Kippasteitje van Donna Hay

Ik vertelde je maandag dat het kookboek Fast, Fresh and Simple van Donna Hay mijn favoriet is op dit moment.
Ik heb inmiddels meerdere recepten uit dit boek gekookt. En dit is er een van!

Iedere keer verbaast het me weer hoe simpel de recepten van Donna zijn, en hoe ontzettend goed het smaakt.
Zo ook deze kippasteitjes.

Ze zijn snel, vers en simpel om te maken.
En ook nog eens erg lekker!

Dit pasteitje heeft simpele ingrediënten, de smaken komen supergoed uit, en proef je echt terug in het pasteitje.

Het maken van de pasteitjes vond ik eigenlijk een ‘gepriek’. Ik was bang de mijn pasteitjes er niet zo mooi uit zouden zien.

Maar..

..ze kwamen juist ontzettend mooi uit de oven!

(dus: lukt het even niet, ga door want er is hoop!)

Het resultaat mag er zijn!

En de smaak is ook super!

Kortom: een snel, vers en simpel gerechtje. En erg lekker!

Kippasteitjes van Donna Hay

Ingrediënten voor 2 pasteitjes:

  • 300 gram kipfilet
  • bouillonblokje (kip)
  • 180 gram zure room
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 vellen bladerdeeg
  • zout
  • peper
  • ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plaats bakpapier op een bakplaat.

Kook de kip in kippenbouillon gaar. Snijd de kip in dobbelsteentjes.
Meng de kip met zure room, basilicum, citroenschil, mosterd, zout en peper.

Snijd 2 rechthoeken van 15×10 cm uit het bladerdeeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Schep de vulling midden op het deeg. Bestrijk de randen van het deeg met ei.
Snijd 2 rechthoeken van 18×12 cm uit het overige deeg en leg ze over de vulling. Druk de randen voorzichtig maar goed aan.

Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei.

Bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Bron: Fast, Fresh, Simple van Donna Hay (2010)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

REACTIES

  1. sabrina says

    Leuk, lkker en makkelijk. Wat zou je er bij serveren om er een maaltijd van te maken?

    • Brenda says

      Hoi Sabrina, wij hebben er een simpele salade bij gegeten.
      (ijsbergsla, tomaat, gekookt eitje, pijnboompitjes, zilveruitjes, peper, zout en dressing)

  2. Ilse ten Have says

    Dat ziet er best lekker uit! Gaan we hier een keer maken. =)

  3. Anja says

    Zojuist de pasteitjes gemaakt, heerlijk. Van de hoeveelheid ingredienten kon ik 4 pasteitjes maken. Dit gegeten met de aardappeltjes uit de oven, ook zalig en sla erbij een heerlijke maaltijd en voor herhaling vatbaar.

  4. Tessa says

    Ja die heb ik ook eens gemaakt. Heerlijk inderdaad!! :)

  5. Caro says

    wat een leuke site ! :D heb m op mijn favorieten en ga binnenkort wat proberen te maken!
    kan ik dit ook maken met citroensap uit een flesje ipv citroenschil?