Ga naar de inhoud

Ontbijttrifle met muesli

Advertorial – Na de decembermaand doen we in januari weer normaal en door alle goede voornemens waarschijnlijk zelfs gezonder dan de andere maanden van het jaar. Toch is het leuk om ook in januari iets speciaals van je maaltijd te maken, zelfs van je ontbijtje. Als je ontbijt er uitziet als een feestje is het extra leuk
Delen op

Ontbijttrifle met muesli

Ontbijttrifle_09 txt

Advertorial – Na de decembermaand doen we in januari weer normaal en door alle goede voornemens waarschijnlijk zelfs gezonder dan de andere maanden van het jaar. Toch is het leuk om ook in januari iets speciaals van je maaltijd te maken, zelfs van je ontbijtje. Als je ontbijt er uitziet als een feestje is het extra leuk en lekker om het op te eten. Het hoeft echt niet per se ongezond te zijn om een leuk en lekker ontbijtje te maken. Wat dacht je van deze ontbijttrifle met muesli en appeltjes? Lijkt me prima verantwoord.

Tip: je kunt deze ontbijttrifle ook serveren als skinny toetje. Ideaal na een flinke maaltijd of als je begin van het jaar weer een beetje wilt opletten maar wel wilt genieten.

Ontbijttrifle_01

Voor de trifle gebruik ik Mild & Creamy van Alpro. Dit is een plantaardige variant op yoghurt welke lekker dik is zodat de laagjes niet met elkaar mengen. De appeltjes kun je de dag van tevoren alvast opwarmen. Zo kun je de ontbijttrifle zelfs een avond van tevoren klaarmaken zodat je het ‘s morgens alleen uit de koelkast hoeft te pakken. Bewaar de trifle in dit geval afgedekt in de koelkast.

Heb je de smaak te pakken en wil je lekker variƫren met Alpro ontbijtjes? Kijk eens op de website van Alpro voor meer leuke ontbijt ideeƫn! En als je dan toch op de website van Alpro bent dan kun je meteen opzoek naar het antwoord op deze vraag:

Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit?

Stuur je antwoord naar [email protected] en maak kans op een leuk Alpro pakket!

Ontbijttrifle_06

Ontbijttrifle met muesli en kaneelappeltjes

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • Alpro Mild & Creamy naturel
  • Alpro Mild & Creamy vanille
  • 4 eetlepels muesli
  • 2 kleine appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Meng de blokjes appel met kaneel en honing en verwarm dit in een pannetje tot de appeltjes zacht zijn. Pas op, verwarm de appeltjes niet tƩ lang, anders wordt het appelmoes. Laat de stukjes appel even afkoelen.

Giet een beetje Alpro Mild & Creamy naturel in een glaasje met hierop een laagje Alpro Mild & Creamy vanille. Verdeel hierover een lepel appeltjes, zorg ervoor dat dit goed langs het glas verdeeld is zodat je het straks ziet zitten. Verdeel hierover een of meer lepels muesli. Herhaal voorgaande stappen zodat je van alles 2 laagjes in je glas hebt.

Tips:

  • je kunt deze ontbijttrifle ook serveren als skinny toetje. Ideaal na een flinke maaltijd of als je begin van het jaar weer een beetje wilt opletten, maar wel wilt genieten.
  • de appeltjes kun je de dag van tevoren alvast opwarmen. Zo kun je de ontbijttrifle zelfs een nacht van tevoren klaarmaken, bewaar hem in dat geval afgedekt in de koelkast.

Dit is een gesponsord artikel
Alpro is niet verantwoordelijk voor deze wedstrijd en zal enkel de prijzen verzorgen

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

5 reacties

Suus

Ziet er goed uit, heerlijk idee om een zondagochtend mee te beginnen. Liefs Suus

Laat een bericht achter

Julie Hapjesprincess

Heerlijk recept en prachtige foto!!! Hoe heb jij die houten ondergrond bekomen? Zie dat veel op foodfoto's en vraag me keer op keer wat je daarvoor gebruikt. Is dat een tafel, een plak of iets anders? Groetjes van een bloggende loopgekke keukenprinses

Laat een bericht achter

nicole

Het ziet er herlijk uit

Laat een bericht achter

Ina

Ik heb yoghurt altijd met zoetere vruchten gecombineerd, zoals perzik of banaan. Toch eens met appel proberen; het staat zo mooi op je schitterende foto!

Laat een bericht achter

Melissa Charlotte

Lijkt me heerlijk! En het ziet er inderdaad ontzettend leuk uit.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op