Broccolisoep

Broccolisoep txt

Vandaag heb ik een weer een lekker makkeljik simple sunday recept voor je. Gewoon, omdat je op zondag soms iets lekker makkelijks wilt eten. En wat is er op zondag lekkerder dan soep met een broodje? In dit geval een broccolisoepje.

Het is ontzettend makkelijk om zelf broccolisoep te maken, binnen 20 minuten staat dit op tafel. De groene pesto geeft extra smaak aan de soep en met een beetje crème fraîche wordt het lekker romig. En dit soepje boordevol broccoli is nog gezond ook. Maak een lekkere grote pan zodat je de volgende dag nog een kommetje bij de lunch kunt nemen.

Broccolisoep 2

Broccolisoep

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 1 aardappel
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • ongeveer 1 liter water
  • peper
  • 150 gram kipreepjes
  • crème fraîche
  • pesto
  • amandelschaafsel

Bereiding:

Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in de pan. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken. Dit gebruiken we allemaal.
Voeg de broccoli en aardappel bij de pan samen met de bouillonblokjes en het water. Zorg ervoor dat de broccoli net onder water staat. Kook dit ongeveer 10 -15 minuten, tot de aardappel gaar en de broccoli beetgaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en voeg de kipreepjes toe. Verwarm deze even mee.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het mooi bruin word.
Serveer de soep met een lepel crème fraîche, beetje groene pesto en garneer met amandelschaafsel.

Bekijk ook:

Lente stamppotje met rucola
Nachoschotel
Gezonde haver-banaan koekjes

5 reacties

Geef een reactie