Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Blueberry Muffins a la Starbucks

De lekkerst blueberry muffins van Starbucks. En die maak je nu thuis! Super lekkere zachte muffins met krokante topping!

15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Blueberry Muffins a la Starbucks

Ik deel vandaag een super lekker bakrecept: bleuberry muffins. Dit zijn de aller lekkerste blueberry muffins. Die koop je bij Starbucks, en nu bak je ze ook thuis!

Ik drink (en lust) geen koffie, maar toch kom ik zo nu en dan bij de Starbucks.  Ik ben namelijk gek op muffins. En ik moest er per se eentje van Starbucks hebben. Er stond een lange rij, eigenlijk te lang om mijn trein te kunnen halen. Maar ik ben toch achteraan gesloten.
De mensen om me heen  keken een beetje raar op dat ik geen koffie nam. Alleen een muffin en een niet verse smoothie. Met de muffin ben ik naar het perron gesprint, ik kon nog net in de trein jumpen.

In de trein genoot ik van de blueberry muffin (niet de skinny variant). HEERLIJK!

Afgelopen week zag ik blueberry’s liggen in de supermarkt. Deze blueberry’s  vroegen erom verwerkt te worden in muffins. Nou vooruit, ik nam ze mee en ging aan de slag.

Blueberry muffins van Starbucks

Op internet ben ik opzoek gegaan naar de blueberry muffins van Starbucks.
Ik kwam bij dit recept uit. Een copy-cat van de Starbucks versie.

Behalve de blueberry’s heb ik alle ingrediënten standaard  in huis. Geen moeilijk gedoe dus.
We kunnen meteen aan de slag!

Het is super simpel. Je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig. Alleen een oven om de muffins te bakken

Nadat de ingrediënten voor het muffinbeslag en de topping gemixt zijn (gewoon doorgeroerd) gaat het beslag in de muffinvormpjes. Met een ijslepel gaat dit erg makkelijk. 1 bol ijs per muffinvorm.

Daarna sprenkel je de topping over het beslag.
De muffins zijn klaar voor de oven!

Blueberry muffins van Starbucks

Het is ontzettend verleidelijk om de blueberry muffins meteen te proeven nadat ze uit de oven komen. Maar geloof me ze zijn nóg veel lekkerder als ze zijn afgekoeld.

Deze muffins zijn nóg lekkerder dan die van Starbucks! Lekker zoet. Dus sprint naar de supermarkt of groenteboer opzoek naar blueberry’s, en ga aan de slag!

Ze zijn op voor je het weet!

Blueberry muffins van Starbucks

Bron: Crustabakes


Blueberry muffins van Starbucks

Ingrediënten

stuks

Voor de topping:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze blueberry muffins a la starbucks

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel  in een bakblik.

2
Stap 2

Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer de blauwe bessen er ook kort doorheen.

Voor de topping

1
Stap 1

Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel.  Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt.

2
Stap 2

Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Sprenkel de topping over het beslag.

3
Stap 3

Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden. 

4
Stap 4

Laat de muffins hierna afkoelen op een rooster.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

93 reacties

Hasna

Hey Brenda, Ze zijn echt super lekker! Heb ze gisteren gemaakt en vandaag zelf eentje bij mijn ontbijt genomen. Echt Delish! Thanks for sharing

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen Hasna, en wat een heerlijk ontbijt!

Sylvia
4/5 sterren

Hoi Brenda en mede hobby bakkers, Ze staan weer in de oven! Ik weet niet meer hoe vaak ik ze heb gemaakt maar ze blijven super lekker. Tip voor iedereen: 210 gram zelfrijzend bakmeel 60 ml zonnebloemolie 100 tot 120 ml/g melk De oven boven/onderwarmte en 20 graden hoger de eerste 5 tot 8 min Theelepel baking soda Heb bij de topping de helft minder suiker gedaan. Ik ben niet zo van heel zoet, maar dat is persoonlijk. Ze gaan omhoog als gehaktballen!! Bij mij in de familie zijn ze een hit. Er wordt altijd gevraagd Sylvia maak jij die lekkere muffins weer

Laat een bericht achter

Amber

Hoi Sylvia, Ik ga jouw versie de volgende keer proberen! Doe je de baking soda in plaats van het bakpoeder of er gewoon nog bij?

Marilou

Hoort het beslag zo dik te zijn? Kwam er met de garde nauwelijks doorheen dus heb extra melk gebruikt, ze staan nu in de oven

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Het beslag is inderdaad vrij dik, dat klopt. Maar ik hoop dat ze met extra melk ook erg lekker zijn geworden. Je kunt eventueel ook een extra eitje toevoegen.

