Pastasalade met geitenkaas, citroen en rucola

 

Vrijdag heb ik jullie deze pastasalade beloofd… met geitenkaas..
Alweer geitenkaas. Op de een of andere manier kom ik hier vaak bij uit.

Ik zal hierna meer recepten ZONDER geitenkaas plaatsen voor de mensen die hier geen liefhebber van zijn. De geitenkaas kun je ook vervangen door een andere (room)kaas.

Dit recept kwam ik begin juni tegen op De Glazen Vork. Simone heeft dit gegeten toen ze dacht dat haar man niet thuis at. De man van Simone houdt niet van kaas, zeker niet van geitenkaas. Hier in huis geldt hetzelfde.

Het gebeurd niet vaak dat ik alleen eet, maar als ik alleen eet dan eet ik het liefst iets dat J. niet lust, zoals geitenkaas dus. Ik heb dit recept dus bewaard voor als ik alleen moest eten.
4 weken gelden was het eindelijk zover en “mocht” ik deze salade eten.

Voor deze heerlijke frisse pastasalade heb je zoals hierboven is te zien niet veel nodig. Ideaal dus als je alleen eet, zo hoef je niet lang in de keuken te staan om een maaltijd voor 1 persoon te bereiden.

Ik vond deze zomerse salade ontzettend lekker! En ik ga hem zeker vaker maken. Ook als ik niet alleen eet.

In het oorspronkelijke recept worden doperwten aan de salade toegevoegd. Omdat ik niet van doperwten hou (en het eigenlijk ook niet geprobeerd heb) heb ik ze vervangen door komkommer. De croutons heb ik extra toegevoegd.

Dit is niet alleen een recept van De Glazen Vork, maar ook van Donna Hay! Simone heeft het recept namelijk uit het Donna Hay Magazine overgenomen.

Op 24kitchen kijk ik regelmatig naar het programma van Donna Hay. En ik ben fan! Ze maakt heerlijke recepten met een eigen twist die makkelijk te bereiden zijn en dus niet veel tijd kosten. Dit is het eerste Donna Hay recept dat ik gemaakt heb. Vorige week heb ik een kookboek van haar gekocht dus binnenkort zal hier vast nog een recept van Donna Hay geplaatst worden.

Pastasalade met geitenkaas, citroen en rucola

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram penne
  • 1 komkommer (een kleine)
  • 2 eetlepels fijn geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels knoflookolie (of 2 teentjes knoflook en 2 eetlepels olijfolie)
  • 240 gram geitenkaas
  • 50 gram rucola
  • croutons
  • zout 
  • peper

Bereiding

Kook de pasta in een pan ruim gezouten water voor 10-12 minuten. Giet de pasta af en doe het weer terug in de pan.

Halveer de komkommer, schraap het zaad eruit en snijd de komkommer in halve maantjes.

Voeg knoflookolie, citroenschil, citroensap, komkommer en olijfolie toe aan de penne en schud dit goed om.

Snijd de rucola fijn. Voeg de rucola, zout en peper toe  aan de pasta en mix dit tot het gecombineerd is.

Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en verdeel er croutons over.

Bron: De Glazen Vork

 

Bekijk ook:

Courgetterolletjes met Geitenkaas en Spinazie
Torentje van Tomaat en Makreel
Spaghetti met ballen

7 reacties

Geef een reactie