Hartige taart: Broccoli & Kip

Ik wilde iets maken met broccoli, en dit is het geworden. Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip. Dat is wat dit is!

De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb. Het verraste me dat hij zo lekker is. Misschien had het ook te maken met de nieuwe quiche-vorm die ik hiervoor eindelijk kon gebruiken. Nieuwe (kook)spullen zijn altijd leuk. En soms smaken dingen dan even extra lekker omdat je er zo blij mee bent. (Ja, zo werkt het bij mij ;-))

Maar in een gewone taartvorm is deze ook erg lekker, dat weet ik zeker!

 Hartige taart: Broccoli en kip

Ingrediënten: (4 personen)

 • 400 gram broccoli
 • 400 gram kipfilet
 • eventueel: kipkruiden
 • 1 rode paprika
 • 3 stengels lente-ui
 • 125 gram champignons
 • 1lepel crème fraîche
 • 4 eieren
 • 3 eetlepels bloem (75 gram)
 • zout
 • peper
 • theelepel cajunkruiden
 • theelepel gedroogde tijm
 • theelepel gedroogde oregano
 • halve theelepel knoflookpoeder
 • 100 gram geraspte kaas (plus een beetje extra)
 • deeg (bijvoorbeeld 5 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg van Koopmans)

Bereiding:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.

Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet de taart- of quichevorm in. Bekleed de vorm met bladerdeeg.

Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg hier 100 gram geraspte kaas bij.
Meng de broccoli, kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.

Giet het beslag in de beklede bakvorm, strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak 45 minuten in de oven.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

REACTIES

 1. Leonie says

  Heej Brenda,

  Dit ziet er erg lekker uit. Ik ga um zeker een keertje maken!
  Ik zie nu pas je nieuwe website, wat ziet hij er mooi uit!
  Super hoor!!

  Groetjes, Leonie

  • Brenda says

   Hi Leonie, dank je :-) Ben er ook erg blij mee!
   Deze hartige taart is zeker een topper, wij gaan het volgende week weer eten denk ik ;-)

 2. Ine "Honey, are you eating enough vegetables?" says

  Ik hou ontzettend van hartige taarten en deze combinatie kende ik nog niet! Dus ik ga dit recept zeker een keer uitproberen.

 3. Jp says

  Ga de taart zometeen maken maar kan er ook taartdeeg bovenop als afdak

  • Brenda says

   Dat zou zeker moeten kunnen, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.
   In dit geval krijg je een beetje het effect als de spitskoolschotel en de vis in bladerdeeg. Je moet er dan misschien wel om denken dat je broccoli-kipmengsel niet te vochtig is.

   Eet smakelijk, ik hoor graag of het gelukt is met het dakje van bladerdeeg.

 4. sandra says

  Ik heb m vandaag gemaakt en hij is inderdaad overheerlijk! Ik had wat deeg over voor een klein dakje aan de buitenrand maar dat was net te veel deegsmaak. Bedankt voor je lekkere recept! Groetjes uit limbabwe

 5. Susanne says

  Beste Brenda,

  Aangezien ik eigenlijk nooit creme fraiche gebruik (alleen een eventuele keer voor een recept); kan ik de creme fraiche ook vervangen door yoghurt, of weglaten (aangezien er maar 1 eetlepel van nodig is)?
  Ik vind het zonde om eten weg te gooien en zal verder geen tijd hebben om het binnen een paar dagen op te maken.

  Mooie site heb je trouwens!

  Groetjes, Suus

  • Brenda Kookt says

   Hi Suus, ik kan me voorstellen dat je dan liever geen crème fraîche koopt.
   In dit geval kun je het ook goed vervangen door een scheutje melk.

 6. Jeffrey says

  Hoi,
  Vandaag ook geprobeerd en hij is inderdaad gelukt. Die bloem had ik nog niet aan gedacht, dus de vorige was behoorlijk nat, maar nu dus gelukt. En lekker!! We hadden de kip vervangen door hamblokjes en da’s ook een lekkere combi.
  Bedankt voor het recept, ga deze ook eens met spinazie proberen.

 7. Laura says

  Vandaag gemaakt voor mijn gasten, heerlijk! Je hebt zo’n inspirerende site!

 8. Sanne says

  Deze taart was hier ook goed gelukt!

  Super site heb je :)

 9. Anja says

  Hoi Brenda

  Ook leuk als voorgerechtje in de mini braadpannetjes. Ik had er een dakje opgemaakt met sterinkeping om vocht te laten ontsnappen. Goed van te voren maken. Bewaard onder alu folie Beetje met ei geel insmeren en de oven in
  Ziet er erg leuk uit en erg lekker

 10. Ivonne says

  Hoi Brenda,

  Vandaag hebben we dit recept uitgeprobeerd. Heerlijk!

 11. Jaros Klomp says

  Een paar weken geleden heb ik deze voor het eerst gemaakt en ben dol enthousiast over het resultaat. Vandaag heb ik er wat variatie in gemaakt. Ik heb de kip door gehakt (halfom) vervangen. Ik heb de cajun kruiden door provençaalse kruiden vervangen. Voor nog wat meer pit heb ik er een kleine rode peper aan toegevoegd. Bovenop de taart heb ik Belper Knolle geraspt. Een super lekkere hartige taart geworden als je van ietsje meer pit houdt.

 12. Karin Bakker says

  Vandaag gemaakt, echt een aanrader, hij was heerlijk!! We gaan het zeker vaker eten!

Trackbacks