Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Ovenschotel Aardappel Anders

Een lekkere variatie namelijk de ovenschotel aardappels anders. Een ovenschotel zonder pakjes en zakjes met verse ingrediënten.
35 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Aardappel anders met bacon en spek

Ovenschotel Aardappel Anders

Ik woon samen met iemand die gek is op Aardappel Anders. Ken je het nog? Die dikke witte ovensaus in een potje, in de varianten bacon-ui, knoflook, kaas en meer. Ik deel het recept voor een zelfgemaakte ovenschotel aardappel anders, zonder pakjes en zakjes. Lekker!

Aardappel anders met bacon en spek

Als het aan J. ligt eten we dit heel erg vaak. En als het aan mij ligt eten we het niet. Waarom ik het liever niet eet? Ten eerste komt het uit een potje, ten tweede is het volgens mij ontzettend vet, en ten derde zit het vol met E-nummers en andere ondefinieerbare dingen.

Ovenschotel aardappel anders recept

Tot nu toe aten we zo min mogelijk aardappel anders. Maar vanaf nu komt het er bij ons niet meer in. Want we maken het zelf, met dit aardappel anders recept! En deze variant is echt heerlijk, J. heeft hem persoonlijk goedgekeurd.

We noemen hem Ovenschotel Aardappel Anders. En dit is dus wel echt heel erg lekker!

Aardappel anders met bacon en spek

Ovenschotel aardappel anders

De Ovenschotel Aardappel Anders bestaat uit verse ingrediënten en zo min mogelijk E-nummers. Aardappels zijn een essentieel onderdeel. Ik heb gekozen voor verse aardappels, maar je kunt ook schijfjes gebruiken. Voor de Aardappel Anders-saus gebruiken we melk, water, bloem en kaas. Daarbij wordt de schotel op smaak gebracht met oregano, cayennepeper, zout, peper, een half bouillonblokje.

Lees snel verder om het recept van deze topper te lezen, hierna de boodschappen en huis te kunnen halen en de schotel thuis te maken.

Aardappel anders met bacon en spek

Hoe maak je aardappel anders?

De Ovenschotel Aardappel Anders bestaat uit verse ingrediënten en zo min mogelijk E-nummers. Aardappels zijn een essentieel onderdeel. Ik heb gekozen voor verse aardappels, maar je kunt ook schijfjes gebruiken. Voor de Aardappel Anders-saus gebruiken we melk, water, bloem en kaas. Daarbij wordt de schotel op smaak gebracht met oregano, cayennepeper, zout, peper, een half bouillonblokje.

Naast aardappels en de kaassaus voegen we kipfilet, spekblokjes, paprika en champignons toe aan de Ovenschotel Aardappel Anders. Dit is onze favoriete combinatie. Zet jij hem ook op tafel?

Hoe lang moet aardappel anders in de oven?

Deze heerlijke ovenschotel aardappel anders hoeft helemaal niet zo lang in de oven. Binnen 30 minuten heb je een lekkere maaltijd op tafel.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ovenschotel aardappel anders

Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Stap 2
Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Was de aardappel en dep ze droog. Meng de aardappels met olie, peper en zout. Plaats het in een ovenschaal en bak dit 30 minuten in de oven.
3
Stap 3
Bak de spekreepjes in een koekenpan. Leg ze apart op een bord als ze zijn aangebakken.
4
Stap 4
Snijd de kipfilet in stukjes en bak dit aan in een koekenpan of wok met olie. Snijd ondertussen de champignons in plakjes, snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Voeg de groenten bij de kip. Doe de oregano hierbij, samen met zout en cayennepeper. Bak dit even aan.
5
Stap 5
Bestrooi het groente-kipmengsel met bloem, bak dit kort mee. Voeg het water en melk erbij en roer dit goed door. Verkruimel het halve bouillonblokje en meng dit samen met de spek door het mengsel. Voeg tot slot 3/4 van de geraspte kaas bij de saus.
6
Stap 6
Verdeel de saus over de aardappels, bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas. Bak de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki

97 reacties

Brenda
4/5 sterren

Het was ontzettend lekker, mijn vriend vond dit recept ook voor herhaling vatbaar. Dit recept doet mijn naam eer aan, hi hi...