Nicoline

Hoi Brenda. Klopt het dat er 1 zakje (15/16gr) bakpoeder ingaat? Omdat ik in oudere comments lees dat het recept voorheen 10ml bakpoeder bevatte, en dat is minder als 15gr (ca 8-10gr).

Laat een bericht achter

Linda

Ik heb ze nu 10 minuten in de oven zitten met een zakje bakpoeder van 15 gram. Ik twijfelde ook al of het niet teveel was. Ze zien er een beetje ontploft uit. Niet zo als op het plaatje. Ik denk dus dat minder bakpoeder beter geweest was...

Milou

De smaak was echt heel lekker maar ze waren heel olie-achtig. Het hele vormpje was doordrenkt van de olie, maar de muffin wel lekker luchtig. Heb je tips of een idee waar dit door kan komen?

Laat een bericht achter

Elja

Oeh deze zijn er heel lekker! Net gemaakt en heerlijk van gesmuld. Ze zijn ook lekker makkelijk te maken.

Laat een bericht achter

Zonne

Erg lekker! Ik heb ze ook met appel gemaakt en dan zijn ze echt verrukkelijk! Al een paar keer gemaakt en ik ben erachter gekomen dat ze beter rijzen als je er zelfrijzend bakmeel in doet.

Laat een bericht achter

Esther

Hoeveel zelfrijzend bakmeel gebruik je dan als ik vragen mag?

Damelsa

Hoi hoi. De bakpoeder en kaneel, klopt het dat dit in ML's aangeven staat? Of dient dit gram te zijn?

Laat een bericht achter

iemand

ik wil deze muffins graag gaan maken maar kan je het ook zonder topping doen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan, is geen probleem. De topping is wel iets zoeter dan de binnenkant, maar hij blijft lekker.

Zonne

SUPER lekker! bedankt voor dit lekkere recept.

Laat een bericht achter

Jessica

Hoi hoi, Ziet er heerlijk uit. Vraagje kan je deze ook invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat is geen probleem.

Tim

Hartstikke bedankt voor het recept! Ze zijn niet zo bol als uit de fabriek, maar dat doet niet af aan de smaak! Ik heb ze rustique genoemd bij het presenteren en iedereen nam het aan.

Laat een bericht achter

Moon
4/5 sterren

Mmmmmm ze zijn erg lekker, maar in het midden hebben ze een gat en zijn ze hol. Ik weet niet of dit door kruimel laag komt. Maar we proberen het nog een keer want ze smaken super lekker.

Corrien

Vanmiddag gebakken met karnemelk ipv melk en extra baking soda (1/2 theel) en ze waren heerlijk! Een dochter houdt niet van bosbessenbaksels, maar vond deze heerlijk! Voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Margreet

Beste Brenda, Deze muffins heb ik nu een paar keer gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Ik heb nog wel een vraag. In je recept staat 10 ml bakpoeder. Is de hoeveelheid inderdaad in ml of moet dit gr. zijn?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het is inderdaad 10 ml, dit meet ik af in een maatlepeltje

Edith

Heel heel lekker, gisteren gemaakt, precies zo gedaan als in je recept. We hebben genoten. De knapperige kruimellaag is zo'n oppepper voor een saaie muffin. In mijn oven in 20 minuten klaar.

Laat een bericht achter

Ang9lo

Leuk! Ik heb ze nagemaakt, ze zitten nu in de oven. Ben benieuwd naar het resultaat.

Laat een bericht achter

Rachelle

Ik heb deze zojuist gemaakt en geloof me, ze waren enorm lekker ! Heb ook nog een beetje kaneel door het beslag gedaan en dat was ook geen misser Heel erg bedankt voor dit recept ! Meestal vind je recepten op internet wat helemaal niet klopt waardoor het helemaal mislukt maar dat was met deze recept helemaal niet het geval. Mijn complimenten !!

Laat een bericht achter

Loes

Ze zijn super lekker. Recept aangehouden en niet gerezen maar dat gaat niet ten kosten van de smaak. Heerlijk. Er staan zoveel tips om ze toch te laten rijzen, dat ik niet wist welke nu te gebruiken. Misschien kan het recept aangepast worden?

Laat een bericht achter

Marianne

Heerlijke muffins! Ook heerlijk met frambozen / zomerfruit!

