Ga naar de inhoud

Oranje Mini Cupcakes voor Q-day!

Wil je iets met het thema Oranje maken? Maak deze Oranje Mini Cupcakes met Sinaasappel. Door de sinaasappel perfect voor Oranjefeestjes.

45 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Oranje Mini Cupcakes voor Q-day!

Het is bijna zover…. 30 april, Koninginnedag! Toen ik deze schattige oranje mini-bakvormpjes tegenkwam wist ik dat ik met Koninginnedag mini-cupcakes ging maken!

Ik vind Koninginnedag altijd een feestelijke dag. Op de een of andere manier verwacht ik ook dat het nóg gezelliger is dan anders. Toch probeer ik er stiekem niet teveel van te verwachten, dan kan het alleen maar meevallen.  

Dit jaar geen verschrikkelijke treinritten naar Amsterdam voor mij. Wij blijven “in het dorp”. Vrienden komen eerst bij ons borrelen, daarna gaan we door naar “de tent”.

Wat zijn jouw plannen met Koninginnedag? Ga je iets bijzonders doen?

Om iedereen in de Koninginnensfeer te verwelkomen staan deze mini-cupcakes alvast klaar..

Ingrediënten

cupcakes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oranje mini cupcakes voor q-day!

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Stap 2
Zet een cupcake- of muffinvorm klaar met papieren bakvormpjes erin.
3
Stap 3
Doe de boter in een kom en voeg de suiker hier beetje bij beetje toe. Mix dit tussendoor met de mixer goed door.
4
Stap 4
Als alle suiker goed gemengd is, voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (tussendoor weer goed mixen).
5
Stap 5
Voeg vervolgens beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe (tussendoor weer goed mixen).
6
Stap 6

Doe de geraspte sinaasappelschil hierbij en mix dit goed door.

7
Stap 7

Voeg tot slot de sinaasappelsap toe.

8
Stap 8
Mix dit nog even goed door zodat een luchtig cupcakebeslag ontstaat.
9
Stap 9

Vul de papieren bakvormpjes voor 2/3 met het beslag.

10
Stap 10
Bak de cupcakes 20 minuten op 170°C.
11
Stap 11
Controleer na 20 minuten of de cupcakes gaar zijn door er met een houtenprikker in te prikken. Als de prikker er droog uitkomt zijn de cupcakes klaar. Als dit niet het geval is bak je de cupcakes nog even in de oven.
12
Stap 12

Glazuur: Dit maakte ik door een papje van poedersuiker en water te maken. Voor oranjekleurig glazuur kun je in plaats van water juist sinaasappelsap of limonadesiroop gebruiken. Hoeveel poedersuiker je nodig hebt, durf ik niet te zeggen. Ik heb dit geschat. Als je het papje te dun vindt voeg je er extra poedersuiker bij. Als het te dik is kun je er extra water bijvoegen.

13
Stap 13
Laat het glazuur even opstijven voordat je "aanvalt".
  • Ik heb mini cupcakes gemaakt. Van dit beslag kun je ook 12 “normale” cupcakes bakken. 
  • Wil je basis cupcakes maken zonder sinaasappel? Laat de sinaasappelschil en -sap dan achterwege.
  • Op Laura’s Bakery las ik dat Laura een snoepzak gebruikt om het beslag in de vormpjes te gieten. Handig!! Zoals je ziet heb ik het geprobeerd en het is ideaal! Hierdoor heb je geen moeilijk gedoe met lepels en hoef je niet te knoeien!
  • Gebruik je net zoals ik een siliconenbakvorm? Zorg er dan voor dat je een rooster of bakplaat van je oven onder de vorm hebt staan als je gaat vullen. Het rooster of bakplaat kun je daarna de oven in schuiven. Als je dit niet doet heb je kans dat het beslag uit de vormen loopt als je het in de oven plaatst.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op