Ga naar de inhoud

Snelle Foe Yong Hai

Foe Yong Hai: een lekker en snel Chinees gerecht dat ik zelfs met warme (broeierige en zelfs klamme) dagen kan waarderen. En zelfgemaakte Foe Yong Hai is nóg lekkerder! Ik deel het recept met je. Wat is Foe Yong Hai? Foe Yong Hai is een mond vol en het lijkt...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Snelle foe yong hai

Snelle Foe Yong Hai

Foe Yong Hai: een lekker en snel Chinees gerecht dat ik zelfs met warme (broeierige en zelfs klamme) dagen kan waarderen. En zelfgemaakte Foe Yong Hai is nóg lekkerder! Ik deel het recept met je.

Snelle foe yong hai

Wat is Foe Yong Hai?

Foe Yong Hai is een mond vol en het lijkt heel wat, maar dat valt dus reuze mee. De naam van het gerecht wordt ook wel geschreven als ‘Fu yung hai’ of ‘Foo yung hai’. Het is een Chinees gerecht dat populair is in veel Chinese restaurants en afhaalrestaurants over de hele wereld.

Het gerecht bestaat meestal uit een omelet. Dat omelet wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees (zoals kip, varkensvlees of garnalen) en soms zelfs krab. De omelet wordt vaak geserveerd met een zoetzure saus die het gerecht een kenmerkende smaak geeft.

Hoe maak je Foe Yong Hai?

Het is eigenlijk heel erg simpel, namelijk rijst, met een omelet en een sausje. Persoonlijk vind ik het juist lekker om lekker veel groenten in de omelet te verwerken. Het jammere aan het eten bij de Chinees vind ik namelijk dat er altijd zo weinig groenten bij de rijst, of in de saus, zit. Daarom hier mijn versie van het gerecht, een lekkere snelle versie met veel groenten. En een simpel sausje, zodat je dit na je werk snel in elkaar kunt flansen.

Ik ben niet zo van het Chinezen, maar als ik het doe dan kies ik 9 van de 10 keer een loempia. Die andere ene van de 10 keer neem ik Fu Yung Hai. En eerlijk gezegd vind ik dit Foe Yong Hai recept lekkerder dan die van de Chinees.

Snelle foe yong hai

Waar komt Foe Yong Hai vandaan?

Hoewel de oorsprong van het gereicht enigszins mysterieus is, wordt algemeen aangenomen dat het gerecht uit de Kantonese keuken in China komt. Vanuit daar heeft het zijn weg gevonden naar verschillende delen van de wereld. Inmiddels is het een geliefd en herkenbaar onderdeel van Chinese restaurants en afhaalmenu’s.

Makkelijk mee te variëren

Het fijne aan dit gerecht is dat je er gemakkelijk je eigen draai aan geven en experimenteren. Met eieren, groenten en vlees als basis kun je verschillende dingen proberen. Je kunt bijvoorbeeld andere groenten toevoegen, vis in plaats van vlees gebruiken, of het een beetje pittig maken. Zo kun je het gerecht aanpassen aan hoe jij het lekker vindt en elke keer iets nieuws proberen.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle foe yong hai

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de wortel, prei en champignons in blokjes. Bak dit even aan in een koekenpan met olie, voeg de taugé er op het laatste ook bij en bak dit even kort mee.
3
Stap 3
Meng de eieren met de aangebakken groenten en bak hier een grote omelet van.
4
Stap 4
Verwarm de tomatenblokjes op het vuur en meng dit met de gembersiroop en sweet chili saus.
5
Stap 5
Serveer de omelet met rijst en de tomatensaus.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op