Ga naar de inhoud

RISOTTO funghi

Risotto moeilijk om te maken? Met dit recept lukt het jou vast ook! Met een beetje liefde en geduld zet jij deze risotto funghi met spekjes op tafel!
45 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

RISOTTO funghi

Risotto Funghi

Het duurde een tijdje voor ik het aandurfde risotto te maken. Via via heb ik vernomen dat het moeilijk was. Daarom stelde ik het maar uit. Maar het moest er eens van komen..

Nu dus.

Risotto Funghi met spekjes it is!

Het eerste risotto-recept (van Jamie Oliver) dat ik een tijdje geleden probeerde mislukte totaal. Omdat ik bang was dat het zou mislukken had ik om advies gevraagd. Het advies dat ik kreeg: het vuur niet te hoog zetten. Dit bleek achteraf niet te werken. Doordat ik het vuur te laag had gezet was de bouillon niet warm genoeg, en werd de risotto dus niet gaar. Ik heb 45 minuten staan roeren. En… het was niet te eten #fail. Uiteindelijk hebben we zelfs de frituurpan aangezet.

Toen ik op Ohmyfoodness een risotto-recept met heldere uitleg van Sabine en Annebeth tegenkwam besloot ik risotto nog een kans te geven.
En het is gelukt! Deze risotto was heerlijk!

En het was eigenlijk helemaal niet moeilijk.
Als ik het kan, kun jij het ook!
Dus let’s go!

Risotto Funghi

Naast risotto-rijst, witte wijn en water zijn dit de hoofdingrediënten van deze heerlijke risotto.

Risotto Funghi

Door beetje bij beetje bouillon toe te voegen wordt de risotto-rijst gaar. Zorg ervoor dat je bouillon goed warm is.

Risotto Funghi

Het is een machtig gerecht, dus een te groot bord hoef je niet op te scheppen. Ik vond het heerlijk. Het zijn de smaken van een pizza-funghi, maar dan met risotto.

Nu ik het bereiden van risotto onder de knie heb ben ik van plan vaker risotto te eten.
Ik hoop dat er meerdere risotto-recepten zullen volgen op Brenda Kookt 🙂

Risotto Funghi

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze risotto funghi

Voorbereiding: 45 minuten
Stap 1

Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui en pers de knoflook. Maak de bouillon klaar, hou dit tegen de kook aan. Draai de bouillon op middelhoog vuur zodat hij kokend heet blijft.

2
Stap 2

Verhit een hapjespan met boter en olie. Als de boter gesmolten is, fruit je de knoflook en ui ongeveer drie tot vier minuten aan.

3
Stap 3

Bak ondertussen de spekjes knapperig in een andere pan. Als de spekjes knapperig zijn haal je ze uit de koekenpan en laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak vervolgens in dezelfde pan de champignons totdat ze bruin gekleurd en geslonken zijn.

4
Stap 4

Wanneer de uitjes glazig zijn voeg je de ongekookte rijst toe. Roer goed door totdat elke rijstkorrel glanzend is van de olie. Voeg de wijn toe, laat ongeveer twee minuten koken totdat de alcohol verdampt is.

5
Stap 5
Draai het vuur van de champignons uit zodra deze gebakken zijn. Voeg aan je risotto-rijst vervolgens één soeplepel groentebouillon toe totdat alle rijst nét onder staat, draai het vuur tot middelhoog. Roer met een houten lepel door de risotto tot het vocht bijna is opgenomen.
6
Stap 6
Als het vocht bijna is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe en roer je de risotto voorzichtig en gelijkmatig door totdat de bouillon weer opgenomen is. Herhaal deze stap totdat de risotto plakkerig is en zacht van de buitenkant met nog een beetje bite aan de binnenkant. Dit proces duurt ongeveer twintig tot dertig minuten. Zelf had ik hiervoor ongeveer de hele liter bouillon nodig.
7
Stap 7
Rasp terwijl je de risotto maakt de Parmezaanse kaas. Wanneer de risotto klaar is voeg je de Parmezaan toe en roer je nog even goed door totdat de kaas gesmolten is.
8
Stap 8
Kruid vervolgens de risotto met Italiaanse kruiden en roer de spekjes en champignons er door.
9
Stap 9
Eet smakelijk, geniet van je zelfgemaakte risotto!
  • Zorg dat de bouillon heet blijft.
  • Zorg ervoor dat de rijst het grootste gedeelte van de bouillon heeft opgenomen voordat je een nieuwe lepel toevoegt.
  • Blijf de risotto gelijkmatig roeren zodat elke rijstkorrel de kans heeft bouillon op te nemen.
  • Blijf bij de risotto, zodat je het in de gaten kunt houden.
  • Bron: Ohmyfoodness
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op