Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoekjes txt

Pannenkoeken, ohhh I looove pannenkoeken! Maar dat wist je vast al ;)
En omdat ik zo ontzettend van pannenkoeken houd verwen ik mijzelf zo nu en dan met een stapeltje pannenkoeken. Vorige maand koos ik in verband met de detox voor boekweitpannenkoekjes. Ik heb er ontzettend van genoten, op deze manier was detoxen een feest! En door de pannenkoeken te beleggen met geitenkaas, bosbessen en pijnboompitjes met een beetje maple syrup werd het feest compleet.

Boekweitpannenkoekjes 01

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken

  • 300 ml amandelmelk
  • 240 gram boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 1 appel
  • halve theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie plus olie om in te bakken

Bereiding:

Mix de eieren met een eetlepel olijfolie, zout, kaneel, de helft van de melk en de boekweitmeel. Voeg beetje bij beetje de overige melk toe. Verwijder het klokhuis en rasp de appel (mag gewoon met schil) en roer dit door het beslag.

Zorg dat de koekenpan goed warm is, giet een beetje olijfolie in de pan en bak (dunne) pannenkoekjes van het beslag.
Het beslag is nogal dik en omdat ik van dunne pannenkoeken houd heb ik ze iets kleiner gemaakt zodat ik ze in de pan zoveel mogelijk uit kon laten lopen.

Serveer de boekweitpannenkoeken met een lekkere topping, bijvoorbeeld met bosbessen en plakjes banaan met honing of maple syrup.

Tip: ook lekker om deze pannenkoekjes hartig te eten en bijvoorbeeld te beleggen met avocado en zalm

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Esther - Pimpante says

    Heerlijk, boekweitpannenkoekjes zijn hier ook een favoriet! Wordt mijn lijf ook blijer van!

  2. MARLOES says

    Ziet er heerlijk uit. Ik maak ook regelmatig boekweitpannenkoeken!

  3. Carlijn/Ourtaste.nl says

    Net een flinke pot boekweitmeel in de Food We Love box gekregen, dus dit recept ga ik zeker proberen!

  4. Jenny says

    Hoi Brenda, even een vraag, waar koop ik Mapje syup?
    Groetjes Jenny.

    • Brenda Kookt says

      Ik dacht dat maple syrup lastig te verkrijgen was, dus mijn eerste flesje kocht ik in New York ;) Maar de Albert Heijn verkoopt het in Nederland ook gewoon weet ik inmiddels :) Het staat bij de bakspullen of de honing etc. Ik bestel het ook vaak bij webwinkels (o.a. Dille en Kamille) en soms neem ik het mee bij delicatesse- en speciaalzaken.

  5. Eveline says

    Ik heb ze net gemaakt als ontbijt :) de smaak is opzich prima maar ik zou zelf volgende keer wat meer melk erin doen. De pannekoeken waren wel erg stevig :)

    • Brenda Kookt says

      Hoi Eveline, de boekweitpannenkoeken zijn inderdaad aardig stevig. Het toevoegen van extra melk is een mooie oplossing als je het beslag wat slapper wilt maken.