WIN: je zelfgemaakte kookboek!

Heb je een verzameling recepten die je ooit nog eens wilt maken. Of een lijst favoriete recepten die altijd een succes zijn.. Of allebei? Waar bewaar je ze? Schrijf je ze op, bewaar je ze op computer, of print je ze uit?

Wat dacht je er van om ze te bundelen in je eigen kookboek?

Via Blurb kun je namelijk online je eigen kookboek samenstellen! Met behulp van speciaal ontworpen software is dit heel eenvoudig. Je kunt zelf de lay-out, achtergrond en lettertype aanpassen zodat het kookboek helemaal in je eigen stijl is. Én daarbij kun je (zelfgemaakte) foto’s toevoegen!
In de online boekwinkel van Blurb kun je inspiratie opdoen voor je eigen kookboek. Naast kookboeken kun je via Blurb ook je eigen fotoboeken, notitieblokken,  magazines, brochures en trouwboeken samenstellen. Je bepaald zelf hoeveel je er besteld, het is zelfs mogelijk je boek via Blurb  te verkopen!

Ik ben inmiddels begonnen aan mijn eigen  kookboek. Ik kan jullie nog niet laten zien hoe het eruit komt te zien, ik ben namelijk nog bezig met de lay-out. Er is zoveel keuze.. ik kan niet kiezen!

Voorbeeld van een kookboek gemaakt met Blurb:

WINNEN!!!

Ben je opzoek naar een origineel (kerst)kado voor je zusje, beste vriendin, moeder, oom, buurman of oma? Of wil je een mooi kookboek maken voor jezelf?

Pak dan deze kans!

Ik mag van Blurb een boek ter waarde van € 35,00 weggeven! Hiervan kun je bijvoorbeeld een standaardboek bestellen van 120 pagina’s.

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

Wat moet je doen om te winnen?
Om je eigen kookboek te winnen moet je twee dingen doen:

 • Laat hieronder een reactie achter en vertel me wat voor (kook)boek je zou maken en voor wie.
 • Volg/Like Brenda Kookt ook op Facebook.

Reageren kan tot en met zondag 25 november. Maandag 26 november wordt de eerlijke winnaar getrokken. De winnaar krijgt persoonlijk bericht per e-mail. Dus zorg dat je bij je reactie het juiste e-mailadres invult.

Deze win-actie is gesloten, het is niet meer mogelijk te reageren.
Jorien heeft haar zelfgemaakte kookboek gewonnen!

Gefeliciteerd! En veel plezier met het maken van je eigen kookboek!

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

REACTIES

 1. Inge says

  Ik vind eigenlijk dat jij ‘m zelf verdient Bren ;) Of ga je er zelf al één maken?

  • Brenda says

   Wat lief van je Inge. Voor mij is ook gezorgd ;-)
   Dus deze is voor een van jullie!
   Naast een kookboek kun je ook een ander soort fotoboek maken, maar een kookboek is natuurljik het aller aller leukste ;-)

 2. Elles Boin says

  Ik zou er een voor mijn schoonzus en zwager willen maken met de recepten van mijn overleden schoonmoeder erin, opgeschreven voor mijn schoonvader toen zij ziek werd. Beiden zijn binnen 3 maanden overleden en mijn schoonzus is net bevallen van een zoon. Dit wordt dus een erfstuk!

 3. Xandra says

  Wat een leuk idee! Ik zou er dan twee maken, voor elke dochter een. Voor later, als ze het huis uit gaan. We koken en bakken veel samen en de lekkerste recepten bewaren we in een map. Tja … en wie krijgt de map? Ik kan natuurlijk het een en ander onder de kopieermachine door gooien, maar dat wordt natuurlijk nooit zo mooi als een echte blurb ;-)
  Helaas zit ik niet op FB, dus daar kan ik je niet liken en volgen. Ik hoop dat,dat niet erg is. Wel heb ik getweet, kijk maar: https://twitter.com/Xandratweet/status/271322836927385600
  Groetjes en kokkerel ze!
  Xandra

