Spitskool uit de wok!

 

Spitskool uit de wok. Gewoon lekker.

Bijvoorbeeld vandaag, of anders morgen, overmorgen of volgende week.

Probeer het een keer!

Meestal eet ik dit zonder de ananas. (recept van schoonmoeder)
Maar omdat het (nog) zomer is leek het me leuk om aan dit gerechtje een zomerse (lees zoete) draai te geven.

Dus met ananas.

Maar je kunt het dus ook zonder ananas eten. Lekker om er dan een scheutje ketjap door te doen.

Met de ananas is het lekker met een beetje gembersiroop. Al wordt het dan misschien wel weer té zoet.

Of niet. Als je een zoetekouw bent.

Spitskool uit de wok (met en zonder ananas)

Ingrediënten (4 personen)

  • spitskool
  • 150 gram spekjes
  • ui
  • peper en zout
  • Optie: ananas

Bereiding:

Snijd de spitskool zo fijn als je zelf prettig vind en de ui in halve ringen.

Bak de ui aan in een wok, voeg de spitskool hierbij. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Laat dit mengsel even bakken zodat de spitskool gaar wordt. (wordt iets donkerder van kleur)
Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Voeg de spekjes bij de spitskool.

Lekker met een beetje ketjap.

Als je zin hebt in een zoetere variant:
Voeg nadat de spitskool gaar is blokjes ananas toe, bak dit even mee.
Als je van zoet houdt kun je een klein scheutje gembersiroop toevoegen, maar zonder is het ook al heerlijk.

Serveer met gebakken of gekookte aardappeltjes, of rijst.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

……………………………………………

 Klik hier om mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  te bestellen! (cadeautip!) 

Opzoek naar een lekker recept voor de feestdagen? Bekijk hier alle sinterklaasrecepten, en doe hier alvast inspiratie op voor het kerstdiner.  

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Elseline says

    Wij hebben het pas gegeten, en het was zeker voor herhaling vatbaar!
    Een heerlijke combi van zout spek met zoete ananas.

  2. Sandra says

    Het was erg lekker.. zelfs de kinderen vonden het lekker! !

  3. Carola says

    Ik heb het afgemaakt met verse mandarijntjes. Ook erg lekker.

  4. Bert en Karien says

    Heerlijk, ananas en beetje ketjap geeft een heel aparte smaak aan de spitskool.

    • Sjors says

      Bedankt Bert door jouw ben ik dit ook gaan maken met ketjap en was zeker lekker!

      Ook natuurlijk Brenda bedankt voor dit recept.

      Groeten,
      Sjors

  5. gerrit evenboer says

    Heerlijk brenda, ik had er witte rijst bij gedaan, mmmmm

    • Brenda Kookt says

      Lekker Gerrit. We eten het eigenlijk altijd met aardappeltjes, maar met rijst lijkt me ook heerlijk. Ga ik de volgende keer ook doen :)

  6. Nicolle says

    Ik heb vanavond spitskool met ui, knoflook & spekjes gemaakt, erg lekker! Het is de eerste keer dat ik spitskool eet, dus ik zocht iets snelste & makkelijk. Dat is gelukt & zeker voor herhaling vatbaar :-)

  7. Tanja says

    Het is ook heerlijk om er op het laatst twee of eieren aan toe te voegen zodat het een soort koek wordt. Het is mijn zoontjes favoriet.

  8. Alda says

    Ik eet regelmatig gewokte spitskool. Wel iets anders bereid.
    eerst knoflookteentje met kerrypoeder even wokken in olie, dan de gesneden spitskool erin, even goed roerbakken en wat kokosmelk erover. Met een eitje n heerlijke lunch:)