Laat een bericht achter

Manon

Hi Brenda, Ik ben nav dit recept de keuken ingedoken, deze muffins smaakte vanmiddag heerlijk bij de high tea. Ik heb alleen het recept aangepast, omdat ik melkallergie heb. De melk heb ik daarom vervangen door amandelmelk. Dat ging prima! :) Top recept, groeten Manon

Laat een bericht achter

Leanne

Hoi, Ik heb ze nu 2x gemaakt, ze waren erg lekker!! Alleen erg olie achtig, de vormpjes waren helemaal doordrenkt.. doe ik iets fout of heb je tips om dit te voorkomen? Groetjes leanne

Els

lekker heb ze gmaakt!

Laat een bericht achter

Lotjebe

Super lekker mijn nieuwe lievelings recept dit is al de 4e keer dat ik slze maak. ze zitten nu in de oven zo lekker smullen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen

Elisa

Ik heb deze muffins gemaakt voor de kraamvisite. Ik had er meteen 30 gemaakt en ingevroren. Als er visite was even 10 minuten in de oven en je hebt weer heerlijk verse muffins! Top recept!!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een goed idee Elisa. Ik was ook van plan kraampjes in te vriezen, maar uiteindelijk was dat me net niet gelukt voor de kleine zich aandiende ;) Geniet van je moppie

Lynn

Net het receptje geprobeerd en ziet er heerlijk uit! Heb walnotenolie gebruikt en magere yoghurt (120ml) ipv melk en een zakje backing poeder van Dr. Oetker, gewoon omdat ik die in huis had .. Bij het begin van het bakken zag het er veelbelovend uit dat ze zouden rijzen .. maar helaas bij het einde toch weer naar beneden .. De smaak is wel héérlijk! .. Mocht iemand ze toch nog gerezen krijgen? Laat maar weten aub!

Laat een bericht achter

Marjan

Gisteren zocht ik een recept voor blueberry muffins en vond ik dit recept. Super makkelijk en echt heel lekker! De topping mag van mij wel iets minder zoet, maar da's persoonlijk. Bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter

Lianne

Wat een heerlijk recept! Ik zocht een traktatie voor op het werk en kwam op dit recept uit. Altijd een gok om iets uit te delen wat ik nooit eerder gemaakt heb maar ze smaken heerlijk! Wel een theelepel baking soda extra toegevoegd en ipv melk karnemelk gebruikt. Dit ging ook prima. Volgende keer ga ik een aantal ingrediënten vervangen voor een iets meer gezondere versie, ik zag al wat tips van anderen staan.

Laat een bericht achter

Natasja

Wauw, wauw, wauw! Goed gelukt en ze zijn super lekker!!! Ik had een bakje bessen gekocht maar wist niet wat ik mee kon. Na wat zoeken kwam ik dit recept tegen. Echt een groot suc6. Bedankt!!!!!

Laat een bericht achter

Julia

Hoi Brenda, kan je ze ook maken zonder olie? Gr.

Isabel

Ze zijn echt heerlijk! Alleen de meervoudsvorm van bosbessen in het Engels is blueberries, niet blueberry's, het laatste woord is namelijk een Engels woord met een Nederlandse grammaticaregel. Sorry voor het verbeteren, maar ik vond dat u dit moest weten.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip!

Wil

Het zout aub aanpassen! Ik kon alles weggooien.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vreemd dat deze fout nu pas opvalt. Vervelend dat het bij jou dus mis is gegaan Wil. Ik heb het aangepast, ml moest mg zijn. Maar heb het aangepast in een snuf zout. Dat is in dit geval voldoende.

anja

Hoi Brenda. De muffins waren verrukkelijk! Ik heb het recept iets aangepast en heb speltmeel gebruikt. En ipv suiker ahornsiroop. En voor de topping palmsuiker. Ze zijn prachtig gerezen. Het waren net grote gehaktballen die in de oven lagen:) Bedankt voor het recept

Laat een bericht achter

miranda

om mijn muffins meer te laten rijzen doe ik meestal de eerste 5 of 7 min. de muffins ongeveer 20-25 graden hoger dan aangegeven bakken, daarna weer de normale temperatuur. Dan hebben ze bij mij echt hoge bovenkanten/toppen. Heb ik ooit ergens gelezen, geprobeerd en nu doe ik niet anders meer.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip, ik ga het eens proberen :)

stefanie de Graaff

Hoi! Ik heb dit recept een op een vervangen qua ingrediënten met speltmeel, oerzoet en kokosbloesemsuiker. Ik heb echt nog nooit zoveel complimenten gehad over baksels en heb het recept al meerdere keren gedeeld! Dus bedankt voor dit recept en zeker een aanrader dus om deze ` wat gezonder` te maken ;-)!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je zelf met het recept aan de slag bent gegaan Stefanie. En fijn dat het al meerdere keren een succes is geweest :)

