. Meng de aardbeien door het beslag.

Verwarm een ovenvaste koekenpan op het fornuis en giet hier een beetje olijfolie in. Giet het beslag in de pan en plaats de pan in de oven.
Bak de dutch baby in 20 tot 25 minuten gaar en fluffy. Serveer de pancake met extra aardbeien en een beetje poedersuiker.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Maura - YLT says

    Oeeeeh, lekker! Ja jij als pannenkoekenfan moest hem natuurlijk wel proberen. Wel anders he dan een normale pannenkoek?

    Veel plezier in Oostenrijk (ik zag al wat leuke beelden voorbij komen)! Geniet van het ontbijt :)

    • Brenda Kookt says

      Ja, het is wel echt anders. Maar ook erg lekker!
      Er gaan zeker meer variaties op dit recept in mijn keuken gemaakt worden. Jammer dat het niet iedere dag zondag is ;)

  2. Judith says

    Ziet er heerlijk uit! Kan het ook in ovenschaal?

  3. Judith says

    Ziet er heerlijk uit. Kan het ook in ovenschaal?

    • Brenda Kookt says

      Ja, ik denk dat het ook moet lukken in een voorverwarmde (ingevette) ovenschaal. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat dit ook moet lukken. Wel heb je kans dat de ‘pannenkoek’ dan iets langer in de oven moet omdat de onderkant langzamer gegaard wordt.

  4. Hazel says

    Even in de oven schuiven en gauw koffie zettten voor je je tanden in deze fluffy pancake mag zetten.. wie kan dat nou weerstaan? Lijkt me heerlijk!

  5. Britt says

    Hmm wat heerlijk zeg!
    Ik heb alleen geen pan die in de oven mag, alleen een ovenschaal of dergelijke. Kan ik dit recept dan op de een of andere manier alsnog maken?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Britt, ja dat moet ook lukken met een warme ovenschaal denk ik. Je moet er dan wel even om denken dat de onderkant ook mooi gaar wordt. Als de bovenkant te donker wordt kun je het even afdekken met aluminiumfolie.

  6. Melissa Charlotte says

    Hmmm, lekker receptje voor in m’n persoonlijke kookboekje. Deze ingrediënten zijn dus voor één pannenkoek?

    • Brenda Kookt says

      Ja, dit is 1 pannenkoek. Doordat de pannenkoek dikker is en lekker fluffy is dit voor 2 a 3 personen een flink ontbijt.