Laat een bericht achter

Peter
5/5 sterren

Heerlijk recept. Ik gebruik een pond kippendijen en geen zout meer toevoegen. Genoeg zout in de spek en kaas.

Laat een bericht achter

Sven

Wij koken dit regelmatig en iedereen vindt het altijd lekker. Om vleesvrij te blijven laten we de kip weg en vervangen de spekjes door vegetarische speckjes. Daarnaast gebruiken we geraspte geitenkaas ipv koeienkaas vanwege een koemelkeiwittenallergie. Omdat we allebei liefhebber zijn van (gesmolten) kaas gaat er bij ons ook iets meer kaas doorheen, in totaal bijna zo'n compleet zakje :D Qua hoeveelheid eten wij met twee volwassenen er 's avonds van en de volgende dag de lunch. Dus zeker drie volwassenen, vier met een toetje of iets anders er bij.

Laat een bericht achter

Alfred

Beter geen geraspte kaas gebruiken. maar gewoon zelf kaas raspen. (kijk op de ingrediëntenlijst)

Rianne

Goed recept! Ik heb het vlees vervangen door gekruide tofublokjes van de AH wat ik normaal ook altijd door een potje aardappel anders deed. En sperzieboontjes toegevoegd. Mijn vriend was sceptisch vanwege het vervangen van het potje, maar het is ook door hem goedgekeurd!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een leuke twist om tofublokjes te gebruiken Rianne. Ha en super dat je vriend het recept ook goed heeft gekeurd, ook al was hij sceptisch ;)

Mandy Snippe

Hallo Brenda, Klinkt als een lekker recept. Heb alles in huis gehaald maar ben helaas de melk vergeten. Heb nog wel een pakje slagroom in huis van 200gram. Denk jij dat ik de melk één op één kan vervangen door de slagroom? Groetjess Mandy

Laat een bericht achter

Mike

Hey daar.. Goed recept.. ga de volgende keer wel de aardappels voorkoken. In plaats van het bouillonblokje heb ik de 150ml water laten trekken met een kruidenbuiltje waar geen zout in zit. Ik ben anti oink dus heb de spekjes weggelaten maar heb ze niet gemist.. denk wel dat we iets meer kaas hebben gebruikt om dat lekke “laagje” bovenop te krijgen. Qua hoeveelheid.. met een grote paprika, grote ui en een aardappel extra zeker geschikt voor 2volwassenen en 2 kinderen.. je kunt voor de zekerheid altijd een schaalbaar toetje op het menu zetten. In een hoge ovenschaal van 23 rond is er nog plaats voor iets meer sausvulling.. dus van alles iets extra lost het probleem zeker op.

Laat een bericht achter

Marcel de Waal

Beter kun je geen bouillon-blokjes gebruiken. Deze zitten helaas ook vol met e-nummers. De ergste in mijn ogen is E621 (vetsin,mononatriumglutamaat,MSG of ook wel gistextract genoemd) Is eetlust opwekkend, zorgt ervoor dat je meer wil gaan eten.Miss nog wel het belangrijkste. Mijn dochter heeft Tourette en bij inname van e621 worden haar tics verdrievoudigd.

Laat een bericht achter

Elise

Is dit genoeg voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen? Die reken ik eigenlijk altijd als 1 volwassene mee

Laat een bericht achter

R.

Hoeveel oregano en cayenneper??

Laat een bericht achter

Hester

wat kan ik vervangen door de gerapstte kaas? mijn man heeft een allergie voor kaas

Laat een bericht achter

Sven

In veel vegaistische recepten wordt zo'n kaas- of roomsaus vervangen door een saus met veganistische kaas (gewoon in de supermarkt) of gistvlokken.

Miranca

We hebben heerlijk gegeten Brenda. De schotel was slikvingerend leeggegaan. Zeker voor herhaling vatbaar, dit recept heb ik meteen in mijn receptenmap gedaan. Wel zijn wij erg gek op kaas, dus ietssss meer erin gedaan... :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Miranca! :)

Monique

Gemaakt!! Verukkelijk! Dochter en manlief vonden het ook heel lekker, dus geen potjes meer voor ons. Dankjewel voor een heerlijk recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super om te horen Monique!

