Chocolate Chip Cookies

 

Chocolate Chip Cookies zijn super lekker!!!
Ik hou van Chocolate Chip Cookies!
Helemaal als je er drie soorten chocolade in verwerkt en dit recept maakt!

Om mijn collega’s te bedanken voor de fijne samenwerking wilde ik op mijn laatste dag iets voor ze achterlaten. Iets dat ze de volgende dag zouden vinden en zodat ze nog even aan me zouden denken.

Ik wilde iets maken dat in een “Thank-you-bag” pastte.

Op de blog van Annemerel kwam ik de koekjes tegen.

Heerlijke Chocolate Chip Cookies, met drie soorten chocolade. Om eerlijk te zijn, zijn dit de LEKKERSTE Chocolate Chip Cookies die ik ooit heb gegeten. En geloof mij.. ik heb er al veel op.

Dit recept stond omschreven als een recept voor 9 grote koeken. Ik had verwacht dat ik zo’n 90 koekjes nodig zou hebben om alle naaste collega’s een “Thank-you-bag” te kunnen geven.

Daarom heb ik 3 x de ingrediënten voor dit recept in huis gehaald. Om te kijken hoeveel koekjes ik er van kon maken heb ik eerst keurig 1 keer het recept gemaakt.

En wat bleek? Ik kon van dit recept 91 koekjes bakken!

Ik was veel sneller klaar dan gedacht…. want ik hoefde maar een keer het deeg te maken.

Wel heb ik 6 bakplaten nodig gehad om alles te bakken.

.

Chocolate Chip Cookies

Ingrediënten voor 9 hele grote of 90 kleinere koekjes (ja echt, 90!!)

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • snufje bakpoeder
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 300 gram chocolade (oftewel een reepje wit, en  puur)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165°C. Bekleed een (of meer) bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder en zet dit apart.
Breek de chocolade in kleine stukjes. Dit gaat erg goed met een hamer. Leg de chocolade in een diepvrieszak op de grond en sla dit fijn met de hamer.

Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is meng je de bruine en witte suiker hierdoor. Vervolgens voeg je het ei, eidooier en de vanillesuiker hierbij. Meng dit tot een gladde mix.
Roer met een houten spatel het bloem-bakpoedermengsel hierdoor. Meng tot slot de stukjes chocolade hierdoor.

Rol balletjes en leg deze op het bakpapier. Als je grotere balletjes hebt, en dus grote koeken wilt maken, leg de balletjes dan VER uit elkaar! De balletjes lopen erg uit.
Het is niet nodig de balletjes plat te maken, dit gebeurd vanzelf in de oven.

Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen op een rek.

Als de koekjes goed afgekoeld zijn kun je ze direct eten, maar het is lekkerder om ze even in de koelkast te plaatsen. Hierdoor wordt de chocolade hard.
Zelf vind ik de koekjes na 2 dagen het lekkerste, het lijkt wel of je de smaken dan nóg beter proeft.

Bron: annemerel

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Laura's Bakery says

    Die zien er heerlijk uit! hoe groot waren jouw koekjes ongeveer? Vraag me af hoe groot ze worden als je er echt maar 9 uit haalt ;)

    • brendakookt says

      Mijn koekjes waren 5cm (heb ze net opgemeten). Als je er maar 9 maakt worden ze echt MEGA denk ik. Ik heb ook een paar koeken van 8 cm gemaakt, die bleven wel wat dikker, maar dat vond ik al aardig groot.

      Het leuke aan kleine koekjes is dat je er meerdere kunt pakken ;-)

      • Laura's Bakery says

        Bedankt voor je antwoord! 5 of 8 cm is een leuk maatje inderdaad, bij 9 koeken uit dit recept kan je er maar eentje kwijt op de bakplaat volgens mij ;)

  2. agnes says

    ze waren heerlijk

  3. Bo says

    Ik heb ze ook gemaakt, ik had denk alleen een paar (beginners) foutjes gemaakt hi..

    Ze waren een beetje TE knapperig, had ze wel 20 min. in de oven, op 180 graden. Maar blijkbaar moet dit in mijn oven korter

    De tip van de chocolade kapot slaan in een diepvries zak was handig ! :)

    Ik had ipv pure chocolade (hou ik niet zo van ) melk chocolade en witte chocolade gedaan. Misschien dat ze daarom ook zo donker en knapperig waren ?
    Qua smaak zijn ze best nog wel te doen hoor, maar die van jou zien er smakelijker uit!

    En wat ik me afvroeg, moet de gesmolten boter afgekoeld zijn? ik had dat namelijk niet gedaan, misschien zijn ze daarom ook wel beetje misvorm haha

    Groeten,
    ps. leuke site ! ik ga zeker nog meer receptjes gebruiken

    • brendakookt says

      Hi Bo, leuk dat je de cookies ook gemaakt hebt!

      De gesmolten boter hoeft niet af te koelen voor je het mengt met de andere ingrediënten. Het kan zo (warm) door elkaar.

      De baktijd kan inderdaad per oven verschillen. Zelf heb ik het tussentijds ook een beetje in de gaten gehouden. Volgens het recept moet de oven op 165 graden ingesteld zijn, misschien dat dit scheelt. Als jouw oven niet op 165 ingesteld kan worden moeten ze waarschijnlijk iets korter in de oven.

