Ga naar de inhoud

Mini Taco’s

Taco's zijn altijd een succes op tafel. Serveer deze lekkere mini taco-hapjes en je hebt eens wat anders bij de borrel!

25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Mini Taco’s

 

Vanavond is het weer zover, Nederland mag weer voetballen voor het “eggie”! Ik ben geen voetbalfan, maar tijdens de EK’s en WK’s komt er toch een kleine voetbalfan in mij naar boven! Uiteraard moedig ik “ons team” aan!
Het leuke vind ik dat de sfeer altijd TOP is! We zijn allemaal voor hetzelfde team, in het oranje gekleed en klaar voor een feestje! (in de kroeg of thuis)

Voor deze wedstrijd komen we ‘s middags bij vrienden bij elkaar, nemen we een drankje, hapje en gaat de BBQ aan! Daarna gaan we naar de kroeg om de wedstrijd te bekijken.

Ik kon ervoor kiezen om de overheerlijke mini sinaasappel cupcakes mee te nemen, maar met deze groep vierden we dit jaar ook Koninginnedag bij ons thuis. Twee keer hetzelfde meenemen leek me geen succes.

lekkerensimpel.com bracht me op het idee van deze mini taco-hapjes. Dit is weer eens wat anders en het handige is dat je ze per 12 tegelijk maakt d.m.v. een muffinvorm. Ideaal dus voor grote(re) groepen!

De ingrediënten heb ik aangepast naar mijn eigen smaak. Lekker om een beetje crème fraîche, guacamole of sweet chili saus bij de mini taco hapjes te serveren.

 

Mijn hapjes zien er nog een beetje bleekjes uit. Dit heb ik expres gedaan omdat ik de hapjes vanmiddag nog een keer opwarm. De eerste keer heb ik ze 15 minuten gebakken op 180°C. Vanmiddag bak ik ze nog 10 minuten op 190°C zodat de hapjes mooi bruin en krokant worden.

Als je de hapjes van te voren maakt, bewaar ze na de eerste keer bakken op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Het filodeeg wordt minder krokant, na de tweede keer in de oven wordt het weer krokant.

Ingrediënten

mini taco's
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mini taco’s

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in.
2
Stap 2

Snipper de ui, snijd het worteltje fijn en pers de knoflook. Bak het gehakt rul. Voeg daarna een halve gesnipperde ui, wortel en de knoflook toe, bak dit even aan. De tacokruiden gaan met een klein beetje water bij het gehaktmengsel. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

3
Stap 3
Breng in een (steel)pannetje een beetje water aan de kook, voeg de gepelde tomaten hierbij. Laat ook dit ongeveer 10 minuten koken.
4
Stap 4

Laat hier vervolgens de andere helft van de gesnipperde ui in pruttelen. Pureer dit mengsel en breng op smaak met peper en zout.

5
Stap 5
Als je de saus te waterig vindt, bind dit dan met een beetje allesbinder.
6
Stap 6
Giet het gehaktmengsel af als er nog veel vocht in zit.
7
Stap 7
Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Snij (of knip) 6 vellen filodeeg doormidden.
8
Stap 8
Vul ieder muffinvormpje met een plak filodeeg. Vouw vervolgens de halve plakken dubbel en leg deze ook in de vormen.
9
Stap 9
Schep een beetje gehaktmengsel in de filodeegbakjes. Verdeel hierover een lepel(tje) saus en vervolgens de stukjes tomaat en paprika. Verkruimel hier tortillachips over gevolgd door de geraspte kaas.
10
Stap 10
Bak de mini taco's 16-20 minuten op 180°C tot ze goudbruin zijn.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op