Spitskool uit de wok!

 

 

Spitskool uit de wok.

Gewoon lekker.

Bijvoorbeeld vandaag, of anders morgen, overmorgen of volgende week.

Probeer het een keer!

Meestal eet ik dit zonder de ananas. (recept van schoonmoeder)
Maar omdat het (nog) zomer is leek het me leuk om aan dit gerechtje een zomerse (lees zoete) draai te geven.

Dus met ananas.

Maar je kunt het dus ook zonder ananas eten. Lekker om er dan een scheutje ketjap door te doen.

Met de ananas is het lekker met een beetje gembersiroop. Al wordt het dan misschien wel weer té zoet.

Of niet. Als je een zoetekouw bent.

Spitskool uit de wok (met en zonder ananas)

Ingrediënten (4 personen)

  • spitskool
  • 150 gram spekjes
  • ui
  • peper en zout
  • Optie: ananas

Bereiding:

Snijd de spitskool zo fijn als je zelf prettig vind en de ui in halve ringen.

Bak de ui aan in een wok, voeg de spitskool hierbij. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Laat dit mengsel even bakken zodat de spitskool gaar wordt. (wordt iets donkerder van kleur)
Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Voeg de spekjes bij de spitskool.

Lekker met een beetje ketjap.

Als je zin hebt in een zoetere variant:
Voeg nadat de spitskool gaar is blokjes ananas toe, bak dit even mee.
Als je van zoet houdt kun je een klein scheutje gembersiroop toevoegen, maar zonder is het ook al heerlijk.

Serveer met gebakken of gekookte aardappeltjes, of rijst.

 

Bekijk ook:

Boeren Appel-speculaas taart
Spiesje van gemarineerde kip met spek
Suikervrije Granola

4 reacties

Geef een reactie