Ga naar de inhoud

Friday Five: je favoriete recepten

 

Na een half jaar BrendaKookt is het tijd om de 5 meest bezochte recepten op BrendaKookt.nl weer te geven!

Dé TOP 5 dus!!!

Oftewel jouw favoriete recepten!
LET’S GO!
We tellen af van 5 naar 1!

Nummer 5!
Whoopie pies (cacao met roomkaasvulling)

Dit was het eerste recept dat ik op BrendaKookt plaatste. Blijkbaar was het meteen een voltreffer. Whoopies waren een half jaar geleden nog niet zo bekend.
Inmiddels steeds meer, maar ik moet bekennen dat ik er zelf inmiddels op uitgekeken ben.

(Al zijn de Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot wel erg lekker!!)

Hier vind je het recept om deze Whoopie Pies met cacao en roomkaasvulling te maken!

Nummer 4!
Spinaziesalade

Deze salade heb ik gemaakt om de dressing.
(honing, mosterd én balsamico!! Yummy!!)

Én een salade met spinazie leek me eens wat anders dan ijsbergsla of rucola.
Blijkbaar vinden jullie dat ook.

Hier staat het recept van deze lekkere salade met nog betere dressing!

Nummer 3!
Eton Mess!

Een super toetje! Deze heb ik gemaakt voor het foodblogevent, thema aardbeien.
Hij blijft lekker. Je kunt zelf bepalen hoeveel werk je er van maakt.

Merengue kun je zelf maken, of kant en klaar kopen.
Je kunt een saus maken van gepureerde aardbeien, zoals ik heb gedaan, of deze eruit laten. Of je bijvoorbeeld een beetje tova toevoegen!

Leuk om de Eton Mess in een glas te serveren.

Hier lees je hoe ik mijn Eton Mess gemaakt heb.

Nummer 2!
Gevulde paprika

Ook dit recept heb ik meerdere keren gemaakt. Het is niet heel veel werk, maar toch apart.
Én gezond!

Lees hier het recept van deze nummer 2!

Paprika’s kun je ook met andere groente/rijst mengsels vullen. Bijvoorbeeld met groenten en mozzarella.

Nummerrrrrr 1!
Luie Pasta-Pesto salade

De nummer 1. Geen moeilijke ingrediënten of bereiding.

Gewoon lekker.
Lekker als lunch, of als maaltijd.
Deze maak ik regelmatig. Niet altijd exact hetzelfde. Soms voeg ik iets toe of laat ik iets weg omdat ik het niet in huis heb.

Hier vind je het recept van deze makkelijke Pasta-Pesto salade.

Extraatje: De SUPERRRRstijger!
Bloemkool uit de oven!

Deze wil ik ook nog even noemen. Hij gaat namelijk als een speer!
Ik verwacht dat de bloemkool uit de oven de TOP 5 ook gaat halen.
Het zal niet lang duren.

Ik ben gek op ovenschotels! (helemaal straks in de herfst/winter)
Deze schotel heb ik ook al meerdere keren gemaakt.
Vriendinnen en familie hebben hem ook al meerdere keren gemaakt én ik hoor regelmatig dat een “bekende” hem gaat maken.


Super leuk om te horen dat dit recept in de smaak valt! Het is weer eens wat anders met  de Hollandse bloemkool. En niet moeilijk!!

Het recept voor deze bloemkoolschotel vind je hier.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op