Roergebakken witlof met appelstroop en tijm

Witlof met appelstroop en tijm

Witlof is een van mijn favoriete groenten. Meestal eten we witlof met ham en kaas uit de oven, heerlijk! Maar nu wilde ik eens iets anders. Ik ging voor roergebakken witlof met appelstroop en tijm.

Witlof met appelstroop en tijm

De ingrediënten bij elkaar. Meestal eet ik witlof met vlees, maar deze keer leek het me lekker om dit met een stukje zalm te eten. Ook bakte ik aardappeltjes bij met peper, zout en paprika-kruiden.
Witlof met appelstroop en tijm

Roergebakken witlof met appelstroop en tijm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 ui
  • 6-8 struikjes witlof
  • 1 el appelstroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Snipper de ui. Snijd de witlof in repen.

Verhit in een wok een beetje olie, roerbak de ui met tijm. Voeg na 2 minuten de witlof hierbij.
Bak de witlof ongeveer 5 minuutjes aan. Voeg hierna de appelstroop en balsamico toe. Bak dit nog even mee.

Serveer de roergebakken witlof met gebakken aardappeltjes en een stukje zalm.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Truus says

    vanavond de roergebakken witlof met tijm en appelstroop gemaakt en het is heerlijk. Tot nu toe hielden we eigenlijk alleen van rauwe witlof, maar we zijn helemaal om!

  2. Yvonne says

    Het was heerlijk!

  3. Alex Zeegers says

    Ik vond het ook erg lekker en makkelijk klaar te maken

  4. Jacqueline says

    Dit was echt heerlijk !!!