      Leuk als je meerdere recepten gaat gebruiken!
      Groetjes, Brenda

      • Bo says

        Ok, dan heb ik dat wel goed gedaan, alleen te lang in de oven dan waarschijnlijk hi..

        Bij jou foto’s zie je ook nog echt stukjes chocolade , klopt dat?

        Bij mij was er echt niets meer van de chocolade te zien. Ze zijn inderdaad na 2 dagen lekkerder !

        Groetjes

  4. Anja says

    Ben nu ook de koekjes aan het maken. Is het misschien de bedoeling voordat de chocolade in het mengsel gaat dat deze eerst iets afkoelt?

    • Brenda says

      Als de chocolade erg warm is kun je het beter een beetje laten afkoelen.
      Ik zorg er altijd voor dat chocolade niet te warm wordt tijdens het smelten, anders kan de chocolade verbranden.
      Dus of au-bain-marie, of heel erg rustig in de magnetron, tussendoor steeds goed doorroeren.
      Succes, en eet smakelijk straks :-)

      • Anja says

        Ze zijn erg goed gelukt en smaken geweldig, heb er geen 90 uitgehaald maar ook geen 9 :-) , maar wel 20.. bedankt voor het recept. Vanavond ga ik vor de kippasteitjes en aardappeltjes uit de oven. Ben benieuwd.

        • Brenda says

          Wat leuk! Je bent goed bezig zeg :-) Ik hoop dat alles lekker zal smaken.

  5. Charlotte says

    Ze zijn inderdaad heerlijk! Ik kon geen twee dagen wachten hoor ;-), maar bij mij is de meeste chocolade toch gesmolten. Volgende keer (ja die komt er vast) wacht ik toch wat langer met de chocolade er door heen roeren.
    Dankje voor het delen van het recept!

    • Brenda Kookt says

      Is de chocolade helemaal door het koekjesdeeg gemengd?
      Dat is inderdaad jammer, misschien was je deeg (door de boter) dan toch iets te warm. Ik hoop dat ze wel zullen smaken :-)

  6. jessie says

    HMMM Heb ze ook gemaakt en ze zijn heerlijk! Alleen is het deeg veel lopender bij mij waardoor ik niet zo’n mooi gevormde koekjes heb. Maar lekker, dat zijn ze zeker!

  7. Saskia says

    Ik heb ze ook gemaakt en ja, er gingen er echt heel veel uit het beslag. Het hele huis rook heerlijk, maar toen ik de eerste hap nam vond ik ze echt VEEL te zoet! Ik ben een echte zoetekauw, maar dit ging me te ver.

    Hoe kan ik de suiker wat verminderen zonder dat de koekjes straks helemaal uit elkaar vallen ofzo?

  8. Jolien says

    Net klaar uit de oven… 18 stuks! eerste 9 iets te lang erin gehad maar nog steeds lekker. dus was blij dat ik er meer uit kon halen. Super recept!!

  9. Laura says

    De eerste keer in m’n leven dat ik koekjes ging bakken en het is best goed gelukt. Alleen wat ik hier in de reacties ook al lees: de chocolade kun je er het beste pas doorheen doen als het deeg is afgekoeld. Nu heb ik helaas geen harde stukjes maar is alles door elkaar gelopen. Achja, dat weet ik nu voor de volgende keer :) bedankt iig voor het leuke recept!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk Laura. Ik vond het wel lekker dat het een beetje door elkaar loopt. Maar als je echt stukjes wilt kun je inderdaad misschien beter even wachten. Ik zal het er bij vermelden.

  10. Peetje says

    Hoi Brenda,
    Ik vind het een enorm leuk idee van je en ik ga hem dan ook stelen voor mijn afscheid van mijn collegaatjes… :-)

    Maakt het uit wat ik voor chocolade gebruik? Waar had jij de zakjes gehaald?

    Groetjes Peetje

  11. Lynet says

    hmmmm, ziet er goed uit!! Ik ga ze vrijdag maken voor Pasen denk ik! Ben benieuwd

  12. Janet says

    In het originele recept van annemerel van de chocolate chip cookies staat dat je 1 ei en 1 eigeel moet gebruiken, maar in jouw recept staat 1 ei en 1 eidooier. Wat moet het nu zijn?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Janet, een eigeel is hetzelfde als een eidooier. Groetjes, Brenda

  13. BEatrice says

    Eindelijk heb ik je weer gevonden!!! per ongeluk je site verwijderd.
    Superlekkere koekjes mijn leesclubdames konden er niet afblijven.
    Groeten Beatrice

    • Brenda Kookt says

      Wat goed dat je me weer gevonden hebt Beatrice, nu niet meer uit het oog verliezen he?

  14. Hanna says

    Hi Brenda!
    Vanmiddag heb ik de koekjes gemaakt. Ze zijn heerlijk hoor!.Alleen zo hard en donkerbruin ? Mijn deeg is ook al veel donkerder. Je hebt immers 2x zoveel bruine als witte suiker. Maar bij jou is het licht van kleur. Ik heb bij mijn hetelucht oven de keuze uit temp 150 of 175. Die laatste genomen en ze er iets eerder als na 20 min uitgehaald. Ook bij mij zijn de stukjes chocolade helemaal gesmolten en zijn het geen stukjes meer nadat de koekjes gebakken zijn. Volgende keer op 150? Mogen ze slap zijn na het bakken en voor het afkoelen? Hopelijk heb je tips zodat ik er de volgende keer wel wat van bak? Groetjes,
    Hanna