De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

Aardappeltjes uit de oven txt 2

Wij zijn GEK op deze aardappeltjes uit de oven!
Met rozemarijn, tijm én knoflook, heerlijke aardappeltjes dus! En wij zijn niet de enige die dit vinden, want dit is het meest gekookte recept van mijn blog. Het is super simpel om deze aardappeltjes te maken. Én super lekker, dus probeer het ook eens. De aardappeltjes zijn lekker bij een salade (klik voor inspiratie) stukje vlees of vis. Of gewoon met een klodder mayo.   

Ja, je ziet het goed. Deze aardappeltjes schillen we niet. Nee, dat is niet vies, maar juist lekker! Je moet de aardappeltjes gewoon goed wassen.
Het schijnt ook zo te zijn dat de vitamines beter in de aardappel (of pieper) blijven als je ze bereid in de schil. Dus toen ik deze mooie schone kleine aardappeltjes zag wist ik meteen dat ze in de oven moesten! Ik had geen zin om kleine aardappeltjes te schillen. Én aardappeltjes uit de oven met kruiden hadden we al té lang niet gegeten.

De aardappels heb ik soms gehalveerd en soms in drieën gesneden. Hoe groter de aardappeltjes zijn, hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn.

Aardappeltjes uit de oven 01

 

De lekkerste aardappeltjes uit de oven! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • aardappeltjes (of aardappelen) zoveel als je nodig denkt te hebben voor 2 personen
  • flinke theelepel rozemarijn
  • flinke theelepel tijm
  • 2 (flinke) tenen knoflook
  • halve theelepel kerrie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spoel de aardappels af en borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn.  

Maak in een kommetje of kopje een papje van de uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
Bovenstaand heb ik de hoeveelheden kruiden ongeveer aangegeven. Natuurlijk kun je de hoeveelheden die je gebruikt naar smaak aanpassen. Zelf gebruik ik flink wat rozemarijn en tijm, heerlijk!

Verdeel de aardappels in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie met kruiden er over heen en hussel dit door elkaar zodat iedere aardappel met de kruidenolie in aanraking komt. Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.

Bak de aardappelen ongeveer 20 minuten in de oven.
Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt. (even prikken met een vork)
Bereidingstijd is afhankelijk van de hoeveelheid én grootte van de aardappelen, 20 minuten is afgestemd op de grootte van mijn aardappeltjes.

Serveer deze lekkerste aardappeltjes met vlees en groenten, of een salade. Of een klodder mayo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

REACTIES

  1. Inge says

    Kook je aardappelen ook voor Bren?

    • Brenda Kookt! says

      Nee, deze aardappelen hoeven niet voorgekookt te worden.
      Als je dit wel doet gaan ze minder lang in de oven.

  2. Marja says

    Jammie, ziet er lekker uit. Wij maken ze regelmatig met cajunkruiden, ook erg lekker! Ga dit recept ook zeker eens proberen…

    • Brenda says

      Cajunkruiden ga ik zeker proberen! Ben de laatste tijd steeds meer into cajun ;-)

  3. Chèri says

    Ziet er lekker uit! Ik ga ‘m uitproberen. Bedankt!

    Groetjes Chèri

  4. astrid says

    Oh yeah, dit zijn de lekkerste aardappeltjes uit de oven. De 2e keer hebben we ze even voorgekookt, maar eigenlijk maakt dat geen verschil.
    En de tip van Marja met de cajunkruiden ga ik ook zeker eens uitproberen.

    groetjes astrid

  5. sabrina says

    Hmm dat lijkt me lekker, ga ik ook eens proberen

  6. Maaike says

    Oud artikel, maar via google op gekomen.

    Heb het gemaakt en was zeer lekker, dan met geschilde aardappelen (hou niet zo van de schel). Hij staat opgeschreven wat betekend dat we het absoluut vaker gaan maken maar…. wel met wat minder knoflook, voor ons was dat te heftig!

    Ga snel meer inspiratie opdoen voor het avondeten!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk! :)
      Ik vind het juist lekker om de schil er aan te laten. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon.
      Kijk maar lekker rond op Brenda Kookt, er staat vast nog meer lekkers voor je tussen.

  7. natasja says

    Hoi Brenda,

    Wij hebben de nieuw piepers in huis en gaan vandaag lekker dit recept maken
    ik ben erg benieuwd hoe ze gaan smaken
    of ze net zo smaken als dat jij ze maak
    gr Natasja

    • Brenda Kookt says

      Lekker! Als ik nieuwe pieper heb gescoord moet ik ze ook maar weer eens maken. Eet smakelijk :)
      (het lukt je vast!)

  8. jolien says

    hoi brenda,

    vanavond deze aardappels in de oven gehad. het was ons nog best te pittig maar dat is even uit proberen met de kruiden.
    het enige wat bij ons tegenviel is dat ze door de schil wat taai waren. hoe zou dit komen? heb ze eerst voorgekookt 5 minuten en daarna ongeveer 25 minuten in de oven.
    ik ga het zeker nog eens proberen! bedankt voor het recept.
    groetjes jolien

  9. Candy says

    Ik ben ze nu aan het maken met biefstuk+champions erbij. Ik ben benieuwd =D

  10. Marga says

    Superlekker én supersimpel! Vanavond gemaakt met haricots verts, vanrkenshaasje en pepersaus. Feestje op mijn bord! Ga ik zeker regelmatig eten!

  11. Gerda says

    Leuk recept als ik alles moet verdelen met kruiden, dan doe ik dat in een plasticzak een beetje lucht erin en dan even schudden. Krijg je alles mooi verdeeld.
    Ga dit recept straks uit proberen. Eet er suikermais bij.

  12. Roy says

    Hallo Brenda,

    Vanavond heb ik je recept uitgeprobeerd. De aardappels had ik in dunne schijfjes gesneden en de knoflook heel fijn gehakt. Daarna de olijfolie met de knoflook en rozemarijn in een kommetje gemengd. Vervolgens de schijfjes aardappel er aan toegevoegd. De schijfjes met het mengsel op een bakplaat gedaan en 20 minuten in de oven. Helaas was na 20 minuten de knoflook een beetje bitter geworden. Hoe voorkom jij dat het bitter wordt met jouw 30 minuten oven?

    Ik hoor het graag van je.

    Groetjes, Roy

  13. Vaker Koken says

    Gewoon, zelf in de oven gaan zitten op 200 graden.

  14. Nadine says

    Hoi, Gebruik je de rozemarijn en de tijm uit een potje of vers?

    • Brenda Kookt says

      Het liefst gebruik ik verse tijm en rozemarijn, maar als ik dat niet in huis heb dan gebruik ik de gedroogde variant.

  15. Leonie says

    Kook je de aardappeltjes niet van te voren?

    Gr. Leonie

    • Brenda Kookt says

      Hoi Leonie, de aardappeltjes kook ik niet van te voren. Als je dit wel doet mogen ze minder lang in de oven.