#HappyLunchtime! Nr 3. GHI!

Tijd voor de 3e editie van de #HappyLunchtime reeks volgens het alfabet!

De letters GHI zijn aan de beurt!

Het was een  makkelijke opgave met deze letters een broodje/lunch te bedenken.

Het zijn namelijk geworden:

Geitenkaas, Honing en Italiaanse bol!!!

Oftewel: Een Italiaanse bol met geitenkaas en honing. Plus nog meer..

Dit broodje is extra fris door de combinatie met ijsbergsla, komkommer en zongedroogde tomaatjes. Het verrassings-ingrediënt, de SERRANOHAM, pas hier ontzettend goed bij.

Als je me inmiddels een beetje kent had je deze combinatie waarschijnlijk verwacht. Ik ben gek op geitenkaas en honing. Dit broodje was dus geen combinatie die ik niet eerder had gegeten. Maar wel een hele lekkere combinatie!

Een traktatie voor jezelf in het weekend, of een andere dag als je tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Eet smakelijk!

Geitenkaas & Honing op een Italiaanse bol

Ingrediënten: (voor 1 bol)

  • Italiaanse bol
  • smeuïge geitenkaas (zoveel als je zelf lekker vind)
  • honing
  • zongedroogde tomaatjes
  • 3 plakken serranoham
  • pijnboompitjes
  • 6 schijfjes komkommer
  • ijsbergsla

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.

Snijd de Italiaanse bol open. Verdeel ijsbergsla op de onderkant van de bol. Beleg dit met schijfjes komkommer en verdeel de serranoham erover. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Verdeel de pijnboompitjes en zongedroogde tomaat over je broodje. Giet tot slot een beetje honing over het belegde broodje.

Enjoy!!!

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Maaike says

    Yum! Ziet er weer erg lekker uit! Ben zo benieuwd naar het broodje van volgende week! :)

    • Brenda says

      Spannend…! Wat zal het zijn?!?
      Ik heb het broodje gister al gegeten, en er is nog een beetje ‘spul’ over.
      Dat ga ik nu lekker opeten :-)

  2. Simone says

    O lekker!! ja dat is een van die klassieke combinaties die altijd lekker blijven. Geitenkaas en honing is naar mijn mening helemaal super!

  3. Vera says

    MMMmmmmm !!!

  4. Anneke says

    Hee brenda, je broodje ziet er heerlijk uit, maar ik ben zo benieuwd…. hoe is je dam tot dam loop gegaan?? Liefs!

    • Brenda says

      Hi Anneke, de loop ging goed! Het is een beetje aan mijn blog voorbij gegaan. Het ging veel beter dan vorig jaar. Toen moest ik echt mijn best doen om het uit te lopen. Nu hield ik het goed vol, en heb ik in een lekker (eigen) tempo gelopen. Ik was 11 min sneller dan vorig jaar! Heb er 1 uur 35 over gedaan. Erg tevreden!
      Groetjes Brenda

  5. jorien says

    Ik weet nu al dat dit mijn lievelings broodje wordt! maar ben erg benieuwd naar het broodje JKL Liefs Jo

  6. Es says

    Wat leuk! Ik heb het niet helemaal meegekregen van je happy lunchtime! Wat een leuke uitdaging!
    Ik ben dol op geitenkaas. De rest niet dus heb ik het allemaal voor mezelf.

    • Brenda says

      Ik heb de geitenkaas ook altijd helemaal voor mezelf, vind ik niet erg ;-)

  7. simone says

    Heerlijk, geitenkaas en honing!

  8. A. Schotte says

    Wat een heerlijke recepten !!!!!

    Gebruik ik lekker voor de kersttafel.
    Maar ook gewoon omdat het altijd een feestje is.