Snelle hummus van Jamie O.

Hummus

Het idee van hummus (spreek officieel uit hommos) stond me lange tijd tegen. Kikkererwten leken me totaal niet lekker. Dus een puree van kikkererwten stond me ook niet aan. Tot vriendinnen hummus verwerkten in een wrap als hapje. Uiteindelijk aten we deze hapjes de volgende dag zelfs als lunch. Zonder te weten wat het was vond ik het een lekker smeerseltje.
Dit moest ik vaker eten. Dus dat doe ik.

Deze versie van Jamie O. is makkelijk en lekker. Want er zit pindakaas doorheen. Dit zag ik voor het eerst in zijn 15 minutes tv-show, daarna zocht ik het direct op in het boek.

Hummus

Hummus kun je kaal eten op een crackers, broodje of stokbroodje bijvoorbeeld. Maar het is ook erg lekker in combinatie met verse of zongedroogde tomaten, tonijn, feta of plakjes komkommer. En met nog veel meer dingen die ik nog niet geprobeerd heb.

Hummus

Hummus

Ingrediënten:

  • blik van 400 gram kikkererwten
  • 1 volle theelepel pindakaas, zonder stukjes
  • 1 citroen
  • paar blaadjes basilicum
  • snufje komijnzaad
  • 2-3 eetlepels magere yoghurt

Bereiding:

Pers de citroen uit. Pureer de kikkererwten met het citroensap en de overige ingrediënten zodat het een gladde substantie wordt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bron: Jamie in 15 minuten, Jamie Oliver (2012)

 

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Esmeralda L says

    Ik heb gisteren voor het eerst hummus gemaakt. Wel met sesampasta. Ik had geen kruiden, dus ik heb er een schep sambal en knoflook in gedaan. Wat is het lekker zeg. Alleen heb ik geen goede keukenmachine en de staafmixer wilde ook niet, Het was wat prutswerk, maar zeker de moeite waard.

  2. Lot says

    http://www.nadiaenmerijn.nl/ Op deze site staat ook een workshop erg leerzaam. Ik maak het vaak en grotere hoeveelheid, je kan het ook prima invriezen. Eigenlijk is een keukenmachine wel noodzakelijk, hoe langer je het laat mengen hoe zalviger het wordt, wel 10 minuten. Ik heb het ook eens gemaakt met zelfgekookte kikkererwten maar dat vond ik minder lekker. Gebruik altijd tahin dat is origineel. Geen idee waarom Jamie pindakaas gebruikt, heeft niets met sneller klaar te maken.

  3. Herbert Prins says

    Humus kan ik wel iedere dag eten heerlijk vaak met wat Harissa. Nu een Humus gemaakt van een aparte boon/erwt ook lekker