Ga naar de inhoud

Hapje: Omeletrolletjes

Met feestjes vind ik het leuk om de gasten te verrassen met iets nieuws, en dus te variëren met hapjes. Dit is zo’n hapje dat net even anders is. Een omeletrolletje. Het lijkt een beetje op het bekende wraphapje. Als wrap heb ik een omelet met kruiden gebruikt. Het is niet ingewikkeld, goed van te
Delen op

Hapje: Omeletrolletjes

Omeletrolletjes

Met feestjes vind ik het leuk om de gasten te verrassen met iets nieuws, en dus te variëren met hapjes. Dit is zo’n hapje dat net even anders is. Een omeletrolletje. Het lijkt een beetje op het bekende wraphapje. Als wrap heb ik een omelet met kruiden gebruikt. Het is niet ingewikkeld, goed van te voren te maken én lekker. Een ideaal hapje als je het mij vraagt.

Dit rolletje kun je serveren op een feestje. Maar ik heb het ook al een paar keer bij een high tea geserveerd, bij de hartige hapjes. Én dit hapje nam ik mee naar het foodbloggersweekend.

Omeletrolletjes

Om de omelets extra smaak te geven heb ik ze op smaak  gebracht met verse bieslook. Mocht je dat niet voor handen hebben kun je ook gedroogde bieslook of andere kruiden gebruiken.

Als je dit hapje maakt, houdt er dan wel rekening mee dat de omelet even moet afkoelen voor je hem inrolt met roomkaas en ham. Na het inrollen kun je de rolletjes het beste laten opstijven in de koelkast. Hierdoor snijd je het gemakkelijker in stukjes en blijft je hapje ook beter in zijn vorm.

Tip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.

Omeletrolletjes (sl)

Omeletrolletjes

Ingrediënten voor ongeveer 18 hapjes

  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 150 gram roomkaas
  • 9 plakken gedroogde landham (of andere gedroogde ham)
  • 3 handjes rucola
  • Pijnboompitjes
  • Knoflookpoeder (ongeveer een halve theelepel)
  • Peper
  • Zout

Snijd de bieslook fijn. Kluts de eieren en meng dit in een kommetje met melk, verse bieslook, peper en zout. Bak van het eimengsel drie dunne omeletten in een koekenpan met een beetje olie. Laat de omeletten afkoelen.

Rooster de pijnboompitjes. Meng de roomkaas met een beetje knoflookpoeder, peper en zout.
Snijd de rucola grof, dit eet voor je gasten iets makkelijker.

Besmeer de afgekoelde omeletten met het roomkaasmengsel. Verdeel op iedere omelet drie plakken gedroogde ham.
Strooi hierover de rucola en pijnboompitjes. Rol de omeletten strak op en verpak het in keukenfolie.
Laat de rolletjes minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Snijd de omeletrolletjes voor het serveren schuin af zodat mooie rolletjes ontstaan.

Tip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op