Ga naar de inhoud

Courgetterolletjes met Geitenkaas en Spinazie

Gegrilde courgetterolletjes met geitenkaas. Als fan van geitenkaas én courgette klonk dit me als muziek in de oren! Door de courgette en geitenkaas te combineren met een restje spinazie en paprika wordt het nóg lekkerder. De rolletjes heb ik als bijgerecht gegeten, maar je kunt ze ook als voorgerecht serveren. De courgette snijd je in lange plakken
Delen op

Courgetterolletjes met Geitenkaas en Spinazie

Courgetterolletjes

Gegrilde courgetterolletjes met geitenkaas. Als fan van geitenkaas én courgette klonk dit me als muziek in de oren! Door de courgette en geitenkaas te combineren met een restje spinazie en paprika wordt het nóg lekkerder. De rolletjes heb ik als bijgerecht gegeten, maar je kunt ze ook als voorgerecht serveren.

DSC_0136 2

De courgette snijd je in lange plakken zodat je ze kunt grillen in een grillpan. Als je in een grillpan bakt moet je er om denken dat je geen olie in de pan giet. De olie smeer je op de groenten zodat het op de groente blijft zitten, hierdoor ontstaan mooie grillstrepen.

Als je geen grillpan hebt, gebruik dan een gewone koekenpan. Dit werkt prima, je hebt dan alleen geen grillstrepen op de plakken courgettes.

De spinazie bak je samen met paprika even aan. Na het grillen leg je een reepje geitenkaas, een beetje van het tomaat/peterselie-mengsel, en de spinazie met paprika op het uiteinde van een reep courgette. Dit rol je in de courgette.

Courgetterolletjes (sl)

En tadaaaa dan heb je een overheerlijk courgette rolletje! De rolletjes kun je nog even in de oven verwarmen zodat de geitenkaas een beetje smelt. Maar dat hoeft niet. Je kunt ze ook zo lekker in je mond stoppen. Eten met de handen mag in dit geval…veel lekkerder!

DSC_0156 2

Courgetterolletjes met Geitenkaas en Spinazie

Ingrediënten voor 7 a 8 rolletjes:

  • 1 courgette
  • halve rode paprika
  • 3 flinke handen verse spinazie
  • geitenkaas
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel verse peterselie
  • olijfolie

Bereiding:

Was de courgette en snijd hem in lange plakken, ik kon er 8 plakken uithalen. Bestrooi de plakken courgette met zout en laat dit ongeveer 10 minuten staan. Dep de plakken droog met keukenpapier.
Verwarm een grill of koekenpan op het vuur. Smeer de plakken courgette in met een klein beetje olijfolie.

Grill de plakken courgette. Snijd de paprika in repen zo lang als de courgette breed is. Bak de spinazie en reepjes paprika kort aan in een andere koekenpan.
Snijd de zongedroogde tomaat fijn, meng dit met fijngehakte peterselie.

Leg op de uiteindes van de repen courgette reepjes geitenkaas. Leg hier een beetje spinazie en reepjes paprika op. Verdeel hier een beetje van het tomaten/peterseliemengsel over. Rol de rolletjes op.

Je kunt de courgetterolletjes serveren met koude geitenkaas, maar je kunt de rolletjes ook nog even in de oven verwarmen zodat de geitenkaas een beetje smelt. 10 minuten op 180 °C is in dit geval voldoende.

Tips:

  • Als je geen grillpan hebt, gebruik dan een koekenpan. Dit werkt prima, je hebt dan alleen geen grillstrepen.
  • Als je de courgette gaat grillen, laat het dan op dezelfde plek liggen. Verschuif de courgette niet zodat er mooie grillstrepen ontstaan.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

7 reacties

Nellie v.Gastel

Ik ga ze zeker maken ze zien er heerlijk uit.

Laat een bericht achter

Laura Geerlings

Heb het gisteren als voorgerecht gebruikt bij een vegetarisch etentje was heerlijk. Met dank aan de vermelding van het recept in de Flair. Vanaf nu ga ik je website volgen voor nog meer lekkere inspiratie! Lieve groet, Laura

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je het recept in de Flair hebt gezien, de rolletjes hebt gemaakt én hier langskomt! :)

Judith

De smaak lijkt me heerlijk, maak vind ze er vooral ook mooi uitzien!!

Laat een bericht achter

Martine

Lijkt me heerlijk. Mooi gerechtje om eens aan een vegetarisch vriendje van me voor te schotelen.

Laat een bericht achter

Jullie

Mmmm ziet er heerlijk uit!!! Is zeker een aanrader. Met aubergine is het volgens mij ook zeer lekker. Gr. Julie

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat denk ik ook, al houdt niet iedereen van aubergine heb ik inmiddels gemerkt ;-) Deze Auberginerolletjes zijn ook lekker :https://brendakookt.nl/2012/09/05/1-van-de-5-auberginerolletjes/

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op