RB

GEWELDIG!!! had net zaterdag een bakje blauwe bessen gekocht ! Zal het vanmiddag eens uitproberen :)

Laat een bericht achter

Hans

Helaas van de afmeting van zout. Ik had de reacties niet gelezen en dus te veel zout toegevoegd. Mvg Hans

Laat een bericht achter

Nelise

Wat een heerlijke luchtige muffins! Heb 100ml ml. melk en 1 theelepel baking soda gebruikt. Ga ze zeker vaker maken.

Laat een bericht achter

D. daphne

de mijne staan nu in de oven. hmm het ruikt superlekker naar kaneel! geweldig recept.. straks even proeven of ze ook echt zó lekker zijn.. heb wel de suiker formaten min een kwart gedaan. was me iets teveel!

Laat een bericht achter

sarah

Ik wil deze muffins graag van je proberen alleen kan ik ook dirpvries bosbessen gebruiken? Zoja moeten ze dan ontdooid zijn of gewoon direct gebruiken

Laat een bericht achter

Vanessa

Hoi Sarah. Deze vraag is al eerder beantwoord. Hierin adviseerd Brenda de diepvries bosbessen eerst te laten ontdooien. Succes!

Mariëtte

Hoi Brenda, Allereerst complimenten voor je site! Superleuke recepten. De nachoschotel is bij ons een groot succes en ook de risotto funghi is met gejuich ontvangen. Nu ben ik niet zo'n ster in bakken dus ik heb dit muffinrecept geprobeerd omdat het er tamelijk gemakkelijk uitzag. Ik heb Backin gebruikt zoals hierboven geadviseerd, de muffins rezen hun vormpjes uit. Met als gevolg dat de muffins er vormeloos, lees niet, uitzagen maar wel heerlijk smaakten! Dus zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je leuke recepten en ga vooral zo door!

Laat een bericht achter

Figen

Hoi, Ik denk dat ze niet omhoog gaan, doordat je niet 10ml bakpoeder erin moet gooien maar "backing powder". Die kun je trouwens gewoon vinden in alle toko's of in de supermarkt van Dr. Oetker genaamd "Backin". Ga het recept morgen proberen :)

Laat een bericht achter

Hannah

Ik heb ze gemaakt met een combi van blauwe bessen en frambozen en ze zijn echt heel erg lekker! Mama:" ik heb nog nooit zulke lekkere muffins geproefd!" Rn ze was echt onder de indruk toen ik vertelde dat het niet uit een pakje kwam :)

Laat een bericht achter

Ela

Kan ik ook bevroren bosbessen gebruiken of moet ik ze dan eerst ontdooien?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ze het beste even laten ontdooien

froukje

deze muffins zijn echt super lekker. je moet ook echt een keer proeven.

Laat een bericht achter

Claudia

Goedemiddag ik heb gisteravond ook deze muffins gemaakt. En hoewel ik, naar mijn idee, het recept heb gevolgd,gingen er 2 dingen fout. Mijn muffins bleven zo plat als een dubbeltje (meer dan op de foto) en het meest vervelende: alle bessen waren onderin het muffinvormpje gezakt ipv mooi door de muffin heen. Dus je kreeg eerst muffin en dan onderin een drab van bessen. Wat heb ik fout gedaan... help!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

HI claudia, ik denk niet dat je iets fout hebt gedaan. Maar ik denk dat jouw bessen niet goed in het beslag bleven plakken. Om dit een volgende keer te voorkomen kun je de bessen even met een beetje bloem mengen. Door het laagje van bloem om de bessen zakken ze niet naar de bodem.

Marieke

Ik had vanavond zin in wat lekkers en moest van oude bosbessen af. Ze staan nu in de oven en het ruikt heerlijk. Heb wel iets meer melk toegevoegd, vond het beslag te droog. En ik lees nu pas de reacties, anders had ik nog een theelepel bakingsoda in huis. Ik heb wel 12 vormpjes gevuld. Nog 10 minuutjes en ze kunnen uit de oven. En dan wat afkoelen. Mjammie Dank voor het delen van het recept. Marieke

