Hartige taart: Broccoli & Kip

Ik wilde iets maken met broccoli, en dit is het geworden.
Een heerlijke hartige taart. Dat is wat dit is!

De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb.
Het verraste me dat hij zo lekker is.

Misschien had het ook te maken met de nieuwe quiche-vorm die ik hiervoor eindelijk kon gebruiken. Nieuwe (kook)spullen zijn altijd leuk. En soms smaken dingen dan even extra lekker omdat je er zo blij mee bent. (Ja, zo werkt het bij mij ;-))

Maar in een gewone taartvorm is deze ook erg lekker, dat weet ik zeker!

Ik had bedacht dat ik een hartige taart met broccoli wilde eten. Zo is het gekomen.
Ik heb er kip, champignons, paprika, lente-ui en verschillende kruiden bij gedaan.

Het resultaat is top!

Als basis voor deze taart heb ik de uitgangspunten uit de ‘how-to‘ gebruikt. Zo weet ik zeker dat de taart lukt en niet vochtig wordt.

Dit recept is mijn inzending voor het Foodblogevent deze maand. Ianna van de blog Beginspiration vroeg om onze favoriete hartige taart in te zenden. Op dit moment is deze dat absoluut voor mij.

Maar ik hou een slag om de arm: misschien dat over een tijdje een andere hartige taart favoriet is.
Ik varieer regelmatig.

 Hartige taart: Broccoli en kip

Ingrediënten: (4 personen)

  • 400 gram broccoli
  • 400 gram kipfilet
  • eventueel: kipkruiden
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels lente-ui
  • 125 gram champignons
  • 1lepel crème fraîche
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem (75 gram)
  • zout
  • peper
  • theelepel cajunkruiden
  • theelepel gedroogde tijm
  • theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 100 gram geraspte kaas (plus een beetje extra)
  • deeg (bijvoorbeeld 5 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg van Koopmans)

Bereiding:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.

Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet de taart- of quichevorm in. Bekleed de vorm met bladerdeeg.

Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg hier 100 gram geraspte kaas bij.
Meng de broccoli, kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.

Giet het beslag in de beklede bakvorm, strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak 45 minuten in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

REACTIES

  1. Leonie says

    Heej Brenda,

    Dit ziet er erg lekker uit. Ik ga um zeker een keertje maken!
    Ik zie nu pas je nieuwe website, wat ziet hij er mooi uit!
    Super hoor!!

    Groetjes, Leonie

    • Brenda says

      Hi Leonie, dank je :-) Ben er ook erg blij mee!
      Deze hartige taart is zeker een topper, wij gaan het volgende week weer eten denk ik ;-)

  2. Ine "Honey, are you eating enough vegetables?" says

    Ik hou ontzettend van hartige taarten en deze combinatie kende ik nog niet! Dus ik ga dit recept zeker een keer uitproberen.

  3. Jp says

    Ga de taart zometeen maken maar kan er ook taartdeeg bovenop als afdak

    • Brenda says

      Dat zou zeker moeten kunnen, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.
      In dit geval krijg je een beetje het effect als de spitskoolschotel en de vis in bladerdeeg. Je moet er dan misschien wel om denken dat je broccoli-kipmengsel niet te vochtig is.

      Eet smakelijk, ik hoor graag of het gelukt is met het dakje van bladerdeeg.

  4. sandra says

    Ik heb m vandaag gemaakt en hij is inderdaad overheerlijk! Ik had wat deeg over voor een klein dakje aan de buitenrand maar dat was net te veel deegsmaak. Bedankt voor je lekkere recept! Groetjes uit limbabwe

  5. Susanne says

    Beste Brenda,

    Aangezien ik eigenlijk nooit creme fraiche gebruik (alleen een eventuele keer voor een recept); kan ik de creme fraiche ook vervangen door yoghurt, of weglaten (aangezien er maar 1 eetlepel van nodig is)?
    Ik vind het zonde om eten weg te gooien en zal verder geen tijd hebben om het binnen een paar dagen op te maken.

    Mooie site heb je trouwens!

    Groetjes, Suus

    • Brenda Kookt says

      Hi Suus, ik kan me voorstellen dat je dan liever geen crème fraîche koopt.
      In dit geval kun je het ook goed vervangen door een scheutje melk.

  6. Jeffrey says

    Hoi,
    Vandaag ook geprobeerd en hij is inderdaad gelukt. Die bloem had ik nog niet aan gedacht, dus de vorige was behoorlijk nat, maar nu dus gelukt. En lekker!! We hadden de kip vervangen door hamblokjes en da’s ook een lekkere combi.
    Bedankt voor het recept, ga deze ook eens met spinazie proberen.

  7. Laura says

    Vandaag gemaakt voor mijn gasten, heerlijk! Je hebt zo’n inspirerende site!

  8. Sanne says

    Deze taart was hier ook goed gelukt!

    Super site heb je :)

  9. Anja says

    Hoi Brenda

    Ook leuk als voorgerechtje in de mini braadpannetjes. Ik had er een dakje opgemaakt met sterinkeping om vocht te laten ontsnappen. Goed van te voren maken. Bewaard onder alu folie Beetje met ei geel insmeren en de oven in
    Ziet er erg leuk uit en erg lekker

  10. Ivonne says

    Hoi Brenda,

    Vandaag hebben we dit recept uitgeprobeerd. Heerlijk!

Trackbacks