Pastasalade met geitenkaas, citroen en rucola

 

Vrijdag heb ik jullie deze pastasalade beloofd… met geitenkaas..

Dit recept kwam ik begin juni tegen op De Glazen Vork. Simone heeft dit gegeten toen ze dacht dat haar man niet thuis at. De man van Simone houdt niet van kaas, zeker niet van geitenkaas. Hier in huis geldt hetzelfde.

Het gebeurd niet vaak dat ik alleen eet, maar als ik alleen eet dan eet ik het liefst iets dat J. niet lust, zoals geitenkaas dus. Ik heb dit recept dus bewaard voor als ik alleen moest eten.
4 weken gelden was het eindelijk zover en “mocht” ik deze salade eten.

 

Voor deze heerlijke frisse pastasalade heb je zoals hierboven is te zien niet veel nodig. Ideaal dus als je alleen eet, zo hoef je niet lang in de keuken te staan om een maaltijd voor 1 persoon te bereiden.

Ik vond deze zomerse salade ontzettend lekker! En ik ga hem zeker vaker maken. Ook als ik niet alleen eet.

In het oorspronkelijke recept worden doperwten aan de salade toegevoegd. Omdat ik niet van doperwten hou (en het eigenlijk ook niet geprobeerd heb) heb ik ze vervangen door komkommer. De croutons heb ik extra toegevoegd.

 

Pastasalade met geitenkaas, citroen en rucola

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram penne
  • 1 komkommer (een kleine)
  • 2 eetlepels fijn geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels knoflookolie (of 2 teentjes knoflook en 2 eetlepels olijfolie)
  • 240 gram geitenkaas
  • 50 gram rucola
  • croutons
  • zout 
  • peper

Bereiding

Kook de pasta in een pan ruim gezouten water voor 10-12 minuten. Giet de pasta af en doe het weer terug in de pan.

Halveer de komkommer, schraap het zaad eruit en snijd de komkommer in halve maantjes.

Voeg knoflookolie, citroenschil, citroensap, komkommer en olijfolie toe aan de penne en schud dit goed om.

Snijd de rucola fijn. Voeg de rucola, zout en peper toe  aan de pasta en mix dit tot het gecombineerd is.

Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en verdeel er croutons over.

Tip: De geitenkaas kun je vervangen door een andere (room)kaas.

Bron: De Glazen Vork

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

REACTIES

  1. Nell Nijssen says

    Eigenlijk combineer ik geitenkaas vaak met tomaat, maar ik moet daar nodig vanaf. Deze salade is daar de opmaat voor ;-)

    • brendakookt says

      Ik combineer geitenkaas ook bijna altijd met (zongedroogde)tomaat :-) Dit is inderdaad weer eens wat anders! (en erg lekker!)

  2. Simone says

    Ziet er goed uit Brenda! En ja Donna Hay is geweldig.. ;) Op een enkele uitzondering na, vind ik al haar recepten geweldig… En komkommer is een interessante vervanging voor de doperwten. Alhoewel ik gek ben op doperwtjes dus zal die niet zo snel weglaten. Blij dat je het lekker vond!

  3. Astrid says

    Heerlijke salade. Man en dochter vonden m verukkelijk. Ga hem morgen weer maken bij de bbq. Dank je wel.

  4. sabine says

    Gisteren voor een vriendinnetje en mezelf deze heerlijke pastasalade gemaakt, echt smullen! Had nog wat verse munt over, dus die er ook doorheen gedaan. En kijk er nu al naar uit dat ik vanavond het restje mag opeten;-)

    • Brenda Kookt says

      Hij is lekker fris hé? Een restje als lunch of de volgende avond is ook nog heerlijk.