Ga naar de inhoud

Karamelsmeersel a la Es’ Factory

Zin om iets lekker zoets te smeren? Dan moet je deze karamelsmeersel maken, te lekker! Lekker op ontbijtkoek, met koekjes, ijs, chocolade en zelfs op brood! Ook vind ik het heerlijk om het in de yoghurt te eten.

Delen op

Karamelsmeersel a la Es’ Factory

Zit om iets lekker zoets te smeren? Dan moet je deze karamelsmeersel maken, te lekker!

Op de blog van  Esmée  (Es’ Factorykwam ik het recept voor dit lekkere smeerseltje tegen.  Karamel , dat moet wel goed zijn dacht. En dat is het ook. 

Dit smeerseltje is erg zoet, maar ontzettend lekker.

Lekker op ontbijtkoek, met koekjes, ijs, chocolade en zelfs op brood! Ook vind ik het heerlijk om het in de yoghurt te eten.

Ingrediënten

ml
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze karamelsmeersel a la es’ factory

Stap 1
Verwarm de honing, roomboter en basterdsuiker in een pannetje op middelmatig vuur. Roer dit door tot het gaat borrelen. Laat het ongeveer 2 tot 3 minuten borrelen tot het een caramel kleur heeft gekregen.
2
Stap 2
Zet dan het vuur uit.
3
Stap 3
Roer snel de gecondenseerde melk erdoor. (Pas op! Heet! Kan spetteren!)
4
Stap 4
Giet het in een weckpot, en laat dit afkoelen.

Volgens Esmée kun je dit eten met alles dat karamel kan verdragen.

IJs, Ontbijtkoek, Appeltaart of iets anders waar je tandarts blij van wordt.

Weet je wat ook lekker is? Gewoon een lepeltje in je mond!

Bron: Es’ Factory

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

7 reacties

Marja

Ohhh ik ben helemaal verslaafd aan caramel! Dus ik ga deze zeker maken! Ik heb trouwens van een antilliaanse dame gehoord dat het maar ± 1 a 1 1/2 uur nodig was om dat blikje te koken voor caramel. Zij maakte het bijna wekelijks. Dat is meer dan genoeg zei ze! De waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik! Groetjes. ;-)

Laat een bericht achter

Elles

Hmm, lijkt mij lekker. Het blikje 3 uur in kokend water onder laten staan maakt ook heerlijke caramel die niet te zoet is zonder verdere toevoegingen! Wel zorgen dat het onder water blijft ivm ontploffingsgevaar.

Laat een bericht achter

Brenda

Dat moet ik nu natuurlijk ook proberen ;-) Zal het blikje goed onder water houden!

Keukenprinsesje

Ik heb het recept zojuist gemaakt, oeehhh wat lekker zeg. Inderdaad wel mier en mierzoet, maar o zo heerlijk. Ik ben zelf ook echt een zoetekauw. De 2potten met het smeersel staan nu af te koelen. Ik neem aan dat door het koelen het nog wel een beetje steviger word? Bedankt voor het delen van dit recept, ik ben er blij mee. :-)

Laat een bericht achter

brendakookt

Ja, wel zoet he!? Heerlijk in de yoghurt! Na het koelen wordt het iets steviger en naarmate de pot langer staat ook. Roer de pot zo nu en dan wel even door, anders zak de suiker naar de bodem.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op