Ga naar de inhoud

Feest! [Nigella Lawson]

Feest! Nigella Lawson

Dit kookboek van Nigella Lawson ligt al een hele tijd in mijn kast. Ongebruikt. Schandalig.

Ik heb dit boek destijds uitgekozen omdat ik de tv-programma’s van Nigella heerlijk vind. Heerlijk om naar te kijken. Het eten ziet er altijd super lekker uit en het feit dat ze aan het einde van het programma in het midden van de nacht de restjes uit de koelkast op eet leek mij ook wel wat. Ik zou ‘s nachts ook wel mijn bed uit willen om een stuk chocoladetaart te eten. In mijn dromen ben ik al tientallen keren naar beneden gelopen om een van Nigella’s gerechten stiekem op te eten. Maar dat doe ik dus nooit. Omdat ik liever lekker warm in mijn bedje blijf liggen. En omdat ik nog geen recept van Nigella heb gemaakt.

Het boek van Nigella Lawson

De indeling van het boek is ingedeeld per feest(dag). Vandaar de titel van dit kookboek. Naast feestdagen als Kerstmis, Oud en Nieuw, Pasen en Valentijnsdag komen er ook feesten voorbij die ik zelf niet vier zoals Pesach en Halloween. Daarnaast geeft Nigella feestelijke recepten voor het ontbijt, ultiem feest-eten, party time én beroemde chocoladetaarten. Die mogen natuurlijk niet ontbreken.

Dit boek heb ik gekocht met het idee dat ik er super veel uit zou koken. Vooral veel van haar beroemde chocoladetaarten. Dat heb ik dus niet gedaan. Geen enkel recept uit dit boek heb ik gekookt. Zelfs geen chocoladetaart. Tot nu toe.

Ik ben er eens goed voor gaan zitten. Waarom heb ik hier nog nooit een recept uit gekookt?
Inmiddels ben ik erachter waarom dit boek me in eerste instantie niet zo aansprak. Het is niet zo dat de recepten me niet lekker lijken. De chocoladetaarten en andere lekkere dingen lijken me heerlijk. Ik heb alleen (nog) geen gelegenheid gevonden om ze te maken. Maar het komt ook door de teksten in het boek. Er staat veel tekst in. Heel veel tekst. En weinig foto’s. Ik hou er van als er bij ieder gerecht een foto staat. Een voorbeeld. Zodat ik weet wat het is, en hoe ik het moet maken.

Door de hoeveelheid tekst had ik geen zin om te lezen. Om me er in te verdiepen. Maar inmiddels ben ik om. Nigella Lawson schrijft namelijk hele leuke stukjes bij de recepten waar je ook echt iets aan hebt. Ze legt uit waarom iets gedaan moet worden en hoe het soms handiger kan. Ze geeft bruikbare tips waar je mee aan de slag kunt, die het koken gemakkelijker maken.

Om uit te koken

Eigenlijk ben ik blij dat ik van mezelf over dit boek een review moest schrijven. En dus ook meerdere recepten moest maken, wat ik inmiddels heb gedaan. Hierdoor ben ik dit boek gaan waarderen. Ik weet zeker dat ik dit boek vanaf nu vaker uit de kast haal. Niet alleen om door te bladeren, ook om uit te koken. En om in te lezen. Echt lezen. Niet alleen doorbladeren dus.

Deze week plaats ik een eerste recept uit dit kookboek op mijn blog. Ik verklap alvast dat het geen chocoladetaart is. Maar die chocoladetaart komt er ook. Zeker weten. En daar ga ik deze keer niet lang mee wachten. Het recept dat ik later deze week plaats is het tweede recept in de 26x Groente-reeks. Een groenten die ik regelmatig eet. Maar nog nooit zelf had klaargemaakt.

Feest! Nigella Lawson

Feest! Nigella Lawson

Feest! Nigella Lawson

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op