#HappyLunchtime! Nr. 9! XYZ!

Wrap ijsbergsla en zalm

Daar zijn we dan… aangekomen bij de XYZ!
#HappyLunchtime nummer 9!

De XYZ staan voor:

Wrap (Xrap), Ysbergsla en Zalm!

Een wrap als avondmaaltijd is denk ik bij velen bekend. Een wrap als hapje ook.
De wrap met roomkaas, zalm en ijsbergsla is een hapje dat op veel verjaardagen voorbij komt. En ik moet zeggen het blijft lekker. Ook na de 10e verjaardag.DSC_0404

Dus: waarom zou je dit lekkere hapje niet eten als lunch? Met een paar extra ingrediënten erbij is het een volwaardige lunch waar je de hele middag mee door kan!

Ik heb ontdekt dat zalm heel erg goed samengaat met honing-mosterdsaus. Dus dat mocht in deze lunchwrap zeker niet ontbreken!
Verder heb ik er tomaatjes, zilveruitjes, bieslook, roomkaas, ijsbergsla, kappertjes en pijnboompitjes aan toegevoegd.DSC_0417

Honing-mosterddressing/saus is in iedere supermarkt te koop. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Als je mosterd én honing in huis hebt is het zo gepiept, en nog eens super lekker omdat je zelf de smaak bepaald.
Meng ongeveer een zelfde hoeveelheid mosterd met honing, voeg een beetje olie toe. Voor een romige saus kun je yoghurt of mayonaise toevoegen. Proef of je de smaak goed vind. Voeg naar smaak extra honing, mosterd, olie, mayonaise of yoghurt toe.

Bij de zalm is het lekker een beetje dille aan je honing-mosterdsaus toe te voegen.

DSC_0470

Wrap, IJsbergsla en Zalm!

Ingrediënten voor 2 lunchwraps:

  • 2 wraps
  • gerookte zalm
  • (Cherry) tomaat
  • ijsbergsla
  • roomkaas
  • pijnboompitjes
  • kappertjes
  • bieslook
  • honing-mosterddressing (zie hierboven hoe je dit zelf maakt)
  • peper en zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes. Snijd de Cherry tomaatjes in kwarten, de zilveruitjes en kappertjes fijn.
Verwarm de wraps even kort in de magnetron, hierdoor kun je ze makkelijker oprollen.

Smeer op het midden van de wrap een strook roomkaas over de gehele breedte (zie foto). Beleg de strook roomkaas met zalm. Strooi hierover de tomaatjes, zilveruitjes, kappertjes en pijnboompitjes, peper, zout en bieslook. Verdeel een beetje honing-mosterddressing over de wrapvulling.
Verdeel tot slot ijsbergsla over de strook wrap-vulling.

Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen. Rol de wrap van beneden naar boven.
Snijd de wrap door midden.

En..

..enjoy your #HappyLunchtime!

 

 

Bekijk ook:

Pittige tomaten/paprika soep
It's a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!
Doperwtensoepje met yoghurt en munt

4 reacties

Geef een reactie