Laat een bericht achter

Lynn

O my god. Ik wilde vandaag voor mijn verjaardag blueberry muffins maken en zocht er op internet naar. Toen belandde ik hier en was er meteen van overtuigd dat ik dit recept moest maken, aangezien ze echt op de Starbucks muffins lijken. Nou, je hebt gelijk want dit zijn echt de lekkerste muffins die ik OOIT geproefd heb en helemaal ZELF gemaakt heb (zonder die kant en klare mixjes van Dr. Oetker). Echt super bedankt voor dit recept en ik ga zeker vaker recepten van je gebruiken! Voor andere lezers: maak niet dezelfde fout als ik. Doe zeker papieren muffincupjes in de bakvorm, anders krijg je ze er na het bakken niet meer uit...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een enthousiaste reactie Lynn, leuk! Geniet van je overheerlijke blueberry muffins :)

Albertine

Vanochtend gemaakt met zelf geplukte bosbessen. Ze waren heerlijk! Dat krokante laagje doet het hem helemaal. Dank voor dit recept.

Laat een bericht achter

Maxime

Aangezien het weer bosbessen tijd is denk ik dat ik dit recept aankomende week uit ga proberen :) Ik heb er nu al zin in om ze te maken!

Laat een bericht achter

roos

Woooow wat is dit een lekker en goed recept! Ook super leuk met die foto' en overzichtelijk echt een 10!

Laat een bericht achter

Palestijntje

Dit is een super recept! Bedankt! Ik heb meer melk en bakpoeder toegevoegd en ze vlogen de lucht in. Verder, heb ik ook cranberry's erbij gedaan. Heerlijke grote zoete mufins.

Laat een bericht achter

Karianne

Hoeveel meer melk en bakpoeder heb je toegevoegd? Zou ze graag willen maken alleen vind de maatstaven lastig

Brenda Kookt

Wat een goed idee! Lijkt me heerlijk!

Sonja

Hoe meet je 83 ml melk af?? Is daar een handigheidje voor? Ze zien er wel lekker uit!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

83 ml melk is 1/3 cup melk. Als je geen cups hebt kun je dit ook afwegen. 83 ml is 83 gram melk.

Laura

Een paar dagen geleden de muffins gemaakt voor de gasten op mijn verjaardag. Vond ze zelf heerlijk en heb ook veel complimenten erover gekregen. Dus bedankt voor het recept :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

You're welcome :)

An wouters

Hallo, Om de muffins beter te laten rijzen kan je best natriumbicarbonaat toevoegen, Met 1 of 1 1/2 theelepel moet dat zeker lukken! Ipv de melk vroeg ik volle yoghurt toe, week melk af en vervang dit door zelfde gewicht yoghurt :-) An

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tips An! Sinds kort heb ik natriumbicarbonaat in huis, ga het eens proberen.

xia li

Je moet de bloem vervangen door zelfrijzend ba meel en de melk 120 cc is beter en ze rijzen ;))

Laat een bericht achter

Brenda

Bedankt voor de tip, dat moet ik binnenkort natuurlijk proberen :)

Lotte

Ze zijn heerlijk! :) Wel heel jammer dat ze idd niet omhoog gaan .... Ga het de volgende keer anders maken zodat ze lucht gaan. Bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter

Brenda

Ik ook ;-) Hou van goed gerezen muffins! (als ik het juiste recept gevonden heb zal ik het laten weten ;-))

Annelies

Heel erg leuk recept! Ligt het nou aan mij of is 2,5 ml zout en 10 ml bakpoeder nemen zo raar? Als ik het uitreken met bhv de dichtheid is toch ongeveer 1 gram zout en 4,5 gram bakpoeder? Of hoort de ml gram te zijn?

Laat een bericht achter

Brenda

Hoi Annelies, de zout en het bakpoeder heb ik vertaald vanuit de Engelse maten. (een halve theelepel zout en 2 theelepels bakpoeder) Ik heb zelf van die lepeltjes waar de ml op staan. 1, 2, 5 of 10 ml. Qua grammen zou je gelijk kunnen hebben. Ik probeer vanavond de 2,5 en 10 ml zout en bakpoeder even te wegen. Misschien is dat makkelijker inderdaad.

Jorien

Vrijdag was ik 1 van de gelukkige die deze muffins mocht proeven! En ze waren top deze ga ik zeker onthouden! Gr Jo

Laat een bericht achter

Nina

Lekker! Zou er nu wel eentje willen hmm!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een goede tip Manon

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super dat je al zoveel recepten van mijn blog gemaakt hebt. Dit herinnert me er aan dat ik nodig weer eens een risotto moet maken. Op die manier heb ik de muffins nog niet geprobeerd dus ik heb er geen ervaring mee. Maar gelukkig smaakten de muffins wel goed :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op