Ga naar de inhoud

Ei in broodje

Een heerlijk recept voor een broodje ei. Maar dan een ei in broodje. Met een paar extra ingrediënten maak je het extra lekker.

15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Ei in broodje

Een broodje ei. Het eitje niet er op, maar er in. En niet gekookt, niet uit de koekenpan, maar een ei in broodje uit de oven. Een lekkere variatie op het welbekende broodje met ei.

Dit is een heerlijk broodje met ei, na al die jaren blijft dit recept een van mijn favorieten. Het is simpel, lekker en je kunt er heel goed mee variëren. Zo is het iedere keer weer anders en aan ieders smaak aan te passen. En daarbij presenteert het ook erg leuk. Een hele goede tip voor het paasontbijt of brunch, als je het mij vraagt.

Ei in broodje

Ei in broodje

In dit geval hollen we een afbakbroodje uit. Hier in breken we het ei en vervolgens bakken we dit in de oven. En klaar is je lekkere warme broodje met ei.

Het is lekker om naast het eitje extra ingrediënten toe te voegen. Zo krijgt je broodje ei nog meer smaak.  Ik koos voor tomaat, spinazie, champignons en kaas. Maar je kunt natuurlijk ook andere dingen toevoegen. Bijvoorbeeld zalm, ham of kip. Of extra groenten.

Ei in broodje

 

Ingrediënten

broodjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ei in broodje

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.
2
Stap 2
Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.
3
Stap 3
Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.
4
Stap 4
Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.
5
Stap 5
Leg in ieder broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan.
6
Stap 6
Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje.
7
Stap 7
Strooi er nog een beetje peper en zout over.
8
Stap 8
Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

33 reacties

Rob

Brenda, misschien is het handiger bij de ingrediëntenlijst ipv 4 pistoletjes er aan toe te voegen dat het gaat om afbakbroodjes. Wanneer men gewoon 4 pistolets uitholt en dan die tijd in de oven zet kunnen ze uitdrogen. Op de 2de foto is wel duidelijk te zien dat het om afbakbroodjes gaat. ps: babyspinazie is er vanaf volgende week volop verkrijgbaar. ;-)

Laat een bericht achter

JSJ

Prachtig recept?

Laat een bericht achter

Xavier lamb

Awesome

Laat een bericht achter

michelle

Ik heb deze broodjes al een paar keer gemaakt. Helaas worden de pistoletjes zo hard dat je er iemand mee kan doodgooien. Zit te denken of het zou werken door afbak broodjes even in de oven te zetten, ei etc erin en dan verder afbakken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zo maak ik ze inderdaad ook, door afbakbroodjes te gebruiken.

Bhutini

May I please have the English version of the recipe:Ei in broodje

Laat een bericht achter

Marieke

Hoi Brenda, Gebruik je afbakpistoletjes aangezien ze best lang de oven in moeten? Groetjes Marieke

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dit geval heb ik inderdaad afbak-pistoletjes genomen, je kunt ook verse pistolets gebruiken.

geert

leuk receptje en super gemakkelijk te maken goed bezig brenda ik ben alvast favoriet.

Laat een bericht achter

Blog kulinarny

Great idea for breakfast... Certainly I will use recipe.

Laat een bericht achter

Mandy

Hallo

Laat een bericht achter

Tanja

Jummie, ik kwam via je recept voor ei in een tomaat bij dit recept van ei in een broodje. En ze lijken me allebei heerlijk! En een prachtige presentatie, deze komen bij de paasbrunch. Want één ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

:)

linda

Met kleine pistolets een beetje prieken, maar erg lekker! De kleine er 28 minuten ingehad in totaal.

Laat een bericht achter

sandra

Brenda het ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen . en dat gebeurd met mijn gezin aan de paasbrunch. Fijne Pasen . Groetjes Sandra.

Laat een bericht achter

nelly

ik heb ze gemaakt volgens je recept en smaakten heerlijk. Met Pasen maak ik ze weer en dan met was ontbijtspek erbij. Lijkt me heerlijk.

Gre Wessels

Ziet er lekker uit. Ik ga het morgen maken.

Laat een bericht achter

Karin Voermans

Hoi Brenda. Zag je recept op pinterest en heb het uitgeprobeerd. Was erg lekker en ga het zeker nog meer maken met andere ingrediënten Bedankt voor de tip groetjes Karin

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Karin, je kunt hier lekker mee variëren :)

Henk Stijkel

Hallo Brenda, Ook ik sta te kijken van die lange tijd in de oven... Je gebruikt de 'normale' afbak-broodjes?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb normale afbakbroodjes gebruikt. Door ze te bedekken met aluminiumfolie voorkom je dat ze te bruin worden. De lange oventijd is nodig omdat het ei anders niet goed stolt. Als je van een zacht eitje houdt kun je de broodjes minder lang afbakken.

sabine

Wat een leuk idee! Helemaal 2014;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ha, wel hé?

Ina

Wat vind ik op jouw blog toch altijd een leuke dingen! :) Deze ei-bootjes met Pasen, of welke andere speciale brunch dan ook... enig! Aan de foto's te zien, neem ik aan dat een pistoletje een half- of voorgebakken broodje is? Waar zou ik die kunnen vinden?

Laat een bericht achter

Anja

Zojuist de broodjes gemaakt, maar dan met ontbijtspek, champignon, paprika, kaas en een cherrytomaat. Brenda het is een heerlijk recept dank je wel.

Laat een bericht achter

Brenda

Klinkt goed!

Daisy

Wat een leuk idee. Ziet er ook jammie uit!

Laat een bericht achter

Kim

Wat een leuk idee! Ga ik zeker eens op zondag uitproberen, lekker als lunchgerechtje.

Laat een bericht achter

AgEETh&kookt

In tegenstelling tot Kerst doen wij nooit veel aan Pasen, maar een ei hoort er wel bij. Ik weet nu wel hoe we zullen ontbijten dit jaar!!

Laat een bericht achter

Yvonne

Hoi Brenda, wat een leuk gerechtje, ziet er feestelijk en lekker uit! gaan de pistoletjes echt 30 tot 37 minuten in de oven, dat lijkt me zo lang? Fijne dag! groetjes Yvonne

Laat een bericht achter

Brenda

Deze broodjes gevuld met ei zijn zeker lekker. Ze gaan inderdaad 30 tot 37 minuten in de oven. Anders stolt het ei niet goed. Om ervoor te zorgen dat de broodjes mooi bruin blijven gaat de aluminiumfolie er na ongeveer 10 minuten overheen.

PaulO

Ook toevallig: http://www.uitpaulineskeuken.nl/2013/03/broodje-ei-uit-de-oven.html

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op