Ga naar de inhoud

Perentaart

Goedemorgen! Door alle feestelijkheden van gister was ik bijna vergeten het artikel van vandaag te publiceren. Ik heb weer een heerlijk high tea receptje voor je. Een Perentaart! Dat is weer eens wat anders dan een appeltaart. Het is een heerlijke frisse taart die zeker nu in het voorjaar goed tot zijn recht komt, maar
Delen op

Perentaart

Perentaart txt

Goedemorgen! Door alle feestelijkheden van gister was ik bijna vergeten het artikel van vandaag te publiceren. Ik heb weer een heerlijk high tea receptje voor je. Een Perentaart! Dat is weer eens wat anders dan een appeltaart. Het is een heerlijke frisse taart die zeker nu in het voorjaar goed tot zijn recht komt, maar ook in november ben ik fan van dit lekkertje.

Een collega trakteerde deze taart eens en sindsdien ben ik verkocht. Ik heb hem inmiddels al meerdere keren voor mijn verjaardag gemaakt en ook heb ik hem geserveerd tijdens een high tea.
Bij een high tea kun je de perentaart bijvoorbeeld ook in een vierkante of rechthoekige bakvorm bakken zodat je mooie vierkantjes of rechthoekjes kunt snijden.

Perentaart 05

Perentaart 04

 

Verzonken perentaart

Bereidingstijd 30 minuten en 60 minuten baktijd

Ingrediënten

  • 200 gram zachte boter
  • 220 gram suiker
  • 1 zakje (of 8 gram) vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 2 a 2,5 peer (bijna rijp, maar zeker niet overrijp anders wordt de taart erg vochtig)
  • amandelschaafsel

Extra benodigd een springvorm met een diameter van 26 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem.

Mix de boter schuimig. Voeg 200 gram suiker en de vanille suiker bij de boter en mix dit goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop dit tot een schuimig geheel ontstaat. Meng de citroenschil door het beslag. Voeg de bloem en bakpoeder erbij en meng dit goed door.
Schil de peren, snijd ze in 4 parten en snijd het klokhuis eruit.

Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Verdeel de parten peren in een cirkel in het beslag. Bestrooi de taart met de overige 20 gram suiker en geschaafde amandelen.
Bak de taart 60 minuten in de oven. Let na 30 minuten op of de taart niet te bruin wordt. Leg er een stuk aluminiumfolie op als je niet wilt dat hij bruiner wordt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

20 reacties

Kruit

Moet de boter worden gesmolten ?

Laat een bericht achter

Jomaro

Wat een heerlijk taart. Lekker luchtig. Ik ga hem nu voor de 2e keer bakken in 1,5 week tijd. De perenboom heeft nl. erg veel peren dit jaar! Wat vervelend ? Vandaag bak ik hem voor de high tea in het verzorgingstehuis waar mijn moeder zit. Ik ga er nu wat chocoladevlokken door doen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super leuk om te horen Jomaro!Geniet er van!

Anne

Hallo Brenda, Ik heb de perentaart gebakken.Wat een fijn recept. Morgen ben ik jarig,ben benieuwd of de visite hem ook lekker vind. Groeten,Anne.

Laat een bericht achter

Anne

Hallo Brenda, Kan ik ook zakjes baking powder van Dr Oetker gebruiken? En hoeveel bakpoeder moet ik daar dan van gebruiken? Alvast bedankt.

Laat een bericht achter

Charlotte

Ik heb ze gisteren gemaakt en mijn bezoek vond ze heel lekker. Maar ikzelf vond ik de stukjes zonder peer vrij droog.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen charlotte. Ik hoorde toevallig laatst van iemand dat ze de taart te nat vond.. Misschien had de taart toch iets minder lang in de oven moeten staan in jouw geval.

Anneke

Dag Brenda, de perentaart staat in de oven zo makkelijk om te maken. Dank je wel voor alle leuke recepten. Fijne Paasdagen!

Laat een bericht achter

Bibi Flothuis

Ik heb hem vandaag gemaakt en hij is gelukt!!! Ik zou volgende keer zelf iets meer peren gebruiken :) Misschien omdat mijn peren kleiner waren..... Erg lekker en voor herhaling vatbaar!!!

Laat een bericht achter

Jantina

Lekker! Kun je in plaats van bloem en bakpoeder ook zelfrijzend bakmeel gebruiken? Ik begrijp het verschil nooit zo goed en toen ik laatst jouw blueberry muffins maakte en bloem gebruikte, gingen ze de lucht niet in! :(

Laat een bericht achter

Marjo

Echt een super lekker recept. Goed idee om chocolade toe te voegen. Maar gewone chocolade smelt dan gelijk. Gister gemaakt!

Laat een bericht achter

Marja

De perentaart staat in de oven. Hij lijkt me heerlijk! Heb wel 4 peren moeten gebruiken maar ze moesten toch op. Brenda, bedankt voor je mooie blog én je heerlijke gerechten!

Laat een bericht achter

sabine

Ooo i like perentaart. Dit schatje ga ik dan ook snel uitproberen. Voeg ik meteen wat pure chocolade toe, want dat is zooo lekker bij peren;-) Have a nice day!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een goed idee, het water loopt me in de mond!

Simone

Ziet er heerlijk u Brenda enne.... Je doet me ineens beseffen dat mijn post van zondag ook niet geplaatst is! Haha... Nou ja... Dagje zonder dan maar...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel! Ha, zo is het :)

Maura - YLT

Wauw, dit ziet er echt super luchtig uit! Lekker zeg. Peer door taart is echt een goede combi. Leuk en feestelijk inderdaad om in vierkantjes te snijden.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dit is echt een topper hoor! Dikke vette aanrader ;)

Brenda Kookt

Ja dat kan ook hoor. In dat geval gebruik je ook een theelepel, ik vermoed dat dit het hele zakje is.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op