Rocky road met noten

Rocky Road met noten txt

Op maandag plaats ik altijd een maaltijd (liefst een makkelijke maaltijd) maar vandaag even niet. Dit is namelijk de aftrap van de High Tea week op BrendaKookt.nl. De komende week deel ik heerlijke high tea receptjes én tips met je!

Naar aanleiding van de kraam rocky road hapjes (klik) wilde ik  een soortgelijk hapje maken voor als er geen nieuw leven te vieren valt, maar als je wél zin hebt in Rocky Road. Zeg maar een volwassen versie van het lekkere kraamhapje. Ik maakte deze versie, een Rocky Road met noten. Onweerstaanbaar lekker want op ons verjaardagsfeestjes vlogen deze hapjes de schaaltjes uit. Én inmiddels heb ik dit recept naar meerdere vriendinnen gemaild zodat ze het alvast konden maken, dus dat zegt genoeg denk ik.

Dit hapje is lekker op een verjaardag, maar óók bij een high tea als zoet hapje. In het geval van een high tea zou ik de hapje kleiner snijden zodat ze in 1 of twee happen op zijn.

Rocky Road met noten

De ingrediënten van dit hapje zijn lekker simpel: koekjes, boter, chocolade, noten en spekjes. Er komt geen oven aan te pas, alleen het mengen van de ingrediënten. Hierna moet het opstijven in de koelkast. Easy as that.

Rocky Road met noten04

Rocky Road met noten

Bereidingstijd 30 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor circa 30 hapjes 

  • 125 gram ongezouten boter
  • 300 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels honing
  • 100 gram volkoren biscuitjes
  • 75 gram spekjes
  • 125 gram noten (ik nam een mix tussen gezouten pinda´s en ongezouten cashewnoten en hazelnoten)

Extra benodigd een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 25 bij 25 cm.

Bereiding

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Knip de spekjes in stukjes. Breek de biscuitjes in stukjes, dit gaat gemakkelijk door het in een goede plastic zak te plaatsen en er even op te gaan staan. Het is het lekkerste als het biscuit niet té fijn is, grovere stukken zijn goed. Hak eventueel de grotere noten grof als je dit prettig vindt.

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade en honing. Dit kun je au bain marie doen door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. Zorg er in dit geval wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt. Ook kun je het in de magnetron smelten. Telkens 30 seceonden op de hoogste stand, tussendoor roeren en weer verwarmen. Ga hiermee door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de koekjes, spekjes en 80 gram van de noten. Zorg ervoor dat het goed door elkaar zit.

Giet het chocolade koekjesmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige noten (druk deze noten eventueel een beetje aan zodat ze goed blijven zitten).

Laat de rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. sabine says

    Mama mia dat ziet er heul lekker uit zeg! Kom maar door met die andere lekkernijen;-)

  2. Els says

    Ah, zo lekker! ik maak dit ook vaak wanneer er vriendinnen op bezoek komen, lekker, makkelijk en goed voor te bereiden zodat je het later zo op tafel zet:)..
    Ook heel leuk dat je een high-tea week inlast; ben benieuwd naar je receptjes! Scones, sandwiches, quiches; i love high tea!

  3. Marja says

    Dat ziet er nog eens smakelijk uit zeg! En een héle week hig tea!
    Hmmmmm….a dream come through! Je kunt me geen groter plezier doen dan met een high tea! En dan nu een hele week? Wow….that’s heaven!
    Dank je wel voor je recept Brenda enne….ik kijk erg uit naar de volgende recepten!
    Het water loopt me in de mond……
    Groetjes. :-)

  4. Maura - YLT says

    Brendaaaaa, wat doe je me aan! Met al die high-tea-recepten wil ik nu zo graag high-tea-en. En we moeten nog de halve week, pfoe. Ik weet niet of ik dat overleef hoor ;) dit lijkt me ook weer zo lekker.

    • Brenda Kookt says

      Met heel veel liefde had ik je een stukje willen opsturen. Maar je begrijpt vast dat deze allang op zijn?

  5. Michelle says

    Gisteren Rocky Road gemaakt, echt heerlijk.
    Volgende keer vervang ik de spekjes door “manna” gekleurde gepofte rijst.
    Dat lijkt mij nog lekkerder!

  6. Reek Jongeling says

    Oh wat heerlijk, bedankt voor het delen van dit recept.
    Ik heb het onlangs geproefd en het smaakte naar meer.
    Fijn dat dit recept met honing wordt gemaakt.
    Ik heb een recept op Google gezocht en het smaakte toch niet zoals ik verwacht had.
    Maar met dit recept zal het beter lukken.
    Dit ga ik zeker gauw proberen te maken..

    Vriendelijke groeten
    Reek van Eijk- Jongeling

  7. Christiana says

    Oh my, wat is dit lekker! Die pindakaas & jam koeken waren ook al zo overheerlijk, maar dit is nóg lekkerder.

  8. Marlies says

    Wat zijn ze lekker. Volgende keer iets meer chocola achter houden voor de boven kant. Die was nu ook een beetje rocky.

  9. mvbeek says

    ik heb m gemaakt met macadamia’s, was heerlijk! Bedankt voor je recept!
    De eerste keer dat ik m maakte had ik na t smelten van de chocolade de ene helft apart gezet maar de chocolade waar ik koek etc in deed stond nog aubainmarie (ook al was vuur uit)waardoor de spekjes smolten.. t was nog lekker maar ik baalde toch van t resultaat. Daarna meteen nog een keer gemaakt en toen allebei de schalen op t aanrecht gezet… mmm.. een heel mooi en lekker resultaat! We hebben er van genoten!! thanks!

  10. Anja says

    Heerlijk, ik heb het al een paar keer gemaakt. Vandaag ga ik het maken en geef het, mooi verpakt in cellofaan, weg als kadootje.
    Groetjes Anja

  11. Gerdine says

    Dit was inderdaad een hoogtepunt van de high tea party ter ere van de 9e verjaardag van onze dochter! Iedereen heeft er van gesmuld, ze waren binnen no-time op!
    Ik had er ook nog restanten M&M ingedaan. Eigenlijk is alles wat je nog hebt liggen aan zoetigheid prima om erin te stoppen! Bedankt voor het recept.