Ga naar de inhoud

Banoffee Pie

Oké, Banoffee Pie is misschien niet echt een ideaal gebakje voor deze tijd van het jaar (november). Maar het is wel een heel erg lekker gebakje en een gebakje dat al lang op mijn to-cook lijstje stond.  Aangezien het vandaag mijn verjaardag is mag ik kiezen welke taart we eten, en ik kies voor Banoffee
Delen op

Banoffee Pie

Banoffee Pie txt

Oké, Banoffee Pie is misschien niet echt een ideaal gebakje voor deze tijd van het jaar (november). Maar het is wel een heel erg lekker gebakje en een gebakje dat al lang op mijn to-cook lijstje stond.  Aangezien het vandaag mijn verjaardag is mag ik kiezen welke taart we eten, en ik kies voor Banoffee Pie. Een mini banoffee pie zodat iedereen zijn eigen gebakje heeft.

Dit gebakje kun je goed voorbereiden en is dus ideaal als je jarig bent op een woensdag waarop je ook nog gewoon moet werken. En ik moet toegeven dat dit ook wel heel erg lekker is. Een top gebakje dus!

Banoffee Pie 01

Het is totaal niet moeilijk om deze taartjes te bakken. En eigenlijk hoef je ze ook niet te bakken want je hebt geen oven nodig. De bodem van jodekoeken laat je namelijk opstijven in de koelkast. En ook voor de vulling hoeft er niets gebakken te worden.

Banoffee Pie 04

De dulche de leche die ik heb gemaakt is geen echte, maar een snelle versie. In plaats van 2,5 uur is deze variant in 15 minuten klaar. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt en nog meer taarten of hapjes wilt maken.

Het handige aan deze taartjes is dat je ze heel goed kunt voorbereiden. Een paar dagen van tevoren maak je de bodems en snelle dulche de leche die je beide in de koelkast bewaard. Op je verjaardag hoef je alleen de bananen in stukjes te snijden en slagroom te kloppen en klaar is Kees uhm in dit geval Brenda 🙂

Geniet van deze lekkere taartjes.

Banoffee Pie 05

Banoffee taartjes

Bereidingstijd 30 minuten plus minimaal 2 uur wachttijd

Ingredienten voor 6 taartjes

  • 250 gram jodekoeken
  • 125 gram gesmolten boter
  • 2 bananen
  • 300 ml slagroom (minder mag ook, dit gebruik je namelijk als topping op de taartjes)
  • blikje zoete gecondenseerde melk
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram boter
  • cacao of slagroom voor de finishing touch

Extra benodigd: taartvormpjes

Bereiding

Bereiding bodem: Plaats de koeken in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit tot het goed door elkaar zit. Verdeel het mengsel over 6 taartvormpjes en druk het met een lepel goed aan. Plaats de vormpjes in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Bereiding dulche leche: Verwarm in een sauspannetje gedoncenseerde melk, suiker en boter op medium vuur. Roer dit met een houten lepel door en verwarm dit 10 a 12 minuten tot het dik wordt. Laat het niet koken. Laat de dulche leche afkoelen.

Haal de taartjes uit de vormpjes. Giet dulche leche in de taartjes.Laat dit bedekt met huishoudfolie minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel voor het serveren plakjes banaan en geklopte slagroom over de taartjes. Bestrooi de taartjes met cacaopoeder.

Tip:

  • Als je geen vormpjes met uitneembare bodem hebt, vet ze dan in en bedek ze met huishoudfolie. Hou voldoende huishoudfolie eromheen zodat je de taartjes er straks gemakkelijk uit kunt nemen.
  • Je houdt dulche leche over. Je kunt bijvoorbeeld 1/3 van een blikje gecondenseerde melk, de suiker en het boter nemen. Maar je kunt de dulche leche die over is ook gebruiken over koekjes, in de yoghurt of in een toetje.

———————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via 
FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

26 reacties

Arieke

Hoi Brenda, deze taartjes gemaakt. Ze zijn echt super lekker. Heb ze in cupcake vormpjes gedaan en had zo 12 taartjes. Heb er nu ook in de vriezer zitten voor mijn verjaardag en dan doe ik er dan pas de banaan op. Zal ik ze dan de dag ervoor al uit halen? Groetjes Arieke

Laat een bericht achter

Marian

Van harte gefeliciteerd en een fijne dag nog. Ziet er lekker uit?

Laat een bericht achter

Wieneke

Hoi Brenda! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, maar er een leuke dag van! Één vraagje: kun je deze lekkere taartjes ook in muffinvormpjes maken? Groetjes Wieneke

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Wieneke, dank je wel (mijn verjaardag was in november, ik heb het artikel op facebook geplaatst omdat dit ook lekkere taartjes lijken voor bij de paaskoffie ;)) Je kunt ze ook in muffinvormpjes maken, ik zou aanraden dan plasticfolie onder de boven te plaatsen zodat je deze er gemakkelijk uit kunt krijgen.

