Ei in broodje

Ei in broodje

Een broodje ei. Het eitje niet er op, maar er in. En niet gekookt, niet uit de koekenpan, maar uit de oven.

Dit is een heerlijk broodje ei. Het leuke (en lekkere) is dat je er alle kanten mee op kunt. Aan ieders smaak is dit broodje aan te passen, én het presenteert leuk. Een hele goede tip voor het paasontbijt of brunch, als je het mij vraagt.

Ei in broodje

Het is lekker om naast het eitje extra ingrediënten toe te voegen. Zo krijgt je broodje ei nog meer smaak.  Ik koos voor tomaat, spinazie, champignons en kaas.

Ei in broodje

Ei in broodje

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 4 pistoletjes
  • 4 eieren (M)
  • 6 Cherry tomaatjes
  • 16 blaadjes spinazie
  • 3 champignons
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.
Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.

Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.
Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.

Leg in ieder broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan. Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje.
Strooi er nog een beetje peper en zout over.

Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Yvonne says

    Hoi Brenda,
    wat een leuk gerechtje, ziet er feestelijk en lekker uit!
    gaan de pistoletjes echt 30 tot 37 minuten in de oven, dat lijkt me zo lang?
    Fijne dag! groetjes Yvonne

    • Brenda says

      Deze broodjes gevuld met ei zijn zeker lekker. Ze gaan inderdaad 30 tot 37 minuten in de oven. Anders stolt het ei niet goed.
      Om ervoor te zorgen dat de broodjes mooi bruin blijven gaat de aluminiumfolie er na ongeveer 10 minuten overheen.

      • Yvonne says

        Hoi Brenda,
        Ben heel erg benieuwd! staat op lijstje om te gaan proberen :)
        groetjes Yvonne

  2. AgEETh&kookt says

    In tegenstelling tot Kerst doen wij nooit veel aan Pasen, maar een ei hoort er wel bij. Ik weet nu wel hoe we zullen ontbijten dit jaar!!

  3. Kim says

    Wat een leuk idee! Ga ik zeker eens op zondag uitproberen, lekker als lunchgerechtje.

  4. Daisy says

    Wat een leuk idee. Ziet er ook jammie uit!

  5. Anja says

    Zojuist de broodjes gemaakt, maar dan met ontbijtspek, champignon, paprika, kaas en een cherrytomaat. Brenda het is een heerlijk recept dank je wel.

    • Brenda says

      Klinkt goed!

  6. Ina says

    Wat vind ik op jouw blog toch altijd een leuke dingen! :) Deze ei-bootjes met Pasen, of welke andere speciale brunch dan ook… enig!
    Aan de foto’s te zien, neem ik aan dat een pistoletje een half- of voorgebakken broodje is? Waar zou ik die kunnen vinden?

  7. sabine says

    Wat een leuk idee! Helemaal 2014;-)

  8. Henk Stijkel says

    Hallo Brenda,
    Ook ik sta te kijken van die lange tijd in de oven…
    Je gebruikt de ‘normale’ afbak-broodjes?

    • Brenda Kookt says

      Ik heb normale afbakbroodjes gebruikt. Door ze te bedekken met aluminiumfolie voorkom je dat ze te bruin worden. De lange oventijd is nodig omdat het ei anders niet goed stolt.

      Als je van een zacht eitje houdt kun je de broodjes minder lang afbakken.

  9. Karin Voermans says

    Hoi Brenda.
    Zag je recept op pinterest en heb het uitgeprobeerd.
    Was erg lekker en ga het zeker nog meer maken met andere ingrediënten
    Bedankt voor de tip
    groetjes Karin

  10. Gre Wessels says

    Ziet er lekker uit. Ik ga het morgen maken.

  11. sandra says

    Brenda het ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen . en dat gebeurd met mijn gezin aan de paasbrunch. Fijne Pasen .
    Groetjes Sandra.

    • nelly says

      ik heb ze gemaakt volgens je recept en smaakten heerlijk. Met Pasen maak ik ze weer en dan met was ontbijtspek erbij. Lijkt me heerlijk.

  12. linda says

    Met kleine pistolets een beetje prieken, maar erg lekker! De kleine er 28 minuten ingehad in totaal.

  13. Tanja says

    Jummie, ik kwam via je recept voor ei in een tomaat bij dit recept van ei in een broodje. En ze lijken me allebei heerlijk! En een prachtige presentatie, deze komen bij de paasbrunch. Want één ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei ;-)

  14. geert says

    leuk receptje en super gemakkelijk te maken goed bezig brenda ik ben alvast favoriet.

  15. Marieke says

    Hoi Brenda,

    Gebruik je afbakpistoletjes aangezien ze best lang de oven in moeten?

    Groetjes Marieke

    • Brenda Kookt says

      In dit geval heb ik inderdaad afbak-pistoletjes genomen, je kunt ook verse pistolets gebruiken.

  16. Bhutini says

    May I please have the English version of the recipe:Ei in broodje