#HappyLuchtime! Nr. 7 STU!

 

STU… daar is ie dan! Dit broodje heb ik een hele tijd geleden eens bewaard.
Ik wist dat ik het eens zou maken. Maar ik wist niet wanneer.

Tot ik er achter kwam dat in dit broodje de S, T en U worden gebruikt.
Toevallig een combinatie die ik kon gebruiken voor de #HappyLunchtime reeks!

Ideale combi dus. Het moest zo zijn.
En gelukkig is het ook zo.

Nu ik het broodje gegeten heb, heb ik spijt.
Spijt dat ik dit broodje niet veel eerder heb gegeten.

Dit is echt super lekker!!

De STU zijn in dit geval gekoppeld aan:

Suiker (of Sandwich), Tijm en Ui!

Uiensoep op een broodje. Oftewel een Uiensoep Sandwich!
Super lekker.

Maar dat had ik al gezegd geloof ik.
We gaan aan de slag!

De ingrediƫnten zijn eenvoudig. Zelf hoefde ik voor dit broodje niet eens boodschappen te doen.
Alles was in huis.

Uien, kaas, tijm, suiker, peper en zout. En geraspte kaas. En bouillon.
En brood.

Je bakt de ui aan. De ui wordt heerlijk zacht. En lekker. En mooi bruin. En de bouillon wordt lekker opgenomen. Hierdoor wordt het nog zachter. En nog lekkerder.

Het recept zegt dat je 2 uien nodig hebt. Ik had al een vermoeden dat ik dit lekker zou gaan vinden. Daarom heb ik meteen drie uien genomen.
En het was lekker.

In plaats van bouillon kun je ook water, wijn of bier gebruiken. Ik heb voor bouillon gekozen omdat ik dacht dat het lekker zou zijn om wat zout toe te voegen. Maar dit proefde ik niet terug.
Water zou ook kunnen. Of bier en wijn.
Lekker. Dat wordt deze sandwich sowieso.

De sandwich bak je nog even aan in de koekenpan zodat de geraspte kaas ook nog lekker gaat smelter en het broodje een beetje knapperig wordt. Net als het gegratineerde stokbroodje dat in de uiensoep zit.

Lekker dus.

Het is een heerlijk zoet broodje. En niet moeilijk.
En lekker warm. Lekker op een herfstdag. Maar ook in de winter.
En ik denk dat ik dit ook in de zomer graag zou eten.
Desnoods op het strand.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Hij is lekker.

Maak deze sandwich dus ook.
Doe het!

Uiensoep Sandwich

Ingrediƫnten voor 2 sandwiches

  • 2 uien (ik heb er drie genomen)
  • boter
  • olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout uit de molen
  • 1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
  • klein schepje suiker
  • 75 ml bouillon
  • geraspte kaas
  • 2 boterhammen

Bereiding:

Snijd de ui in niet te grove halve ringen. Plaats een hapjes of stoofpan op het vuur (ik ging voor de stoofpan), verwarm olijfolie en boter in de pan.

Als de boter gesmolten is voeg je de ui in een keer toe. Bak dit 4 minuten op matig vuur aan.
Voeg hierna de tijm, suiker, peper en zout toe en meng dit door de uien.

Plaats een deksel op de pan en laat dit 4 minuten koken. Als de ui te snel bruin wordt zet het vuur dan lager (bij mij had het langer dan 4 minuten nodig voordat de ui mooi bruin zag).
Roer de ui zo nu en dan door. De ui is klaar als ze mooi bruin zien, zacht zijn en op een soort jam lijken.

Als de ui helemaal bruin ziet en erg zacht is voeg je 75 ml bouillon toe. Roer met een houten lepel om de restjes van de bodem te krijgen. Verwarm de bouillon ongeveer 30 seconden zodat het opgenomen wordt door de ui en deels verdampt.

Haal de pan van het vuur.

Smeer een kant van het brood in met boter. (dit wordt de onder en/of bovenkant van je sandwich) snijd het brood door. Verdeel op de onbeboterde kant geraspte kaas, daarop het gebakken ui-mengsel, daarop geraspte kaas en daarop het tweede broodje met de beboterde kant naar boven.

Bak de sandwich even in een koekenpan zodat het broodje mooi bruin wordt en de kaas smelt.
Draai de sandwich voorzichtig om.

Geniet…!

Bron: joythebaker

 

 

Bekijk ook:

Lekker dippen in de Kwakkemole!
"Thank-you-bags"
Eierpotjes

6 reacties

Geef een reactie