Kippasteitje van Donna Hay

Ik vertelde je maandag dat het kookboek Fast, Fresh and Simple van Donna Hay mijn favoriet is op dit moment.
Ik heb inmiddels meerdere recepten uit dit boek gekookt. En dit is er een van!

Iedere keer verbaast het me weer hoe simpel de recepten van Donna zijn, en hoe ontzettend goed het smaakt.
Zo ook deze kippasteitjes.

Ze zijn snel, vers en simpel om te maken.
En ook nog eens erg lekker!

Dit pasteitje heeft simpele ingrediënten, de smaken komen supergoed uit, en proef je echt terug in het pasteitje.

Het maken van de pasteitjes vond ik eigenlijk een ‘gepriek’. Ik was bang de mijn pasteitjes er niet zo mooi uit zouden zien.

Maar..

..ze kwamen juist ontzettend mooi uit de oven!

(dus: lukt het even niet, ga door want er is hoop!)

Het resultaat mag er zijn!

En de smaak is ook super!

Kortom: een snel, vers en simpel gerechtje. En erg lekker!

Kippasteitjes van Donna Hay

Ingrediënten voor 2 pasteitjes:

  • 300 gram kipfilet
  • bouillonblokje (kip)
  • 180 gram zure room
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 vellen bladerdeeg
  • zout
  • peper
  • ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plaats bakpapier op een bakplaat.

Kook de kip in kippenbouillon gaar. Snijd de kip in dobbelsteentjes.
Meng de kip met zure room, basilicum, citroenschil, mosterd, zout en peper.

Snijd 2 rechthoeken van 15×10 cm uit het bladerdeeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Schep de vulling midden op het deeg. Bestrijk de randen van het deeg met ei.
Snijd 2 rechthoeken van 18×12 cm uit het overige deeg en leg ze over de vulling. Druk de randen voorzichtig maar goed aan.

Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei.

Bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Bron: Fast, Fresh, Simple van Donna Hay (2010)

Bekijk ook:

Cranberry Courgettes
Wraps Geitenkaas met zongedroogde tomaat
Courgetti met garnalen

6 reacties

Geef een reactie