Pompoensoep – basisrecept

Ik hou van soep. Vooral in de herfst/winter en dan het liefst op zondagmiddag.
De laatste tijd probeer ik steeds meer verschillende soepen uit. En pompoensoep ontbrak nog.
Dat had ik nog nooit gegeten, en daar moest verandering in komen!

Op de Halloweenfair in Onderdijk heb ik twee Uckiki-Kuri pompoenen gekocht.
Een voor de pompoentaartjes en een voor deze soep.

Ik heb het recept van de ‘pompoenboer’ gebruikt. Dit is een basisrecept.
Het is een vrij simpel recept. Naast de pompoen gebruik je ui, bouillonblokje, peper, zout, nootmuskaat en eventueel knoflook.

Je kunt zelf andere extra’s toevoegen. Ik heb het deze keer bij de knoflook gehouden.

Voor deze soep is het niet nodig de pompoen te schillen. Wel verwijder je de pitten en vezels die in het midden van de pompoen zitten.

Ik vond het een lekkere soep. Maar ik denk dat het nog lekkerder kan met extra ingrediënten. De tweede dag dat we deze pompoensoep aten hebben we er  een beetje kerrie aan toegevoegd.

Pompoensoep – Basisrecept

Ingrediënten:

  • 1 pompoen (ik nam Buckskin-Kuri)
  • 2 grote uien
  • 3 tenen verse knoflook
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • bouillonpoeder of blokje
  • vers gesneden bieslook
  • room (bijvoorbeeld crème fraîche)

Bereiding:

Was de pompoen, verwijder de steel en snijd de pompoen door midden. Verwijder de pitten en vezels met een lepel. Het is niet nodig de pompoen te schillen. Snijd de pompoen in kleine stukjes.
Snijd de ui fijn, fruit dit samen met de geperste knoflook even aan.

Voeg de pompoen toe als de ui glazig ziet. Kook dit samen met 2 liter water , peper, zout en nootmuskaas in 20 minuten gaar.

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Kook de soep nog even door met bouillonpoeder naar smaak. (ik heb een bouillonblokje toegevoegd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

REACTIES

  1. Nienke says

    Een flinke lepel pindakaas erdoor is ook erg lekker, of naast de kerrie ook wat gember, of een handje cantarellen erdoor..

    Pompoensoep is zo heerlijk! Geroosterde pompoen is ook superlekker.. Ik vind je Uckiki kuri pompoenen op de foto heel mooi!

    • Brenda says

      Leuk dat je langskomt Nienke :-)
      Ik ben GEK op pindakaas, dus dat moet geprobeerd worden de volgende keer!
      Ik denk dat ik geroosterde pompoen lekkerder vind. De bladerdeegtaartjes met geroosterde pompoen waren heerlijk!

      De gekleurde pompoenen op de foto zijn geen Uckiki Kuri pompoenen hoor, alleen de pompoen op de foto van het snijden is de Uckiki Kuri.
      De pompoenen naast de soep zijn voor de sier (voor de show ;-))

  2. Franka says

    Ik vind pompoensoep ook heerlijk, zeker rond deze tijd van het jaar!

    Mijn variant maakt ik door alle groentes te roosteren in de oven en het vervolgens te pureren, zeker een aanrader!

    Ingredienten:
    Voor in de oven, roosteren tot ze zacht zijn; Pompoen, Wortel, Uit en knoflook
    Daarna nog toe te voegen, zout, peper & kippenbouillonblokjes naar smaak! Ook lekker is wat cayennepeper erbij voor een klein beetje pit want het is toch een vrij zoete soep.