Traybake met zalm

Traybake zalm, aardappeltjes en groenten txt

Makkelijke maaltijden kun je nooit genoeg (achter de hand) hebben. Na een dag werken, of op een dag waarop je niet zoveel tijd (of zin) hebt om te koken komen ze altijd van pas.Vandaag heb ik daarom weer een toppertje van een makkelijke maaltijd voor je.

Afgelopen herfst deelde ik een traybake met rode biet en knolselderij met je. Omdat het nu niet bepaald de tijd is voor deze herfst en winter groenten vond ik het tijd voor een nieuwe versie van een lekkere makkelijke traybake. De lente/zomer versie. En dat werd deze traybake met zalm. De traybake is een complete maaltijd met groenten, vis en aardappeltjes.
Ideaal als je niet zoveel tijd of zin hebt om in de keuken te staan, maar toch een lekker maaltje op tafel wilt zetten.

Traybake zalm, aardappeltjes en groenten 02

Traybake met Zalm

Bereidingstijd: 15 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gram krieltjes
  • 1 winterpeen
  • 100 gram sperzieboontjes
  • halve courgette
  • 2 zalmfilets
  • 3 takjes verse tijm
  • halve citroen
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de krieltjes, halveer eventueel de grotere krieltjes, en kook ze 5 minuten voor. Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes en de wortel. Snijd de wortel in plakjes en kook ze samen met de sperzieboontjes ook 5 minuten voor (dit mag ook in dezelfde pan als de krieltjes). Giet de krieltjes en groenten hierna af.
Snijd de courgette door de lengte door en snijd het in plakjes. Snijd de citroen in plakjes.
Meng de groenten en krieltjes door elkaar en meng dit met een beetje olijfolie. Verdeel dit mengsel over de bakplaat. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel de tijm en plakjes citroen over de groenten.
Bak dit 20 minuten in de oven.

Bestrooi de zalmfilets met peper en zout en leg ze tussen de groenten op de bakplaat, leg op ieder stukjes zalm een schijfje citroen. Bak de zalm nog 5 tot 10 minuten in de oven.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Nicole says

    Lijkt me heerlijk en makkelijk als het snel moet

    • Brenda Kookt says

      Zeker, het is echt ideaal. Als je voorgekookte krieltjes neemt hoef je alleen de sperzieboontjes en wortel even voor te koken.

  2. Adrie Nieuwpoort says

    Wij zijn allergisch voor zalm, kan ik het door elke andere vis vervangen?

    • Brenda Kookt says

      Ja dat kan zeker, ook met een witvisje is dit een heerlijk gerecht.

  3. Marloes says

    De olijfolie moet verdeeld worden over de groenten en krieltjes neem ik aan? Ook over/onder de zalm of niet?

  4. Tjerkje Lamein says

    Hallo Brenda, bij ingredienten staat olijf olie, maar bij bereidingen komt er geen olijf olie in voor. Wanneer moet ik dit gebruiken?

    • Brenda Kookt says

      Sorry, dat stond er inderdaad niet bij. De olijfolie meng je door de groenten en aardappel zodat het niet droog wordt in de oven.

  5. Hennie says

    Hallo Brenda

    Vandaag gemaakt was lekker vond het alleen jammer dat de groente wat ingedroogt was .
    Wel het recept gevolgd alleen wat extra kruiden toegevoegd.