Leon

Een heel lekker recept dit! Persoonlijk heb ik wel wat meer geraspte kaas gebruikt.

Laat een bericht achter

Linde

Lijkt me heerlijk! Wat zou ik kunnen gebruiken ipv melk ivm lactose?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt bijvoorbeeld een sojamelk gebruiken

Noortje

Heerlijk! Ik heb de variant bieslook-knoflook ook al gemaakt. Met gehakt, ui, knoflook, paprika, champignons en broccoli. Veel lekkerder dan uit het potje.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een leuke tip Noortje, die moet ik ook eens proberen. En dan natuurlijk de zelfgemaakte versie. Ben vooral benieuwd of mijn vriend hem ook zo lekker vind als dit recept van Aardappel Anders.

Irma

Ik heb een vraagje. Ik maak altijd aardappel anders voor mijn vriend met alleen aardappelschijfjes en 2 preien en dan zo'n potje aardappelanders. Ik wil dit zelf nooit maar mijn vriend wilde het graag. Dit ziet eruit als een goed alternatief. Maar ik stop er minder ingredienten in. Denk je dat het dan waterig wordt? 125ml melk en 150ml water klinkt als best veel.

Laat een bericht achter

Danielle

Vandaag gemaakt was echt heerlijk :) Voor mij allang geen potjes meer maar nu eindelijk wel weer een keer aardappel anders! Bedankt Brenda!!

Laat een bericht achter

Maaike

Hallo Brenda! Aangezien ik eigenlijk echt altijd inspiratie op je blog zoek voor wat ik weer eens zal koken, kan ik het eigenlijk niet maken om nooit een reactie achter te laten. Dit gerecht was de eerste die ik maakte en viel erg in de smaak. Ik kook voor mezelf alleen dus heb of altijd teveel of ik pas de hoeveelheden aan. Ik blijf je blogs met erg veel plezier volgen. Dankjewel! Groetjes, Maaike

Laat een bericht achter

Haico

Hoi lieve Brenda, Lekker recept maar heb nog een vraag hierover nl. de hoeveelheid kruiden doe jij in dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

oregano en cayennepeper voeg ik op gevoel toe. Ik zou een theelepel oregano doen en een goed snuf cayennepeper. (ongeveer 1/4 theelepel) Niet teveel want het kan nogal heet/overheersend worden.

Fran

Jaren geleden een keer een pot aardappel anders gekocht en gegeten. Dat was eens maar nooit weer, zo vies. Toen kwam ik dit recept van jou tegen en ik dacht dat ga ik proberen. Gisteren gegeten en het was heerlijk, gaat in mijn receptendatabase om in de toekomst nog eens te maken. Dank je voor het lekkere recept.

Laat een bericht achter

CgmvdGeest

Lekker koken is mijn hobbie G.r

Laat een bericht achter

Nettie

Dit is echt een heerlijk recept. Top hoor! Dank je wel voor het delen.

Laat een bericht achter

Petra esser

Heb het vandaag gemaakt was erg lekker voor herhaling vat baar

Laat een bericht achter

Petra van Beek

Echt heerlijk !!! Heb het vanavond gemaakt met de kip er apart bij en ipv paprika stukken tomaat erdoor en idd veeel lekkerder dan het potje , dank je wel :-)

Laat een bericht achter

Els Hengstmengel

Ik kookte het niet zelf, het werd voor ons gekookt en thuisbezorgd. Luxe hè? Maar ik herstel van een bypass operatie en dus kookte zoonlief en vriendin dit voor ons. Het smaakte heerlijk en ik ga het zeker zelf t.z.t. ook eens maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Els, wat lief dat je zoon voor je gekookt heeft. Goed om te horen dat het gerecht in de smaak viel :) Ik wens je een voorspoedig herstel zodat je straks ook zelf weer lekker in de keuken kunt staan. Groetjes, Brenda

Gemma

Kan ik dit ook een dag van te voren klaar maken zodat ik het alleen nog moet afbakken in de oven als ik thuis kom van mijn werk?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Gemma, In dat geval zou ik de saus op het laatste moment toevoegen. voor het de oven in gaat

Susan

Klinkt als een lekker recept! Kan ik de spekjes er gewoon uitlaten (hou ik niet van) of moet ik daar iets anders voor in de plaats doen?

