Friday Five – Ovenschotels!

Ik ben fan van ovenschotels!

Waarom?

Een: Je kunt er alle kanten mee op.
Twee:  Het is  goed voor te bereiden zodat je het later kunt opwarmen.
Drie: Als er over is kun je het meestal bewaren.
Vier: Ik weet niet waarom, maar de meeste ovenschotels vind ik gewoon erg LEKKER!

In deze friday five laat ik jullie mijn favoriete ovenschotels nog een keer voorbij komen.
(klik op de naam van de schotel om naar het recept te gaan)

Spitskool in bladerdeeg

Spitskool in bladerdeeg

De foto’s van deze schotel zien er niet mega lekker uit. Maar laat je niet weerhouden door deze foto!
Dit recept komt uit de begin-tijd van mijn blog. Ik had toen nog geen speigelreflex camera.
De spitskoolschotel met bladerdeeg staat bij ons regelmatig op tafel. Het is echt verrassend lekker, de combinatie van gekruid gehakt met spitskool, bladerdeeg en de frisse warme appeltjes.. heerlijk!
Heb je deze nog niet geprobeerd? Ik zeg, doen!

Hartige taart: Broccoli & Kip

Hartige taart: Broccoli & Kip!

Hartige taart blijft een van mijn favorieten, dus die kon niet ontbreken in dit lijstje.
Deze met broccoli en kip is denk ik mijn favoriet. Al kan dat volgende week weer een ander zijn ;-)

Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

De ovenschotel met bloemkool is de populairste ovenschotel op mijn blog. En dat is niet zo vreemd.
Bloemkool is een lekker Hollandse groente. Én de meest populaire groente in Nederland.
Ik houd echt van bloemkool. Gewoon met gekookte aardappelen en een stukje vlees, of in een ovenschotel. Deze ovenschotel is super lekker!

Preischotel

Preischotel met bladerdeeg

Prei is een groente die ik meestal gebruik in combinatie met een andere groente, bijvoorbeeld in een roerbakgerecht. Maar een preiovenschotel is ook ontzettend lekker. Prei en ham vind ik een heerljike combinatie.

sperziebonenschotel

Sperziebonenschotel

De ultieme-favoriet is de sperziebonenschotel. Ontzettend simpel om te maken. Ideaal op makkelijke maandag, maar ook op duffe dinsdag of woelige woensdag. Lekker makkelijk, snel klaar en goed voor te bereiden. Ik maak deze ovenschotel vaak de dag van te voren klaar. Als we uit ons werk komen hoeven we hem alleen in de oven te schuiven.

Wat is jouw favoriete ovenschotel?
Maak je regelmatig een ovenschotel die hierbij zou moeten staan?
Laat een reactie achter, of mail je recept naar info@brendakookt.nl. Wie weet staat jouw ovenschotel de volgende keer tusen dit rijtje!

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Margriet says

    Oh ja, de sperziebonenschotel! Die stond nog altijd op mijn to-do-lijstje (die alsmaar groeit…)

    Maar nu het nog koud is, is die sperziebonenovenschotel uitermate geschikt. Ik beloof hem dit weekend te maken!

    • Brenda says

      Nou, daar hou ik je aan! Maar goed dat ik je er bij deze nog even aan herinnerd heb ;-)

      • Margriet says

        Ik heb woord gehouden! We hebben het net gegeten. Overheerlijk zeg, deze houden we er in! Vind je het goed als ik het recept (uiteraard met bronvermelding) binnenkort op mijn site zet?
        De toevoeging van jus is geweldig trouwens. We hadden nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel gedaan en dat was echt heel lekker.

        • Brenda says

          Leuk, zie hem op je blog verschijnen :)
          Volgende keer zal ik er ook wat geraspte kaas over strooien, eens kijken hoe dat smaakt.

  2. Ingeborg van der Velde says

    Ik hou zelf van Aardappelanders! Eet dit bijna elke week met de kids. Alleen had ik 3 weken geleden de schotel op mijn houten keukenblad laten staan er zat er een dikke brandwond op.. Heb toen een granieten keukenblad gekocht op aanrechtblad-graniet.nl. Heb toevallig hem vorige week weer laten staan en er zat helemaal niks op! Echt ongelooflijk.

  3. Marja boonstra says

    Lekkere ovenschotels ik ben van plan om voor de kerst een soort stamppotten
    Buffet te doen. Ik vraag mij af , hoelang moet ik het verwarmen in de heteluchtballon
    Oven en op hoeveel graden. Ik wil alles van te voren klaar maken.

    • Brenda Kookt says

      Als de stampotten al klaar zijn en het alleen is om op te warmen dan is ongeveer 20 minuten op 180 C voldoende denk ik.