Hangop met kerstrestjes

Hangop stoofpeertjes txt

Heb je stoofpeertjes en cake of tulband over van de kerstdagen? Gooi het niet weg maar maak iets lekkers mee. Samen met hangop en bastogne koekjes maak je van de restjes een heerlijk gerechtje. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Net wat jouw uitkomt. 

Hangop stoofpeertjes 4

Hangop met kerstrestjes

Bereidingstijd 1 dag vooraf en 10 minuten

Ingrediënten voor 4 porties

  • 500 ml yoghurt
  • 100 ml ongeklopte (slag)room
  • 1 theelepel suiker
  • restje stoofpeertjes met ‘sap’ (kookvocht)
  • restje kerstcake
  • 2 bastognekoekjes

Bereiding

De nacht van te voren: Bekleed een zeef met een vochtige, uitgeknepen, theedoek. Plaats de zeef op een kom en giet de yoghurt in de zeef. Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.

Voeg de suiker bij de slagroom en klop dit lobbig. Meng de uitgelekte yoghurt met de slagroom.
Verdeel in een glas of schaaltje een laagje stoofpeertjes met een beetje ‘sap’. Verdeel hierover de hangop en bestrooi dit met een beetje van het stoofperenvocht (sap) en verkruimel hierover de kerstcake en koekjes.

 

Fijne feestdagen 2013

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Simone says

    Hmmmm, nou restjes ga ik straks nog wel hebben denk ik… In ieder geval nog wat tulband over. Inderdaad lekker met yoghurt. Goed idee!