Ga naar de inhoud

Review Princess Panini Contactgrill

Grillplaat txt

‘Vroeger” at ik de lekkerste tosti’s ever. Gemaakt door mijn moeder. Het is heel simpel: twee sneetjes casinobrood met daartussen ham, kaas en ketchup. Tot slot werden de buitenkanten van de tosti ingesmeerd met boter en werd de tosti gebakken. Simpel zou je denken, dit kun je zelf ook maken. Maar niet als je geen contactgrill hebt. Want mijn moeder maakte de lekkerste tosti’s op de contactgrill. De tosti’s werden niet geplet (zoals bij ons tostiapparaat), maar lagen keurig tussen de twee grillplaten. Sinds ik uit huis ben staat een contactgrill op mijn wishlist. En nu heb ik er een. Je begrijpt, ik ben dolgelukkig!

Grillplaat 2

Bij webwinkel Fonq mocht ik iets uitzoeken. Een grote webwinkel met veel keuze. Maar die van mij was snel gemaakt. Ik greep mijn kans en koos voor een grill, namelijk deze Princess Panini Contactgrill. Eindelijk kan ik nu ook overheerlijke tosti’s maken die niet geplet worden.

Er zit geen aan/uit knop op het apparaat. Zodra de stekker in het stopcontact zit worden de grillplaten opgewarmd. De stekker is trouwens aardig lang, 80 cm namelijk. Het linker groene lampje op de bovenkant geeft aan dat de grill wordt opgewarmd. Als het rechter (groene) lampje ook gaat branden zijn de platen warm en klaar voor gebruik. Dit gaat best snel, het duurt een paar minuutjes (ik gok zelfs minder dan 2) voordat de platen warm zijn.
Grillplaat 3

De grillplaten van de grill zijn lekker groot. Met gemak passen er 6 hamburgers onder.

Als eerste heb ik een panini gemaakt met de grill. Dit bleek niet helemaal goed te gaan, de achterkant van de bovenste grillplaat zit namelijk vast. Hierdoor staat de bovenste grillplaat schuin (zie onderstaande foto). Een panini kun je niet goed platdrukken, de boven en onderkant schuiven van elkaar. Persoonlijk vind ik dit een nadeel van het apparaat. Als ik een tosti maak, heb ik hier minder tot geen last van omdat ik die liever niet platdruk.
Grillplaat 6

Pluspunten

  • De contactgrill is snel warm, je hoeft niet lang te wachten voor je er iets tussen kunt leggen.
  • De contactgrill heeft een groot oppervlakte, je kunt met gemak 4 tosti’s tegelijk maken (of 6 hamburgers grillen)
  • In een tosti-ijzer kun je alleen tosti’s maken. Met deze contactgrill kun je tosti’s en panini’s maken. Maar je kunt er ook vlees tussen grillen of broodjes roosteren. En vast nog veel meer wat ik nog niet geprobeerd heb.

Minpunten

  • De achterkant zit vast. Hierdoor is het niet mogelijk de bovenste grillplaat horizontaal te krijgen. Je broodje of stukje vlees wordt hierdoor niet altijd gelijkmatig gaar. Om dit te voorkomen kun je je broodje of stukje vlees tussendoor omdraaien.

Nemen..  als je opzoek bent naar een contact-grill zonder poespas.

Laten staan..  als je genoegen neemt met een koekenpan of tosti-ijzer die je tosti’s plet.

De Princess Panini Grill kost € 69,95 (nu tijdelijk € 59.95) en is te bestellen via de webshop van Fonq.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op