Ga naar de inhoud

Kip-cajun wraps

Kip-Cajun Wrap. Een goedgevulde wrap die altijd goed is! Gevuld met gepaneerde kip met cajunkruiden, sla, spek, honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.
45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Kip cajun wraps

Kip-cajun wraps

Vandaag een heerlijke recept die jullie allemaal moeten maken: kip-cajun wraps! Deze heerlijke kip wraps zijn een ideale makkelijke maaltijd, maar ook een lekker recept om met en grote groep te eten bijvoorbeeld op een verjaardag. Omdat je dit goed kunt voorbereiden, en het is weer eens iets anders dan soep met een broodje kroket.

Kip-cajun wraps maken

Om de kip cajun wraps te maken, marineer je de kipfiletreepjes in de Cajun-kruidenmix en geef je ze een krokant laagje met bloem, ei en paneermeel. Vervolgens bak je ze tot de kip knapperig en vol van smaak is. Ik vul de wraps het liefst met de gekruide kip, knapperig spek, sla, geroosterde pijnboompitten, crème fraîche en een zelfgemaakte honing-mosterdsaus.

Kip cajun wraps

Eigen toppings

We hebben de verjaardagsgasten zelf hun wraps laten samenstellen. Op deze manier at iedere gast een wrap die hij/zij zelf het lekkerst vond. Er waren verschillende variaties mogelijk. De hoofdingrediënten waren een gehakt-burritomengsel en cajun-kip-reepjes. Hierbij konden de gasten zelf verschillende ‘toppings’ toevoegen:  ijsbergsla, gebakken spek, komkommer, tomaat, crème fraîche, guacamole, honing-mosterdsaus, geroosterde pijnboompitjes.

Wat is kip-cajun?

Maar wat is dat eigenlijk, kip-cajun? Kip-cajun is een gerecht dat is geïnspireerd op de Cajun-keuken uit Louisiana. Het bestaat uit kip die op smaak is gebracht met cajun-kruiden en specerijen. De kruiden bestaan uit specerijen zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper en oregano, worden gebruikt om de kip een pittige en kruidige smaak te geven.

Kip cajun wraps

Kip-cajun wraps met spek

Dit is zo lekker en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Ingrediënten op tafel en iedereen pakt wat hij zelf lekker vindt. We hebben iedereen aan tafel dan ook aangeraden om een kip-cajun wrap te maken. Dat advies werd opgevolgd, iedereen vond het óntzettend lekker! Ziet dit er niet uit om op te vreten? Yummy!

Kip cajun wraps

Bron: het originele recept staat in een van de ‘Kook Ook’-boekjes

Ingrediënten

wraps
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip-cajun wraps

Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat de kipfilet minder dik is. Sla de kipfilets plat. Dit gaat gemakkelijk door er folie overheen te leggen en met een koekenpan te slaan.
2
Stap 2
Kruid de platgeslagen kipfilets royaal met cajunkruiden. Paneer de gekruide kipfilets door ze door de bloem, het ei en tot slot door de paneermeel te halen. Bak dit aan in een koekenpan met olie.
3
Stap 3
Snijd de gebakken kipfilets in reepjes.
4
Stap 4
Bak de spek uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes.
5
Stap 5
Maak honing-mosterdsaus door honing, mosterd en mayonaise te mengen. (naar smaak kun je de verhoudingen aanpassen, beetje honing, mosterd of mayonaise erbij)
6
Stap 6
Verwarm de wraps in een koekenpan of de magnetron.
7
Stap 7
Beleg de wraps als volgt:
8
Stap 8
Smeer horizontaal een beetje crème fraîche over de wrap. Beleg deze strook met ijsbergsla, uitgebakken spek en reepjes cajun-kipfilet. Tot slot verdeel je hierover een lepel honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.
9
Stap 9
Vouw de wraps dicht, en geniet van deze lekkere wrap.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op