Anthe

Hee Brenda, Vraagje... Ik heb net kleine appeltaartjes gebakken, maar ik heb geen vormpjes met uitneembare bodem. Ik krijg nu de taartjes niet uit de vormpjes, ooow zo balen :( Heb jij een tip hiervoor. Ik las hierboven de vershoudfolie, maar ik neem aan dat vershoudfolie niet in de oven kan.... Heb je nog een andere tip? Ik hoor het graag! Alvast bedankt! Groetjes, Anthe

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Anthe, vershoudfolie kan inderdaad niet in de oven. Je kunt proberen de taartjes er met een mesje of vorkje uit te wippen (dat is mij ook eens gelukt). En anders kun je de taartjes ook in de vormpjes serveren. Succes, en eet smakelijk

ann meulders

Wat zijn jodenkoeken ? Kan ik ze vervangen door iets anders ? Waaruit moeten de koeken bestaan ?

Laat een bericht achter

Maura - YLT

Brendaaa! Gefeliciteerd. Ahhhh, maar dan kun je zometeen wel lekker dit gebakje eten. Geniet van je verjaardag. Ondanks dat je gewoon moest werken.

Laat een bericht achter

Anto

Van harte gefeliciteerd. ik ga het eens proberen in een kleine springvorm, want ik heb nl. geen taartvormpjes.

Laat een bericht achter

Danielle

Gefeliciteerd! Ik heb altijd ruzie met dit soort metalen vormpjes; niets komt er heel uit. Hoe krijg jij dat voor elkaar? Verder wilde ik je nog even zeggen dat Caprese Hapjes het hele internet over sjezen via Pinterest. Zo veel mails als ik al heb gehad mbt repins, met zoveel buitenlandse namen…!! Alle credits voor jou!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen! En ik heb deze tip gebruikt: Als je geen vormpjes met uitneembare bodem hebt, vet ze dan in en bedek ze met huishoudfolie. Hou voldoende huishoudfolie eromheen zodat je de taartjes er straks gemakkelijk uit kunt nemen. Wonder boven wonder ging dat heel erg goed :)

marleen

Dat ziet er lekker! Proficiat en een fijne dag gewenst!

Laat een bericht achter

Silphya

Wat leuk, jij geeft met dit recept een cadeautje weg op je verjaardag! Ik wens je een ontzettend mooie dag toe en een gelukkig nieuw levensjaar!

Laat een bericht achter

Janny

Lijkt me lekker! Ik heb alleen geen taartvormpjes. Weet je een alternatief, of waar kan ik ze kopen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ook een springvorm gebruiken van ongeveer 20 cm

Hazel

Hiep Hiep Hoera. Met zulke lekkere taartjes gelijk een goed begin van een mooie dag. Fijne verjaardag!

Laat een bericht achter

Iris

Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd en een hele fijne dag vandaag. De taartjes zien er heerlijk uit. Liefs, Iris

Laat een bericht achter

Martine

Hieperdepiep HOERA!!! Gefeliciteerd met je verjaardag. Die gebakjes zien er heerlijk uit.

Laat een bericht achter

Kelly @ Kell's Kitchen

Lieve Brenda, Happy B-day! Laat je maar lekker vertroetelen door je collega's! Nog leuke plannen voor vanavond? Have fun today! Liefs, Kelly

Laat een bericht achter

Jo Anne

Goeiemorgen Brenda, van harte gefeliciteerd met je verjaardag !! Elke dag weer effe de mail lezen van Brenda´s web site. Ziet er allemaal heel mooi en gezellig uit ! Wij vinden je visrecepten erg lekker ! Veel plezier vandaag, en groetjes van Jos en Jo Anne, Anne Fleur en alle anderen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je Jo Anne, wat leuk dat je me ook volgt! :)

Joyce

Gefeliciteerd! Fijne dag vandaag Er staat trouwens kook dit 10 à 12 min. Kook dit niet. Klopt niet helemaal.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je Joyce. Dat klinkt inderdaad een beetje verwarrend. Ik heb het veranderd, 10 á 12 minuten verwarmen, maar het niet laten koken :)

Ina

Hartelijk gefeliciteerd! Ik hoop dat je een gezellige dag zult hebben! Je kunt hier dulce de leche in bilk kopen. Zou je dat kunnen gebruiken met de bruine suiker erdoor I.p.v. de gecondenseerde melk, suiker en boter? En wat doe je met die 300 ml slagroom? Moet die niet door de dulce de leche heengeroerd worden?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De slagroom is voor bovenop de taartjes, op de banaan. Dit gebruik je niet in de dulce de leche.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op