  • Brenda says

   Leuk idee Xandra! Je reactie telt mee hoor, bedankt voor je tweet :-)

 4. Eerst Koken says

  Ik zou een kookboek maken met alle succesgerechten die mijn kinderen nu eten. Kunnen ze dat mooi over 25 jaar ofzo zelf gaan maken voor hun kinderen. :)

 5. Jorien says

  Sinds Brenda ( jah jij dus ) aan het kokkerellen bent geslagen, heb je mij een beetje meegenomen in je hobby! ik vind het erg leuk om gerechten te koken die jij op je website plaatst! ik heb zelf een mapje BrendaKookt op mijn bureaublad staan met mij favoriete recepten. Deze zou ik graag in een mooi kookboek willen hebben, zodat ik niet meer met laptop en al in de keuken hoef te staan :-)
  Liefs Jorien

 6. Judith says

  Het lijkt mij superleuk om m’n favourite recepten in een kookboekje te zetten! Een maand geleden is m’n computer gecrasht en ben ik m’n bestanden kwijtgeraakt… met zo’n ouderwets-papieren-kookboekje kan dat niet gebeuren!

 7. astrid says

  Dan zou ik graag voor Ilya, mijn dochter een kookboek willen maken met de receptjes die zij erg lekker vindt. Zodat zij hier later wat aan heeft. En ik spreek uit ervaring, ik heb ooit mijn moeder vergeten te vragen hoe zij haar bruine bonensoep maakte ….. en je begrijpt het al, tot nu toe nog niet haar recept gevonden. Maar goed,
  Sinds we een aantal gerechten van jou hebben gemaakt, vindt Ilya vispakketje lekker en zelfs de spitskool.

 8. Dominique says

  Ik zou het super vinden om een ‘persoonlijk’ kookboek te hebben met mijn favoriete recepten. Vaak staan er in kookboeken ook recepten die ik minder lekker vind. Nu zoek ik vaak recepten op internet en moet dan als ik kook 5x op en neer lopen van de keuken naar de pc. Voor mijn zoontjes is het later leuk (als ze het huis uit gaan) om de favoriete gerechten van mams nog eens na te kunnen maken.

 9. Annelieke says

  Als ik zou winnen dan zou ik een kookboek voor mijn moeder maken.
  Sinds een jaar woon ik niet meer thuis en ze zegt regelmatig dat ze mijn kookkunsten mist. Zelf koken word een beetje lastig, maar mijn eigen draai aan favoriete recepten kunnen in elk geval haar de waan geven dat ik nog steeds in de keuken sta.

 10. Es says

  Op de valreep!
  :)
  Maar eigenlijk ging ik even naar je project van ‘ABC’ kijken!
  Dus, dat ga ik nu doen!

 11. Joyce says

  Een eigen kookboek ga ik zeker een keer schrijven! Met eigen recepten en mooie foto’s. Om mensen inspireren en te laten zien dat koken helemaal niet zo lastig is en dat je er zelfs heel veel plezier aan kunt beleven!

 12. missFromage says

  Hallo Brenda,

  Voor wie ik dit kookboek zou maken, is snel beantwoord: mijn tweejarige zoon. Ben zo trots op hem dat hij zo smakelijk met de pot kan mee-eten, dat ik deze recepten voor hem wil bundelen. Kan hij later aan zijn eigen kleintjes voorschotelen.
  Natuurlijk krijgt hij wel eens vissticks met puree en worteltjes, maar het mannetje eet even goed mee van kip tikka masala, knoflookquiche, gnocchi met gorgonzola enzovoorts. Een echte foodie in de dop :)
  Hij vindt het ook erg leuk om de foto’s van de recepten die ik maak later op mijn blog terug te zien. Daarom kan ik me voorstellen hoe zo’n echt kookboek in de smaak zou vallen.

  Groetjes, Ursula
  (aka missFromage)