Pindakaas & Jam Koeken

Wist je al dat ik gek ben op pindakaas?

Als ik in een recept pindakaas als ingrediënt tegenkom bewaar ik het recept ALTIJD.
Ook al weet ik bij sommige recepten dat ik het waarschijnlijk nooit ga maken.

Toen ik deze Pindakaas & Jam koeken tegenkwam heb ik het recept dus ook direct opgeslagen. Dit is inmiddels 5 maanden geleden.

Ik ben heel erg blij dat ik dit recept uiteindelijk ook heb gemaakt. Want deze zijn echt super lekker!

Ik durf te zeggen dat dit het lekkerste bak-gerecht is dat op mijn blog te vinden is.

Kom, laten we beginnen!


Het is niet moeilijk om te maken, het duurt niet lang en je hebt er ook niet zoveel bij nodig.

Wat wil je nog meer? (Ohja én het is ook nog eens heel erg lekker!!)


De suiker, boter, bloem, vanille essence, ei en pindakaas gaan door elkaar… dit is het deeg.


Dit recept past precies in een rechthoekige bakvorm van 31×23 cm.

2/3 van het deeg verdeel je over een bakvorm. Hierover smeer je de jam.


Bij het 1/3 deeg dat over is voeg je pinda’s. Dit meng je door elkaar en verkruimel je boven de jamlaag.


De “koek” gaat 30 minuten in de oven, daarna laat je hem even afkoelen zodat de jam stevig kan worden.

En dan val je aan.

Heerlijk!

Pindakaas & Jam koeken

Ingrediënten:

  • 114 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 groot ei
  • 250 gram pindakaas
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 225 gram jam (ik nam aardbeien)
  • 75 gram gezouten pinda’s

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bekleed hem eventueel met bakpapier.
(dit recept past precies is mijn rechthoekige bakvorm van 31×23 cm)

Meng de boter en suiker door elkaar met de mixer. Voeg vanille, het ei en de pindakaas toe en mix dit tot het goed gemengd is. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en mix dit op een lage stand door elkaar. Tot het net mooi gemengd is.

Spreid 2/3 van het deeg in de bakvorm, druk dit goed aan. Verdeel de jam hierover.
Mix de gezouten pinda’s met het overgebleven 1/3 deeg. Verkruimel dit deeg over de jamlaag.

Bak de koek 30 minuten in de oven. Laat het 20 minuten afkoelen voor je het aansnijd zodat de jam op kan stijven.

Bron: Jenny Steffens

Bekijk ook:

Gebakken eitje, anders..
Aardbeien Verrine
Salade zo klaar

15 reacties

Geef een reactie