Ga naar de inhoud

Blondies met pistachenootjes

  GEK op brownies! Dat ben ik. Als ik ergens eet en ik heb de keuze uit een brownie of een ander toetje, dan kies ik 9 van de 10 keer voor de brownie. Daarom is het vreemd dat er op mijn blog geen brownie-recept te vinden is. Tot vandaag. Dit recept ben ik begin dit
Delen op

Blondies met pistachenootjes

 Blondies (sl)

GEK op brownies! Dat ben ik. Als ik ergens eet en ik heb de keuze uit een brownie of een ander toetje, dan kies ik 9 van de 10 keer voor de brownie. Daarom is het vreemd dat er op mijn blog geen brownie-recept te vinden is. Tot vandaag.

Dit recept ben ik begin dit jaar tegengekomen op de blog van Ann. Heel graag wilde ik het maken, het kwam er ieder keer niet van, tot vorige week.
Dit is blondie. Een brownie met witte chocolade. En pistachenootjes.

Ik waarschuw je: ze zijn ONWEERSTAANBAAR!
De afgelopen week heb ik deze blondies met pistachenootjes al twee keer gemaakt.

Blondies

In de supermarkt worden veel kant-en-klaar-mixen verkocht voor het maken van brownies. Maar zelf maken is helemaal niet moeilijk. Hoofdingrediënten zijn bloem, eieren, boter en suiker. Ingrediënten die je vaak al in huis hebt. En uiteraard chocolade. Witte chocolade in dit geval.

Blondies

Blondies met pistachenootjes

Ingrediënten voor 9-12 stuks

  • 180 gram witte chocolade
  • 85 gram boter
  • 2 eieren
  • 50 gram rietsuiker
  • 125 gram bloem
  • zakje vanillesuiker

Voor de topping

  • 4 eetlepels fijngehakte pistachenoten
  • 100 gram witte chocolade

Extra benodigd: een bakvorm van 18 x 20

Bereiding

Bekleed een vierkante brownievorm of ovenschaal met bakpapier, verwarm de oven voor op 175°C.

Doe de witte chocolade samen met de boter in een steelpannetje, laat dit op een zacht vuur smelten, roer regelmatig door. Haal het van het vuur zodra het gesmolten is en laat het een beetje afkoelen.

Klop de eieren los en klop ze samen met de suiker ongeveer drie minuten op. Meng het chocolade-botermengsel met de eieren, vanillesuiker en bloem. Roer dit even door elkaar, tot alles gemengd is. Probeer niet te lang te roeren, anders wordt het deeg taai.

Stort het mengsel in de brownievorm en bak dit 20 tot 25 minuten in de oven.

Rasp of hak de chocolade fijn. Strooi dit onmiddellijk over de blondies als ze uit de oven komen. Laat de chocolade smelten en strooi dit mooi uit.
Besprenkel de blondies met pistachenootjes en snijd ze in 9 tot 12 stukken.

Serveer de blondies lauwwarm.

Tip: Wil je de blondies van te voren maken? Bak ze ‘s middags of de dag van te voren 15-20 minuutjes. Bewaar ze niet in de koelkast, maar wel op een koele plaats. Voor het serveren verwarm je ze nog 10 minuutjes op 175 °C. Hierna maak je ze ter plekke af door de geraspte chocolade en pistachenootjes erover te verdelen. 

Bron: Photo-copy Ann

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

12 reacties

Hennie

De blondies zijn super gelukt. Wel au bain marie gesmolten en niet zoveel chocola als topping met de pistach. Heerlijk knapperig en wat soft aan de binnenkant. Zo lekker... gaan we vaker maken.

Laat een bericht achter

Paulien

Vandaag geprobeerd de blondies te maken! Kon me niet voorstellen dat ze zouden mislukken met zo'n heerlijk simpel recept. Echter was het niet zo'n groot succes als gehoopt. De binnenkant werd absoluut niet gaar. Bij mij was het nog echt een pudding-achtige substantie na een half uur in de oven. Nog een heel eind langer erin gelaten op een lagere temperatuur en nu heb ik uiteindelijk iets wat redelijk gaar lijkt (maar nog z'n twijfels heeft)... Kan het zijn dat ik iets fout heb gedaan in de mix? Heb toch echt precies de instructie gevolgd. Ben benieuwd of iemand hier al eerder tegenaan is gelopen... Ik heb het in een glazen ovenschaaltje gebakken. Gebruiken jullie hetelucht of boven en onder warmte in de oven?

Laat een bericht achter

Sydney

Ja jammer hoor, binnenkort nog maar een keer proberen. Btw de witte pasta van de AH is het lekkerst, althans, die van de Jumbo was echt niet lekker. Ps; Heb je weleens kip in de hoed gemaakt? Hier echt een succesrecept. (ja gewoon van internet geplukt wat bij echte foodies echt niet kan geloof ik haha maar het is zo lekker) Zelf serveer ik het met een salade met geroosterde pijnboompitten, walnoten, ananas en perzik. ( en skip de gember) Kon het niet laten om even te melden:-) Sydney

Laat een bericht achter

Sydney

nou hier komt het verhaal..ze zijn niet gelukt. Was het niet de bedoeling om de boter met de chocolade au bain marie te smelten? Want had het idee dat het stond te 'gisten'. Het rook heel vies. Ten tweede had ik heel weinig beslag dus je kon er echt maar een mini vorm mee vullen. zo hoog als bij jouw was het niet aangezien het ook niet rees zonder bakpoeder/zelfr.bakmeel. Vond het erg jammer want heb de hele boel in de kliko gegooid. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen maar heb je enig idee wat er fout kan zijn gegaan want zo moeilijk is het toch niet. Sydney

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat jammer Sydney. Je kunt chocolade au bain marie smelten. Maar ook voorzichtig in een pannetje op het vuur, of in de magnetron. Belangrijk is dat je de chocolade rustig verwarmt en goed in de gaten houd. Tussendoor roeren, het mag niet verbranden. Zodra het gesmolten is, is het goed. Qua hoeveelheid is het goed voor 9 tot 12 brownies. Het is dus geen grote bakvorm, ongeveer een vorm van 20 x 18 cm.

Sydney

Hoi Brenda, Waarschijnlijk ga ik me morgen aan de blondies wagen. Nu een misschien hele rare vraag; zijn de pistachenootjes gezouten, of heb je die helemaal niet ongezouten? Sydney ps; heb je weleens witte chocolade pasta geprobeerd? Dat is zoooo heerlijk kan er geen genoeg van krijgen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De pistachenootjes die ik gebruikte waren gezouten. Oh, en de witte chocoladepasta moet ik echt eens proberen. Ben sinds mijn vakantie verslaafd aan nutella ;)

Eva

Hoi Brenda, Ik heb je brownies gisteren gemaakt en vond ze ook lekker, maar voor mijn doen een tikkeltje te zoet. Vandaag had ik het restant mee naar m'n ouders en toen waren ze een stuk minder zoet! Dus een tip voor de iets minder zoetliefhebbers; 1 dagje wachten ;)!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip Eva :-) Gelukkig vond je ze de dag erna wel lekker? Zelf vond ik ze meteen na het maken heerlijk.

Stell

Ohh wat ziet dit er heeeerlijk uit!

Laat een bericht achter

Sanne

Ik ben ook gek op brownies, echt een favoriet! Deze brownies zien er heel mooi, clean, uit. Ik ben niet zo heel erg weg van witte chocolade, maar in brownie vorm is het vast lekker!

Laat een bericht achter

Brenda

Ik at ook geen witte chocolade, nu kan ik er geen genoeg van krijgen ;-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op