Laat een bericht achter

Anne

O ik heb er ook 1 thuis zitten die de potjes variant ge-weldig vind! Nu hoeft dat niet meer! Ik ga deze zeker uitproberen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Anne! Ik hoop dat deze variant minstens net zo lekker is als het potje. Hier in huis is het gelukt, dus dat is heel fijn :)

Louise

Hoi hoi ..... even een klein vraagje,wat is de dosering van de krijgen oregano cayenne peper ect. Alvast dank voor je reactie! Groetjes Louise

Laat een bericht achter

Margriet

Dat wilde ik ook graag weten :-)

Jacqueline Kuijl

Hallo Brenda, Wat een heerlijk gerecht! Voor deze keer ipv paprika, prei genomen omdat mijn gast niet van paprika houd. Maar, wat was dit lekker zeg! Eerste gerecht wat ik heb uitgeprobeerd op je site, van het weekend over naar een volgend recept. Groetjes Jacqueline

Michaela van Lith

Net klaar gemaakt en het was echt ontzettend lekker en vele malen beter als een potje. Bedankt, deze zal zeker vaker gemaakt worden.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen :)

Ilse

Wat een goed idee! Ik heb zelf al jaren geen aardappel anders meer gegeten, puur omdat zo'n potje zoveel gekke dingen bevat, en dan is zelf maken een heel goede optie. Ik ga het binnenkort eens uitproberen :D

Laat een bericht achter

Dieteke

Een paar jaar te laat je site ontdekt, wat een leuke, lekkere en makkelijke recepten, echt top, deze ga ik ook zeker proberen!

Laat een bericht achter

Ursula

Het was heel lekker. Heb er nog wel twee teentjes knoflook bij gedaan. En kastanjechampignons ipv gewone. Wel een blijvertje deze schotel!

Laat een bericht achter

Amrid

Kan ik ook kookroom gebruiken ipv melk?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Amrid, dat kan. Kookroom iets wel iets vetter van substantie. Ik vermoed dat je dan misschien iets meer nodig hebt.

Karin

Was lekker, bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

You're welcome :)

Annelies

Klinkt heerlijk! Ga hem morgen maken. Enige wat ik me af vraag.. Moet de aardappel nog voorgekookt worden als je gewone aardappel gebruikt en geen schijfjes?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Annelies, ik heb ook gewone aardappel gebruikt. Deze heb ik niet voorgekookt. Je kunt het wel doen, dan is de aardappel sneller gaar en hoeft de schotel minder lang in de oven. De eerste keer in de oven kun je dan overslaan. In dat geval zou ik 10 tot 15 minuten voorkoken en dan kun je daarna alle ingrediënten in de oven stoppen. Succes, en eet smakelijk :)

Gerdiene

Oehhh hij was heerlijk! Wij zijn fan en gaan hem zeker nog eens maken. De sinterklaastaart en pepernotentiramisu waren ook al een groot succes trouwens.

Laat een bericht achter

martje

Erwtensoeppie was lekker ,nou alleen mijn tupperharebakkies zien terug te krijgen.Goh martje lekker soeppie, maar zeg lekker nix. alhoewel wel lekker gemaakt.Brenda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nou dat is heel goed komt horen Martje. Hoop dat je je schaaltjes terugkrijgt zodat je ze weer kunt vullen :)

Corianne

Wat een heerlijk recept! Dank je wel. En vele malen lekkerder dan de versie uit een potje.. Een aanrader is om sperziebonen toe te voegen (van te voren kort even koken).

Laat een bericht achter

Marian

Hij staat alweer klaar voor m'n gasten van vanmiddag ;-)

Laat een bericht achter

Marian

Verrukkelijk!

Laat een bericht achter

Annelies

Wauw, echt geweldig dit recept! We hebben er al een paar keer heerlijk van gegeten.

Laat een bericht achter

Sanne

Hoeven de aardappels niet voorgekookt te worden?

