Chocolade-Advocaat CAKE

Eigenlijk is dit een paascake. Maar ik wil hem zo niet noemen omdat hij té lekker is om alleen met Pasen te maken. Dus is het een Chocolade-Advocaat CAKE die je ook met Pasen mag eten!

Ik had verwacht dat de cake door de advocaat deels geel zou kleuren.. maar de basterdsuiker is overheersend (had ik kunnen weten).

Dus: lekker met Pasen, maar ook op een gewone maandagochtend op het werk, of in het weekend bij de thee (of koffie)!

Chocolade-Advocaat CAKE

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram boter
  • 75 en 50 gram pure chocolade
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels honing
  • mespunt zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een cakeblik in.
Tip van Rudolph: bekleed de ingevette vorm ook met bakpapier, hierdoor gaat de cake straks gemakkelijk uit de vorm.

Zeef de bloem samen met het zelfrijzend bakmeel. Rasp 75 gram chocolade fijn en 50 gram chocolade grof (en hou dit apart).

Roer de boter met de basterdsuiker, eieren, zout en vanillesuiker tot een romige massa.
Spatel het gezeefde mengsel van bloem en bakmeel er vervolgens luchtig doorheen.

Neem 2/3 deel van het beslag apart en roer de fijn geraspte chocolade erdoor. Giet de helft van dit beslag in de ingevette cakevorm.

Roer de advocaat door 1/3 deel van het beslag en giet dit vervolgens over het chocoladebeslag in de cakevorm.
Dek deze laag weer af met het restant van het chocolade beslag.

Bak de cake in 90 minuten gaar op  150°C.

Laat de cake kort afkoelen in het bakblik. Haal hem daarna uit het blik zet hem op een rooster.
Bestrijk de bovenkant van de cake met honing en strooi de grof geraspte chocolade er overheen.
Door de warmte van de cake smelt de chocolade samen met de honing over de bovenkant.

En daar is ie: de Chocolade-Advocaat CAKE!

Enjoy!!

Bron: Kookjij

———————————————
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. geriehoff says

    Hoi Brenda,
    Wat een mooie webblog, ziet er professioneel uit!

    Veel succes en ik zal snel een recept van je uitproberen.

    Groetjes Gerie

  2. Jacomina de Graaf says

    Zo fijn dat ik je recepten heb gevonden, Brenda!
    Ben nu de ‘Chocolade-Advocaatcake’ aan het lezen, daarbij 1 vraagje: wanneer voeg je de eieren toe aan het beslag?
    btw ik heb gisteren scones gemaakt omdat ik toevallig bij Xenos de bakmix ‘Granny Rose’ zag liggen voor een spotprijsje. Dank voor jouw recept, ook van de lemon en de crème.
    Ik had er half gare stukjes appel, cocos en pompoenpitten (gemengd) over gedaan (voor het bakken), en na het bakken eigen gemaakte jam (van rode vruchten uit onze tuin) er tussenin, plus wat slagroom bovenop.

    Veel bakplezier, en groetjes van Jacomina.

    • Brenda Kookt says

      De eieren voeg je samen met het suiker bij het beslag.
      Wat leuk dat de scones gemaakt hebt. Goed idee om er appel, kokos en pompoenpitten aan toe te voegen :-)

  3. juf Leej says

    Brenda,

    Ik heb m gemaakt! Mijn cake ziet er heel anders uit dan de jouwe. Geen idee wat ik anders heb gedaan, maar bij mij zie je de ‘kleuren’ beter. En het chocolade-gedeelte zie je heel goed de chocolade-spikkels zitten. Waarschijnlijk heb ik de chocolade wat minder fijn geraspt ofzo…Maar hij is errug lekker! Ga zo door! Ik maak heel veel recepten vanaf je site.

    Groetjes,
    juf Leej

    • Brenda Kookt says

      Bedankt voor je berichtje, wat leuk om te horen dat je regelmatig een recept van mijn blog kookt :)
      Wat goed dat jouw cake beter kleurt! Misschien komt het inderdaad doordat jouw chocolade grover geraspt is, die van mij was heel erg fijn.

  4. anja hoitinga says

    waarom staat er bij de meeste recepten niet op welke stand de recepten in de oven moet.

    • Brenda Kookt says

      Daar heb je gelijk in Anja. Ik gebruik eigenlijk altijd de heteluchtstand. Ook bij deze cake.