Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelenBij het kerstdiner speelt vlees vaak een grote rol, zelf houd ik er ook wel van. Vooral varkenshaas is een van mijn favorieten. Toch eet ik varkenshaas meestal ‘gewoon’ gebakken met een lekker champignonsausje, dat is namelijk altijd goed. Het leek me leuk deze keer eens iets anders met varkenshaas te doen voor het kerstdiner. Dit varkenshaas met ham, paddenstoelen en tijm is vol van smaak. Echt een aanrader als je eens iets anders wilt.

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddenstoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 15 minutes

Aantal: 4 personen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenshaas
  • verse tijm (ongeveer 7 gram)
  • 100 gram Bauernschincken (gerookte ham)
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 20 gram roomboter
  • 2 sjalotten
  • peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het vlees in 4 gelijke porties en vouw indien nodig het dunne deel van de varkenshaas naar binnen zodat het vlees overal even dik is. Ris van de helft van de takjes tijm van de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met tijm en peper. Rol de varkenshaas in de ham, zorg ervoor dat de varkenshaas rondom mooi bedekt is met ham.
  2. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 minuutjes aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal. Bak de sjalotten, paddentoelen en de rest van de tijm ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep dit mengsel bij het vlees in de ovenschotel en verwarm dit alles 15 minuten in de oven.
  3. Neem de schaalna 15 minuten uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het serveert. Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de paddenstoelen.
https://www.brendakookt.nl/2013/12/02/varkenshaas-ham-tijm-paddestoelen/

Bron: ah

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Sabine says

    Oh jam, wat een goed idee om het varkenshaasje zo in te pakken en in de oven klaar te maken. Binnenkort een keer proberen, varkenshaas is zo lekker mager :)

  2. Fleur says

    Varkenshaasje is ook mijn favoriet. Deze ga ik zeker een keer maken, lijkt me heerlijk!

  3. Diënne says

    MMM, dit recept vanavond uitgeprobeerd, echt heerlijk!!!!
    En makkelijk! Bedankt voor de tip!

  4. kristel says

    Superlekker! Gisteren gemaakt, perfect voor kerstavond

  5. Tanja says

    Dit recept sla ik ook op! Ik denk alleen dat ik het vlees niet kan aanbakken zonder de spek te “verliezen” Ik ben daar niet zo handig in :-( Dus draai ik er wat keukentouw omheen, voor de zekerheid. Want het ziet er bij jou zo mooi uit!

  6. Fran says

    We hebben dit 1e kerstdag gegeten en het was heerlijk, zal het zeker in de toekomst nog eens maken.

  7. Mirjan says

    Beste Brenda,
    Dat ziet er lekker uit!! Heb je misschien ook nog een tip voor groenten om hierbij te serveren?
    Alvast bedankt!
    Mirjan

  8. Ri says

    Kerst 2016. Zonder paddestoelen, met rodekool en aardappelgratin. Heerlijk.

  9. Marlies says

    Is dit recept ook met kip in plaats van varkenshaas te maken?

  10. corry broere says

    heb dit vandaag gemaakt met krieltjes erbij en het was heerlijk
    zeker voor herhaling vatbaar