Laat een bericht achter

Marit

Ik maak dit recept wel eens met bloemkool in plaats van de aardappelen, dat maakt het een heerlijke groenteschotel als je niet echt in een aardappel-mood bent!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een goede tip Marit. Nu wil ik de 'Bloemkool anders' ook eens eten :)

Jolene

Wij gaan dit maandag eten! Nu al trek in haha.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Jolene, hoop dat hij ook bij jouw mannen in de smaak valt :)

Ina

Afgelopen weekend gemaakt het was heerlijk!

Laat een bericht achter

Marian

Je hebt niets teveel gezegd...in een woord....verrukkelijk!

Laat een bericht achter

Marian

Heb het groente en kipmengsel net geproefd....verrukkelijk!! Weet nu al dat dit heel lekker wordt vanavond. Dank je wel

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed Marian, eet smakelijk vanavond!

Hilde

Net je schotel gemaakt voor mijn vriend die ook fan is van aardappel anders en voor mezelf. Hij was eerlijk! En zeker een stuk gezonder dan het origineel. Eerste recept van je site dat ik gemaakt heb maar kom hier zeker vaker terug.

Laat een bericht achter

Heidi

Vandaag gemaakt en het was heerljk.. Printje in de receptenmap voor de volgende keer :-)

Laat een bericht achter

Inge

Je vergeet de spek in je verhaaltje. Kj heb hem net gemaajr ben benieuwd!

Laat een bericht achter

Tineke

Nou Brenda ook ik wil graag lekker eten en beter zonder al die toevoegingen zoals geur kleur en smaakstoffen!! Vandaar dat ik je aardappelschoten vandaag ga maken!!Mijn hobby is koken en dit lijkt me heel lekker!! Tot de volgende keer. Tineke

Laat een bericht achter

Jodelieh Blue

Hoi, wat kan ik doen ipv het bouillonblokje? gr

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dan zou ik wat extra zout en een beetje cayennepeper toevoegen.

Janny

Deze schotel pas gegeten. Was echt lekker! Vandaag je groentensoep gemaakt, ook al een succes. En vorige week de appel-kwark-taart geserverveerd. Mmmm! Ik kom zeker vaker langs op deze site. Ga zo door!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Goed om te horen dat de recepten in de smaak vallen. Leuk als je vaker langskomt :)

Janny

Oh nee, de appel-kwark-taart kwam van iemand anders... Desalniettemin: een leuke site heb je! :-)

Henja

Gisteren gegeten. Heerlijke schotel. Vlees heb ik apart gegeten. En ook als groente erbij broccoli. Lekker. Gr.

Laat een bericht achter

Adine

Wat was dit een heerlijke schotel. Echt voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Roos

Wat een leuke site met goede en makkelijke recepten. Deze heb ik gister gemaakt en het was heerlijk! Ook de peanuttbutter-jelly koekjes waren super! Ga zo door!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Roos :-) Dank je!

Reina

Het is inderdaad een heerlijke schotel, erg lekker. Ik heb er sla, met tomaat en komkommer bij gegeten. Voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Maxime

Ik denk eerder dat miranda de 25 tot 25 minuten bedoeld, en niet het goudbruine :) Maar het ziet er weer lekker uit!

Laat een bericht achter

Brenda

Ik denk dat je gelijk hebt ;-) Zelf lees ik daar dus overheen

Miranda

Lijkt me een heerlijk recept! Ik ga het snel eens uitproberen :-). Er staat nog wel een foutje in, aan het einde. Er staat: Bak de schotel in 25 tot 25 minuten goudbruin!

Laat een bericht achter

Brenda

Goudbruin klint inderdaad alsof het een taart is ;-) Als wordt krijgt de schotel door de oven wel een mooi goudbruin laagje.

Brenda Kookt

De spekjes kun je er heel goed uit laten als je dat liever niet eet. Wel zou ik dan iets meer zout toevoegen. De spekjes geven net dat lekkere zoute smaakje aan het gerecht.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is super leuk om te horen Gerdiene, bedankt voor je reactie.

Laat een bericht achter

Brenda

Dat is goed om te horen :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op