#HappyLunchtime! Nr. 8 VWX!

Jaaa het is weer vrijdag! Tijd voor een #HappyLunchtime!
Geniet van deze, want het is alweer de een na laatste!!

We zijn beland bij de VWX!
En wat gaan we daarmee doen?
Snacken!!

Op vrijdag mag ik meestal iets extra’s van mezelf bij de lunch op het werk.

Een uitgebreid broodje gezond. Lekker.
Maar soms heb ik gewoon trek in iets vettigs.
In fastfood. In een snackkie!

Dat gaan we vandaag doen!

De VWX staan namelijk voor:

Visburger, Wasabimayo en X… (rucola en tomaat)!!

En.. die visburger met wasabimayo? Die maken we zelf!

Let’s Go!

Eventueel kunnen we de hamburgerbroodjes ook zelf maken. Maar ik heb ze gekocht.
Mijn excuus was dat het anders geen fastfood meer is. Het moest snel klaar zijn, vond ik.
Dan is het snacken namelijk nóg lekkerder! (En ik had niet zoveel tijd)

En lekker.. dat is deze Visburger met Wasabimayo zeker!
Ik hou nooit zo van de visburgers uit de diepvries. Heb het idee dat je dan niet echt vis eet.
Als je deze zelfgemaakte burger hebt gegeten wil je nooit meer anders.

Gewoon zelf maken dus visburgers!

Lekker als lunch in het weekend. Of door de week als je tijd hebt.
Maar ook lekker op de zondagavond. Op de bank.

En het is ook gezond. En snel. En voedsel.

Healty Fast Food dus!

Dus haal snel de boodschappen voor deze visburger in huis, en ga aan de slag!

 Visburger met wasabimayonaise!

Ingrediënten voor 2 burgers:

  • 2 zalmfilets (graatloos, zonder huid, ontdooid of vers)
  • schil van een halve limoen (of van een halve citroen (citroensap kan ook!!!))
  • 2 lenteuitjes
  • theelepel mosterd
  • 4 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • verse bieslook
  • hamburgerbroodje
  • rucola
  • tomaat

Voor de wasabimayonaise:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel wasabipasta

Bereiding:

Snijd de zalm en lenteui fijn. (dit kan heel goed met een keukenmachine) Rasp de halve limoen.
Meng de zalm met lenteui, bieslook, limoenrasp, mosterd, peper, zout en paneermeel.

Kneed dit goed door elkaar. (als je het niet fijn vind om rouwe zalm aan je handen te hebben kun je je hand in een plasticzakje stoppen) Gebruik extra paneermeel als je het mengsel te nat vind. (heb ik gedaan)

Maak twee mooie burgers, laat deze afgedekt een half uurtje opstijven in de koelkast.

Grill de broodjes even in de oven of een koekenpan.

Verwarm olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmburgers om en om. Ongeveer 3 minuten aan iedere kant.

Bereid de wasabimayo: meng wasabipasta met 2 eetlepels mayonaise. Proef of dit de juiste smaak voor jou is. Zelf heb ik er iets een klein beetje extra wasabipasta aan toegevoegd.

Serveer je visburger met wasabimayo, rucola en tomaat.

Geniet van je healthy fast food!

Bron: Bij Photo-copy en UitPaulinesKeuken deed ik inspiratie op voor deze heerlijke visburger

Bekijk ook:

Lekker dippen in de Kwakkemole!
Beenham op een bedje van zuurkool
Broodtaart met zalm en komkommer

2 reacties

  • astrid zegt:

    ha die Brenda,

    Deze ga ik zekerrrrrrrrrrrrr uitproberen, ben gek op zalm dus dat gaat wel lukken. Op de donderdagavond zal deze burger ook zeker smaken of op de makkelijke maandag.
    Vanavond gaan we lekker aan de spitskool uit de oven, hmmmmmm

    fijn weekend en tot gauw

    • Brenda zegt:

      Hi Astrid, zeker doen, goed idee op de makkelijke maandag.
      Geniet van de spitskool uit de oven. Wij gaan voor de mie met spinazie, tomaatjes en zalm. Fijn weekend! Groetjes

Geef een reactie